.۰۲۲

 

 

 

همانگونه که در جداول فوق نشان داده می شود، با توجه به مقدار آماره خی دو که برابر با ۶۲/۹ می باشد،با درجه آزادی۳ وسطح معناداری محاسبه شده۰۲۲/که کوچکتر از ۰۱/۰ است بنابر این با ۹۹ درصداطمینان و۰۱/ خطا فرضیه فوق مورد تایید قرار گرفته است در نتیجه می توان اظهار داشت که بین میزان آشنایی قبلی گردشگران با جاذبه های توریستی ایران و علاقه مندی آنها برای سفر مجدد به ایران رابطه معنی داری وجود دارد..
پایان نامه - مقاله - پروژه
فصل پنجم
نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات
۵-۱ مقدمه
بسیاری از صاحب‌نظران براین نکته اتفاق نظر دارند که گردشگری یک فرصت منحصر به فرد در رسیدن به توسعه اقتصادی است.فعالیت‌های اقتصادی و صنعت ‌گردشگری ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارندبه‌طوریکه رشد اقتصادی موجب رشد گردشگری وافول اقتصادی موجب افول گردشگری می‌شود لذا تقویت ارتباط این دوبرای توسعه‌ی یک کشور ضروری می باشد. صرف نظر از سود سرشار و مستقیم این صنعت، گردش عظیم مالی که به طور غیرمستقیم در چرخه این صنعت جریان دارد به مراتب مهم‌تر و پربازده‌تر از درآمدهای مستقیم حاصل از آن بر اقتصاد جهانی است.
مجموعه عوامل متعدد، تبلیغات در عصر اطلاعات را به سلاح و حربه جدیدی در تجارت بین‌المللی و داد و ستد کالاها تبدیل کرده‌اند؛ عواملی چون رقابت برای تسخیر بازارهای جهانی و تسلط بر آن‌ها، افزایش تولید همراه با خلق کالاهای جدید، انگیزه مصرف‌گرایی، رقابت‌های اقتصادی بین شرکت‌های بزرگ چند ملیتی، محدودیت مشتریان و بازارهای مشخص جهانی هدف این گونه تبلیغات فروش مستقیم کالا نیست بلکه تزریق ارزش‌هایی است که مصرف کالاهای مورد نظر را در درازمدت تضمین می‌کنند.
یافته‌های حاصل از این پژوهش می‌تواند با ارائه‌ تصویری روشن از گردشگری در ایران به معرفی شیوه‌ها و ابزار مناسب جهت شناخت هرچه بهتر ایران و جاذبه‌های بی‌نظیر آن، ایجاد نگرش مثبت در گردشگران نسبت به کشور و مردم ایران، امکانات و مسائل رفاهی ـ امنیتی و بازاریابی مناسب بپردازد. نتایج حاصل از این پژوهش قطعاً دولت را در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی و در نتیجه دستیابی به اهداف توسعه‌ی گردشگری که همانا افزایش گردشگر و سودآوری سرشار حاصل از آن است یاری می رساند. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که متولی اصلی امر گردشگری در ایران است از طریق نتایج این پژوهش می‌تواند به نقاط قوت و ضعف تبلیغات در گردشگری آگاه شود و با شناخت درست و پی‌بردن به اهمیت تبلیغات در این امر از شیوه‌ها و ابزار مناسب در جهت اطلاع‌رسانی و بازاریابی در سطح جهانی بپردازد.
۵-۲ آزمون فرضیات و نتایج حاصل از آنها
در این پژوهش تاثیر تبلیغات در جذب گردشگران عراقی مورد بررسی قرار گرفت . بدین منظور از مجموع گردشگرانی که در محدوده ی زمانی شش ماهه ی اول سال ۱۳۹۳ به ایران سفر نمودند، نمونه ای انتخاب و بر روی آنان مطالعه صورت گرفت . دراین فصل به بررسی یافته های تحقیق به همراه نتیجه گیری و تبیین آن پرداخته می شود.
در پژوهش حاضر ۵۰/۴ درصد از گردشگران مورد مطالعه زن و ۴۹/۲ درصد مرد بودند. اکثر پاسخگویان در گروه سنی ۶۰-۵۱ و ۷۰-۶۱ سال قرار داشتند. میانگین سنی پاسخگویان بالای ۵۰ سال بوده است. شواهد بیانگر آن است اکثر گردشگرانی که ایران را برای سفر انتخاب می کنند مسن هستند.
اغلب گردشگران از سطح تحصیلات و مراتب شغلی بالایی برخوردار بودند. برای اکثر گردشگران تفاوتی ندارد که در تعطیلات به مسافرت بروند و یا در غیر تعطیلات. شاید دلیل این امر این باشد که تعداد زیادی از گردشگران دارای شغل هایی هستند که برای سفر نیاز به تعطیلات خاصی ندارد.
