بنابر تعریف فوق در تحقیق حاضر جامعه آماری شامل بیمه­گذاران بیمه عمر درجزیره کیش می­باشند اما به علت نامحدود بودن تعداد بیمه­گذاران، محدودیت زمانی و همچنین صرفه­جویی در هزینه­ های پژوهش، محقق بیمه­گذاران بیمه عمر در جزیره کیش را به­ صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب نموده است.
حجم نمونه : در صدر برنامه­ ریزی هر مطالعه یا تحقیقی این سوال که حجم نمونه چقدر باید باشد قرار دارد. انتخاب نمونه بزرگتر از حد نیاز موجب اتلاف منابع می­ شود و انتخاب نمونه­های خیلی کوچک منتج به نتایج غیرقابل اتکا می­ شود(آذر، ۱۳۸۳).
از آنجا که جمع آوری اطلاعات از کلیه افراد جامعه آماری عملاً غیر ممکن بود، نمونه ­ای از جامعه آماری انتخاب شد، از آنجا که جامعه آماری نامحدود بود لذا برای به­دست آوردن حجم نمونه از رابطه زیر استفاده شد :
پایان نامه - مقاله - پروژه

در این فرمول به ترتیب :
: مقدار متغیر نرمال متناظر با سطح اطمینان ( - ۱)، با توجه به اینکه سطح اطمینان مورد نظر تحقیق ۹۵ درصد می­باشد، ارزش آن برابر ۹۶/۱ خواهد بود.
: مقدار ثابتی است که می­توان به کمک آن «حد بالای اطمینان[۷۲]» و «حد پایین اطمینان[۷۳]» را تعریف کرد و “دقت برآورد” نامیده می­ شود. این مقدار در این تحقیق برابر ۰۶/۰ در نظر گرفته شده است.
: واریانس جامعه است، لیکن به دلیل نامعلوم بودن واریانس جامعه آن را برآورد می­کنیم . بدین منظور پرسشنامه نهایی ابتدا بین ۲۵ نفر از مشتریان توزیع و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. واریانس پاسخ­های به­دست آمده از نمونه اولیه برابر ۶۷/۳ بوده، و از قرار دادن آن در فرمول فوق در سطح اطمینان () ۹۵ درصد و دقت برآورد () ۶ حجم نمونه ۱۲۰ به­دست آمد.
۳-۶- روش و ابزار جمع­آوری اطلاعات
روش­های گرد آوری داده ­ها در این تحقیق به دو صورت می­باشند:

 

    1. روش کتابخانه­ای : در این تحقیق جهت نگارش و تدوین مبانی نظری تحقیق، تعاریف و مفاهیم و الگوها و مدل­ها از مطالعه کتابخانه­ای استفاده شده است که شامل کتب، مقالات، نشریات، پایان نامه­ ها و اینترنت می­باشند.

 

    1. روش میدانی (غیر کتابخانه­ای) : در این تحقیق جهت تحلیل اثر هوش هیجانی بر استفاده از بیمه عمر به جمع­آوری داده ­ها به صورت میدانی از طریق مصاحبه و توزیع پرسشنامه بین مشتریان و استفاده­کنندگان از بیمه عمر در منطقه کیش پرداخته شده است .

 

همچنین ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه با سؤالات بسته و طیف پنج گزینه­ای لیکرت بوده است. این پرسشنامه ۴۰ سوال داشت و از پاسخ ­دهندگان خواسته شده بود که نظرات­شان را نسبت به هر سوال اعلام دارند. تخصیص سوالات پرسشنامه به متغیرهای تحقیق در جدول زیر آمده است.
جدول ۳-۱: تخصیص سوالات پرسشنامه مطابق با ابعاد هوش هیجانی

 

ابعاد مؤلفه ها سوالات مرتبط فرضیه مرتبط
۱-مهارت­ های درون فردی *خودآگاهی هیجانی
*جرأت
*خود تنظیمی
*خود شکوفایی
*استقلال
۱
۲
۳
۴
۱
۲- مهارت­ های میان فردی *روابط میان فردی
*تعهد اجتماعی
*همدلی
۵
۶
۷
۸
۲
۳- سازگاری *مسئله گشایی
*آزمون واقعیت
*انعطاف پذیری
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...