نگاهی به پژوهشهای انجامشده درباره : بررسی فراوانی انسداد روده ای و عوامل مؤثر بر آن در بیماران با ... |
![]() |
مروری بر مقالات
۲-۱ بررسی متون
در مطالعه زلینسکی[۱] در آمریکا علل و روش های درمانی انسداد روده بررسی شد. این مطالعه نشان داد بیماران مبتلا به بدخیمی، تهوع و استفراغ و وجود ادم و مایع آزاد در CT اسکن شکم نیاز به عمل جراحی دارند. (۴)
در مطالعه تراسلت[۲] در فرانسه در بررسی ۱۱۸ بیمار دچار چسبندگی ناشی از عملهای قبلی، انسداد روده در ۳۶ بیمار ( ۲۹ درصد) با توجه به علائم ایسکمی و اختلال عروقی نیاز به عمل جراحی فوری داشت، در حالیکه در بقیه بیماران با درمان طبی انسداد رفع گردید. (۵)
در یک مطالعه مروری در سال ۲۰۱۲ مانگ[۳] فاکتورهایی مانند تب، لکوسیتوز و درد مداوم در بیماران دچار انسداد روده کوچک نیاز به جراحی فوری را مطرح می نمایند. و در سایر بیماران می توان از درمان انتظاری ۴۸ تا ۷۲ ساعته طبی استفاده نمود و در صورت عدم رفع انسداد در مورد جراحی تصمیم گرفت. (۶)
در مطالعه ادسونکاری[۴] در نیجریه در بررسی انسدادهای ناشی از هرنی متوسط سن بیماران ۴۹٫۷ سال بود. ۲۶٫۴ درصد موارد هرنی با انسداد تظاهر یافتند. موارد هرنی منجر به انسداد به طور معناداری در مردان بیشتر از زنان بود. (۷)
در مطالعه مدزیگا[۵] در نیجریه علل و علائم انسداد مکانیکال روده بررسی شد. متوسط سن بیماران ۳۴٫۶ سال و نسبت مرد به زن ۴ به ۲ بود. شایعترین علامت درد شکمی ۸۸ درصد و سپس تهوع( ۸۴ درصد) بود.هرنی در ۱۰۵ بیمار و باندهای چسبنده در ۹۹ بیمار علت انسداد بود. انسداد ناشی از بدخیمی در ۳۶ بیمار (۹ درصد) و ولوولوس در ۱۱ بیمار (۲٫۶ درصد) دیده شد، مرگ و میر بیماران در این مطالعه ۹٫۱۴ درصد بود. (۸)
در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در هند با هدف بررسی TB به عنوان تشخیص افتراقی انسداد روده انجام شده که ۱۰۰ بیمار مورد بررسی قرار گرفت که ۶ مورد آنها یقیناً دچار Intestinal TB بودند. (۹)
در سال ۲۰۱۰ مطالعه ای در شرق هند با هدف بررسی علل و نتایج انسداد حاد روده انجام گرفت در این مطالعه ۳۶۷ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و نتیجه بررسی علل انسداد روده در این افراد به این صورت بود که شایع ترین علت فتق و بعد آن بدخیمی – چسبندگی، TB روده ای و ولووس و Intussuception و در نهایت miscelloneous است. (۱۰)
در سال ۲۰۱۰ مطالعه ای در USA با هدف بررسی انسداد روده صورت گرفت که آنچه در این مطالعه مطرح شد آن بود که %۷۵ بیماران دچار انسداد روده کوچک ناشی از چسبندگی های بعد از عمل شدند و بیمارانی که سابقه جراحی قبلی نداشتند ۵۰% شان دچار بدخیمی بودند. (۱۱)
فصل سوم:
روش کار
۳-۱ نوع پژوهش :
این مطالعه به صورت یک پژوهش مقطعی آینده نگر بررسی بیماران انجام شده است.
۳-۲ محیط پژوهش:
بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود
۳-۳ جمعیت مورد مطالعه:
بیماران مبتلا به درد شکمی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع)
۳-۴ روش نمونه گیری:
روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود.
۳-۵ حجم نمونه:
تمامی بیماران با علائم درد شکمی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود یا بستری در بخشهای داخلی- جراحی و اطفال وارد مطالعه شدند.
۳-۶ معیارهای ورود و خروج مطالعه:
۳-۶-۱ معیارهای ورود
بیماران مبتلا به درد شکمی
۳-۷ روش اجرای طرح:
بیماران با علائم درد شکمی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود که دارای معیارهای ورود و خروج هستند، به صورت آینده نگر در سال ۱۳۹۰ بررسی شدند و اطلاعات دموگرافیک،علائم، تشخیص علت و روش درمانی مورد استفاده به وسیله پرسشنامه ثبت و جمع آوری می گردد.
۳-۸ روش تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی آماری:
داده هاپس ازکدبندی توسط کامپیوترونرم افزارSPSSتجزیه وتحلیل خواهدشد.درتوصیف ازشاخصهای مناسب مرکزی وپراکندگی وجداول ونمودارهای مناسب استفاده خواهدشد.برای تحلیل ومقایسه متغیرهای کمی ونرمال از آزمونtوبرای کمی وغیرنرمال ازآزمون من ویتنی استفاده خواهد شد.
۳-۹ ملاحظات اخلاقی:
در این پژوهش هیچ مداخله آزاردهنده ای برای بیماران به وجود نیامده است.و نیازی به اخذ رضایت نامه کتبی نبود.
فصل چهارم:
نتایج
از ۸۶۰ بیمار دچار درد شکمی ۳۶۹ نفر (۴۳ درصد) زن و ۴۹۱ نفر (۵۷ درصد) مرد بودند.
در نمودار۱-۴ توزیع جنسی بیماران نشان داده شده است.
طیف سنی بیماران مورد مطالعه بین ۲ تا ۸۹ سال و میانگین سنی این بیماران برابر با ۲۰٫۱۱ ± ۴۰٫۸۷ سال بود.
در نمودار ۲-۴ توزیع سنی بیماران مورد مطالعه نشان داده شده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 11:29:00 ب.ظ ]
|