در عین حال بیش از نیمی از گردشگران به صورت گروهی به ایران سفر کرده بودند. به نظر می رسد نداشتن آگاهی و اطمینان خاطر نسبت به امنیت داخلی ایران و گزارش های منفی مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران از دلایل مهم این عدم اطمینان می باشد که موجب شده تا گردشگران از سفر های انفرادی به مقصد ایران اجتناب ورزند .
از دید گردشگران فصل بهار مناسب ترین فصل سفر به ایران است . عنایت به این مساله لزوم برگزاری تورهای ویژه بهاره را برای توریست های عراقی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور و موسسات توریستی فعال در این عرصه را ضروری می سازد .
همچنین نتایج داده ها نشان می دهد که بیشتر از نیمی از گردشگران مورد مطالعه از قبل با جاذبه های توریستی ایران آشنا بودند . اکثر گردشگران با هدف آشنایی با فرهنگ وتمدن ایران و دیدن آثارو ابنیه ی تاریخی کشورمان به ایران سفر کرده اند همچنین گذران اوقات فراغت وکسب تجربه، زیارت اماکن مقدس، ورزش، دیدن و لذت بردن از چشم انداز های طبیعی نیز از دیگر اهداف آنها بوده است . به خوبی آشکار است که توریسم فرهنگی و تاریخی در کشور ما در جایگاه نخست اهمیت قرار دارد.
در پاسخ به سوال کدام یک از وسایل تبلیغاتی در ترغیب شما برای سفر به ایران تاثیر گذار تر بوده است ؟
نتایج نشان داده است که از دید گردشگران، توصیه ی دوستان و آشنایان بیشترین نقش را در ترغیب آنها برای سفر به به ایران داشته است و اینترنت در جایگاه بعدی قرار دارد . بروشور، کاتالوگ، پوستر و سپس برنامه های ماهواره ای در رتبه های بعدی هستند .
با عنایت به تاثیر بسیار زیاد توصیه ی دوستان و آشنایان در قیاس با دیگر رسانه ها ی تبلیغی اهمیت نقش ارتباطات میان فردی در ترغیب گردشگران برای انتخاب ایران بیش از پیش آشکار می گردد همچنین بیشترین میزان جلب توجه بعد از توصیه دوستان مبوط به اینترنت می باشد.
کشور بزرگ، با فرهنگ و متمدن ایران از جاذبه های بی شمار فرهنگی و تاریخی برخوردار است . لباس های رنگارنگ محلی، موسیقی، نمایش های ملی و مذهبی، زبان، خط، صنایع هنرمندانه و زیبای دستی زنان روستایی، فرهنگ فولکلور ایران، آثار و ابنیه تاریخی، موزه ها،آب انبارها، بازار ها و… همه و همه در مجموع دیدنی های کم نظیری را فراهم نموده و ایران را به یکی از متنوع ترین و دیدنی ترین کشور های جهان تبدیل کرده است .
با توجه به این تعدد و تنوع، بدیهی است که گردشگران در جستجوی شناخت و دیدن این جاذبه ها برایند یافته های تحقیق حاضر نیز تاکیدی بر این موضوع است . طبق نظر گردشگران، مهمترین عاملی که گردشگران را برای مسافرت به ایران ترغیب نموده فرهنگ اصیل و تاریخ کهن این مرز و بوم بوده است . البته چشم اندازهای طبیعی، هزینه پایین سفر و اقامت در ایران و شاخص امنیت داخلی ایران در رتبه های بعدی قرار دارند . شاید انتخاب فرهنگ و تاریخ ایران از سوی گردشگران در ترغیب به ایران بعلت مانور تبلیغاتی است که در رسانه های عراقی بر روی آثار تاریخی ایران داده می شود. البته در رسانه های عراقی برای معرفی ایران علاوه بر آثار تاریخی به آداب و رسوم، چشم اندازهای طبیعی، صنایع دستی و موسیقی نیز توجه می شود .
در بررسی میزان اعتماد گردشگران به رسانه ها برای سفر به ایران، توصیه ی دوستان و آشنایان بالا ترین میزان اعتماد را در بین بردن گردشگران به خود اختصاص داد. پس از آن اینترنت بیشترین اعتماد گردشگران راجلب کرده است .سپس بروشور،کاتالوگ، پوستر و در آخر هم برنامه های ماهواره ای قرارداشت.
