1. مدل ظرفیت جذب دانش زهرا و جورج

 

 

 

 

 

 

 

شکل ۲-۱۰ ظرفیت جذب دانش را در سطح شرکت نشان می‌دهد که تمایز بین ظرفیت بالقوه و محقق شده برای جذب دانش در آن معرفی‌شده است. ظرفیت بالقوه، کسب و هضم دانش را در برمی‌گیرد. درحالی‌که ظرفیت محقق شده به‌وسیله تبدیل و بهره‌برداری تعیین می‌شود. دراین‌باره زهرا و جورج (۲۰۰۲) خاطرنشان کردند که خروجی‌ها، ظرفیت محقق شده شرکت را انعکاس می‌دهند. اما در مورد ظرفیت بالقوه کمتر تحقیق‌شده است و ازنظر تجربی اصلاً کار نشده است. آن‌ها هر دو نوع از قابلیت‌ها را جدا کرده‌اند اما نقش مکمل و هدف از آن را در نظر گرفتن عامل کارایی به‌صورت نسبت ظرفیت جذب محقق شده به ظرفیت جذب بالقوه را پیشنهاد کرده‌اند و ذکر کرده‌اند که شرکت‌ها با عامل کارایی بالا احتمالاً عملکرد بهتری دارند.
پایان نامه - مقاله - پروژه
شکل۲-۱۰مؤلفه‌های تعیین‌کننده ظرفیت جذب دانش(زهرا و جورج،۲۰۰۲(
در این مدل مکانیزم­ های یکپارچگی اجتماعی برای کاهش شکاف بین ظرفیت جذب بالقوه و محقق شده و به‌موجب آن افزایش عامل کارایی پیشنهادشده است. یکپارچگی اجتماعی رسمی و غیررسمی نیز بحث شده است. این مکانیزم­ ها برای کمتر کردن موانع اشتراک اطلاعات موردنظر هستند و بنابراین مرتبط با یکی از پیش‌نیازهای کلیدی یعنی ساختار ارتباطات است.

 

 

  •  

 

 

  • پیشینه تحقیق

 

 

 

 

هم­چنین در اکثر مطالعات صورت گرفته بیشتر بر متغیرهای اثرگذار مانند ویژگی‌های مدیریتی، عناصر سازمانی، عوامل محیطی و متغیرهای آمیخته بازاریابی و غیره به‌طور کل تمرکز شده است. در ادامه متغیرهای ذکرشده در مدل مفهومی به‌صورت جفتی موردبررسی قرارگرفته و مطالعات صورت گرفته در این زمینه جهت رسم مدل مفهومی پژوهش بیان می‌گردد.

 

 

  •  

 

 

 

 

 

  •  

 

 

  •  

 

 

  • گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات

 

 

 

 

 

 

بسیاری از محققان مانند کوین[۱۳۲] و همکاران، (۲۰۰۶) و ازریم و مکلیتون[۱۳۳]، (۲۰۱۰) رابطه‌ای مثبت بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات یافته‌اند. تعدادی از مطالعات بیان کرده‌اند که گرایش کارآفرینانه به شرکت‌ها جهت کاراتر بودن در فعالیت‌های خود، توجه به نیازهای مشتریان و بهتربودن نسبت به رقبا و پیشی گرفتن از آن‌ها کمک می‌کند. به‌عنوان نتیجه گرایش کارآفرینانه دارای مزایای رقابتی است و عملکرد را افزایش می‌دهد. جدول زیر تحقیقات جدید درباره رابطه بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات را نشان می‌دهد (تقوی و همکاران، ۲۰۱۵).
جدول۲-۶ تحقیقات جدید درباره رابطه گرایش کارآفرینانه و عملکرد (تقوی و همکاران،۲۰۱۵)

 

 

محقق

 

نتیجه

 

 

 

Pirrala,2012

 

گرایش کارآفرینانه اثر مثبتی بر عملکرد شرکت دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...