دانلود مقالات و پایان نامه ها در مورد بهینه سازی ترمواکونومیک سیستم های جذبی خورشیدی- فایل ۱۸ |
![]() |
در رابطه بالا و به ترتیب بیانگر میزان آنتالپی ویژه آب و لیتیم برماید بر حسب میباشد. شکل (۳-۲) بیانگر دیاگرام آنتالپی- غلظت () محلول آب LiBr میباشد. عرض دیاگرام بیانگر آنتالپی ویژه محلول () بر حسب و طول آن بیانگر درصد غلظت محلول آب LiBr میباشد. خطوط منحنی نمایانگر آنتالپی ویژه محلول در غلظتهای متفاوتی از نمک LiBr که با آب در دمای ثابت حل شده است، میباشد. همچنین در سمت راست دیاگرام خط بلورینگی مشاهده می شود. در سمت راست این خط میزان نمک جامد LiBr اضافی به بلور تبدیل می شود.
۳-۲ تحلیل ترمودینامیکی سیکل جذبی خورشیدی:جزء جذبی سیستم[۳۹]
یک سیکل تک اثره جذبی که از آب-لیتیم برماید به عنوان سیال عامل استفاده می کند را میتوان سادهترین مظهر تکنولوژی جذبی دانست. شماتیک این سیکل در شکل ۳-۳ نشان داده شده است. اجزاء اصلی نام گذاری شده اند و نقاط حالت در خطوط ارتباطی به صورت نشان داده شده شماره گذاری شده اند. شماتیک نشان میدهد که انتقال انرژی خارجی سیکل، همانطور که فلشها جهت انتقال را همراه با نام متغیرها نشان میدهد، شامل چهار گرما و یک کار میباشد.
شکل ۳-۲ نمودار آنتالپی-غلظت جهت محلول آبی LiBr [38]
در مطالب بعدی به بررسی قوانین ترمودینامیکی و تحلیل سیستم سیستم نشان داده شده می پردازیم. استثناء آن درحالت مادون سرد[۵۶] و سوپرهیت[۵۷] است که نمی توان به صورت دقیق در چارت Duhring که تنها نمایش دهنده حالت اشباع[۵۸] است، نشان داد.
۳-۲-۱ آنالیز بقای جرم
در حالت پایدار، مجموع دبی جرمی وارد شده و خارج شده از هر جزءاز سیکل باید برابر صفر باشد. به علاوه، تا زمانی که فرض شود هیچ واکنش شیمیایی بین آب و لیتیم برماید رخ نمیدهد، مجموع دبی جرمی وارد شده و خارج شده هر کدام از این دو به هر جزئی از سیکل نیز باید برابر صفر باشد.
شکل ۳-۳ شماتیکی از سیکل جذبی تک اثره آب-لیتیم برماید [۳۹]
تازمانی که دو نوع ماده داریم(آب و لیتیم برماید) فقط دو رابطه تعادل جرم مستقل خواهیم داشت. به عنوان مثال، تعادل جرم در ژنراتور را که میتوان بر پایه جرم کل نوشت:
(۳-۳)
تعادل لیتیم برماید، با فرض اینکه بخار ترک کننده ژنراتور فاقد نمک باشد، به این صورت حاصل می شود:
(۳-۴)
که بیانگر جزء جرمی لیتیم برماید در محلول در نقاط ۳ و ۴ می باشد.
تعادل جرم آب با تفریق رابطه ۳-۱ از رابطه ۳-۲ به صورت زیر بدست می آید:
(۳-۵)
این حقیقت که فقط دو تا از این سه تعادل جرم مستقل اند با این حقیقت که سومین معادله از دو معادله نخست حاصل می شود، تأیید می شود. هرچند، میتوان تعادل آب را مستقیماً از شماتیک نوشت همان گونه که برای تعادل جرم کل و لیتیم برماید انجام دادیم. آنالیزهای مشابهی را میتوان بر روی داده های اجزاء ارائه شده نوشت. نتیجه آن است که پیوستگی جرم برای همه اجزاء قانع کننده است. در حالت کلی، نرخ جریان جرم با ظرفیت ماشین مقیاس گذاری می شود و برای هر کاربردی متفاوت خواهد بود. روابط زیر بیانگر آنالیز بقای جرم در کل سیستم می باشند:
(۳-۶)
(۳-۷)
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 02:36:00 ق.ظ ]
|