از دیگر نتایج پژوهش حاضر این بوده است که تبلیغات گردشگری عراقی تاثیر کمی در آشنایی گردشگران با آداب و رسوم مردم ایران داشته است اما از دیگر سو، تبلیغات بنا های تاریخی و آثار باستانی ایران تا حد زیادی مشوق توریست ها برای انتخاب ایران به عنوان گزینه ی سفر و گردشگری است.
با استناد به نظر گردشگران موردمطالعه تبلیغاتی که درباره ی صنایع دستی ایران انجام شده، جذابیت کافی برای گردشگران نداشته است . به نظر می رسد متخصصان تبلیغات دست اندرکار، در طراحی مناسب و جذاب محتوای تبلیغات تبحر کافی ندارند. در عین حال گردشگران از تبلیغات درباره ی بهداشت و غذا در ایران راضی بودند چرا که از نظر آنها محتوای تبیلغات، اطلاعات زیادی درباره ی غذا و بهداشت ایران به گردشگران داده است و از این بابت گردشگران عراقی دغدغه ای برای سفر به ایران نداشتند .
یافته های پژوهش همچنین ثابت می کند که تبیلیغات آژانس های مسافرتی تاثیر زیادی بر روی گردشگران برای مسافرت به ایران نداشته است.
علیرغم کارایی بی شمار اینترنت در عرصه گردشگری، متاسفانه آمار ها حکایت از آن دارد که اطلاعات موجود در سایت های توریستی کشور ایران در حد کمی پاسخگوی نیاز های اطلاعاتی گردشگران بوده است.
طبق این یافته ها برای بیش از نیمی از گردشگران سایت های توریستی ما نتوانسته منبع اطلاعاتی کاملی باشد.
نتایج داده ها بیانگر آن است که نزدیک به ۹۰ درصد از پاسخگویان مورد مطالعه پس از سفر به ایران امنیت داخلی کشور را در حد بسیار خوب ارزیابی نمودند . با توجه به اینکه امنیت یک از شاخصهای اصلی گردشگری است و اصولا این مقوله برای گردشگران عراقی از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است، نظر مساعد اکثر گردشگران نسبت به امنیت داخلی ایران یکی از نقاط مثبت صنعت گردشگری کشور است .
گر چه محتوای تبلیغات بیش از نیمی از گردشگران را تا حد زیادی با وضعیت زنان در ایران آشنا کرده است اما آمار ها نشان می دهد که اکثر گردشگران نسبت به وضعیت زنان در ایران نظر مساعدی ندارند و بیشتر آنها پوشش مخصوص زنان در ایران را یکی از موانع گردشگری و جذب توریست در ایران می دانند همچنین جای بسی تاسف است که بیش از نیمی از پاسخگویان مورد مطالعه پس از سفر به ایران گزارش های منفی در مورد نقض حقوق بشر در ایران را در حد زیادی واقعی می دانند.
با این اوصاف ۹۰ درصد از گردشگران ( اکثریت آنها ) علاقه مند به سفر مجدد به ایران هستند این در حالی است که تنها ۶/۹ درصد اظهار عدم تمایل نمودند.
در نهایت با مطالعه نظرات ۲۵۰ نفر از گردشگران عراقی که به ایران سفر کرده بودند، مشخص شد که بین رسانه های تبلیغ کننده ی گردشگران برای سفر به ایران توزیع یکسانی وجود ندارد. توصیه ی دوستان و آشنایان با فراوانی ۱۳۱ بیشترین تاثیر را در ترغیب گردشگران برای سفر به ایران گذاشته است اینترنت با فراوانی ۷۶ در جایگاه بعدی قرار دارد.
باید گفت علی رغم پیشرفت های شگرف فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و رشد روز افزون گردشگری الکترونیک در دنیا با گذشت قرن ها هنوز شکل سنتی ارتباط ( ارتباط چهره به چهره ) مهمترین رسانه ی جذب گردشگر عراقی به ایران محسوب می شود و تفاوت چندانی با سال های پیش پیدا نکرده است . در حالیکه تجارب کشور های موفق در عرصه ی توریسم بین المللی حکایت از تاثیر بسیار تبلیغات دارد.
طبق یافته های حاصل از پژوهش به نظر می رسد پاسخگو نبودن اطلاعات سایر منابع به نیاز های گردشگران، طراحی نامناسب و عدم جذابیت کافی، کم اعتماد بودن گردشگران به دقت و صحت مطالب منابع دیگر از دلایل روی آوردن گردشگران به توصیه ی دوستان و آشنایان باشد.
این حکایت از ضعف عملکرد سازمان گردشگری و میراث فرهنگی کشور و موسسات توریستی در جلب توجه گردشگران به ایران به عنوان مقصدی مناسب برای سفر دارد . جا دارد که دست اندرکاران صنعت توریسم کشور به سایر ابزارها و رسانه ها در حوزه ی اطلاع رسانی و تبلیغات گردشگری توجه اساسی نمایند و فعالیتهای خود را بر روی ارائه پیام های کامل و جذاب از طریق رسانه های نوین متمرکز سازند . همچنین در جهت رضایت گردشگران عراقی از امکانات، تسهیلات و خدمات مورد نیاز در ایران برآیند چرا که گردشگران پیکی هستند که طبق یافته های تحقیق مهمترین عامل تبلیغ سفر به ایران و در نهایت جذب گردشگران دیگر به شمار می آیند.
یکی از عمده ترین فعالیت های تبلیغاتی سازمان گردشگری انتشار و توزیع بروشور، پوستر و کاتالوگ، تهیه و پخش برنامه ها و تیز ها در شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای در کشور های هدف می باشد، اما نتایج تحقیق نشان می دهد که تاثیر این وسایل در عرصه گردشگری چندان رضایت بخش نیست. به نظر می رسد اطلاعات و تصاویر موجود در این رسانه ها برای گردشگران بسیار جذاب نبوده است .
علی رغم دارا بودن جاذبه های فراوانی که ایران را به یکی از ده کشور اول توریستی جهان بدل ساخته است، اغلب گردشگران برای آشنایی و دیدن فرهنگ و تاریخ این سرزمین کهن پای به سفر می گذارند . این حکایت از آن دارد که جاذبه های فرهنگی و تاریخی ایران در صدر جاذبه های گردشگری ما قرار دارد .
نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که میزان آشنایی قبلی گردشگران با جاذبه های توریستی ایران در علاقه مندی برای سفر مجدد به ایران تاثیر دارد هر چقدر این آشنایی قبلی بیشتر باشد، آنها بیشتر ترغیب می شوند تا مجددا سفر به ایران را تجربه نمایند . این حقیقت آشکارا لزوم اطلاع رسانی مناسب در مورد جاذبه های توریستی ایران را به مردم سراسر دنیا ضروری می سازد.
گردشگری صنعتی پایدار است که همگام با شتاب جهان به سوی زندگی ماشینی، اهمیت خود را در زندگی فردی و اجتماعی بشر نمایان می سازد.
این صنعت امروزه ارزنده ترین صنعت پول ساز جهان بوده و به یکی از بخش های کلیدی و اصلی برای توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور ها بدل شده است به طوریکه کشور های تراز اول با آگاهی از اهمیت این صنعت هر یک بنا به پتانسیل های موجود در کشور خود در این بخش سرمایه گذاری نموده و اکنون شاهد به بار نشستن تلاشهایشان هستند.
ایران نیز با وجود جاذبه های فراوان خدادادی، می تواند سهم در خور و شایسته ای از این پدیده سود آور اقتصادی نصیب خود بنماید.
تبلیغات و اطلاع رسانی برای موفقیت در عرصه گردشگری، یک فعالیت اصلی و اولیه است . در حقیقت تبلیغات موتور محرک گردشگری است و از عوامل اساسی در فرایند جذب گردشگر به شمار می رود. تبلیغات حرفه ای به کمک فناوری های جدید می تواند به درون انسان ها رخنه کرده انگیزه سفر را در آنان تقویت کند. امروزه باید به تبلیغات به عنوان نوعی ضرورت و سرمایه گذاری بنیادی برای پیشبرد اهداف توسعه ملی وبین المللی جامعه نگریست که در این صورت دستاورد های ارزشمندی به همراه خواهد داشت.
متاسفانه نتایج پژوهش حاضر در نهایت نشان داد که تبلیغات گردشگری ایران نقش زیادی در سفر گردشگران به این کشور نداشته است .
این نتیجه آشکارا عملکرد ضعیف سازمان گردشگری کشور و موسات توریستی را در حوزه تبلیغات گردشگری، جذب گردشگر و در نهایت توسعه صنعت توریسم کشور بیان می نماید .
بنابر یافته های پژوهش دلایل این عدم موفقیت را می توان در موارد زیر دانست:
عدم اعتقاد مسئولان و دست اندرکاران سازمان گردشگری و بخش های فعال در این عرصه به نقش کلید ی و اساسی تبلیغات در حوزه ی گردشگری
عدم تخصیص اعتبارات و بودجه کافی برای تبلیغات مدرن و حرفه ای در عرصه ی گردشگری
استفاده از ابزار و رسانه های نامناسب جهت تبلیغ و اطلاع رسانی
عدم انطباق پیام های تبلیغی با ویژگی های جامعه شناختی و روانشناختی مردم کشورهای هدف
عدم جذابیت پیام های تبلیغی برای گردشگران

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...