شخصیت یعنی «مجموعه‌ای از رفتار وشیوه‌های تفکر شخص در زندگی روزمره که با ویژگی‌های بی همتا بودن، ثبات (پایداری) و قابلیت پیش بینی» مشخص می‌شود.
۲- نیم رخ شخصیتى
در این تحقیق نیمرخ شخصیتی عبارتست از نمودارترکیب نمراتی است که فرد در آزمون نئو بدست می‌آورد. و براساس آن می‌توان توصیف مشخصی از ساختار شخصیتی فرد بدست داد.
۳- متغیرهاى جمعیتى
شامل، جنس، تحصیلات، محل سکونت، معدل دروس، تعداد افراد خانواده و… که به کمک پرسشنامه مشخصات فردى و خانوادگى سنجیده مى‏شوند.
۳-۶- روش گردآورى اطلاعات
به منظور گردآورى داده‏هاى این تحقیق به تعدادى از کارشناسان، کاردانان و کمیته امداد امام شهرستان در خصوص چگونگى تکمیل پرسشنامه‏هاى نئو و مشخصات فردى و خانوادگى آموزش‏هاى لازم داده شد. علاوه بر آن از این افراد خواسته شد جهت آشنا شدن با این ابزار در درجه اول خود آنها به پرسشنامه‏ها پاسخ بدهند و روش صحیح انجام آزمون‏ها آموزش داده شد. در این مرحله به ابهامات موجود در این زمینه پاسخ‏هاى لازم از طرف محقق ارائه گردید.
در مرحله بعد محقق و افراد آموزش دیده با مراجعه به دانشجویان مددجو وعادی به آنها در خصوص مسئله مورد تحقیق توضیحاتى را دادند و هدف از اجراء این تحقیق و اهمیت آن براى آزمودنیها تشریح ‏گردید. علاوه بر آن به سوالات مطرح شده توسط آزمودنیها در خصوص پرسشنامه‏ها پاسخ داده ‏شد. در این تحقیق اکثر آزمودنیها اعم از مددجو وعادی خواهان نتایج آزمون نئو بودند، که بعد از تفسیر نتایج آزمون توسط محقق این نتایج به صورت حضورى به آزمودنیها شرکت کننده در تحقیق داده ‏شد و به تعدادى از این افراد خدمات مشاوره‏بصورت رایگان نیز ارائه گردید.
در پژوهش حاضر به منظور دستیابى سریع به آزمودنی‌ها به برخی از کارکنان دانشگاه‌های دره شهر در خصوص این تحقیق توضیحات لازم داده شد تا جهت ترغیب دانشجویان به شرکت در این تحقیق اقدام نمایند. و به منظور تسهیل بیشتر در جمع آورى داده‏ها با کلیه دانشگاه‌های شهرستان دره شهر مکاتبه گردید و در خصوص اهمیت و اهداف این تحقیق توضیحاتى توسط محقق به هر کدام از مسئولین این مراکز داده شد. علاوه بر آن با مسئول کمیته امداد استان ایلام نیز بطور جداگانه و از طریق کمیته امداد شهرستان دره شهر مکاتبه گردید تا مشارکت و همکارى کلیه افراد کلیدى جلب گردد و درنهایت به منظور مشخص کردن عملکرد تحصیلی آزمودنی‌های شرکت کننده در این پژوهش معدل کل دروس گذرانده شده از طریق واحد آموزش دانشگاه‌ها اخذ گردید.
۳-۷- ابزار اندازه‏گیرى
در این تحقیق به منظور پاسخ دادن به فرضیه‏هاى مطرح شده از دو ابزار و یک پرسشنامه جهت مقایسه استفاده شده
۱- پرسشنامه فرم بلند نئو (۲۴۰سوالی)
۳- پرسشنامه مشخصات فردى و خانوادگى
۳-۸- روش اجراء
۳-۸-۱- اجراء مقدماتى
به منظور مشخص کردن مشکلات احتمالى در زمینه پاسخ دادن به پرسشنامه‏ها از بین دانشجویان مدد جو ۱۰ نفر بطور غیر تصادفى انتخاب و علاوه بر آن از بین دانشجویان عادی ۱۰ نفرنیز به طور غیر تصادفى انتخاب گردیدند و از آزمودنیهاى این دو گروه خواسته شد تا پرسشنامه‏هاى این تحقیق را تکمیل نمایند که بعد از تکمیل موارد زیر بدست آمد:
۱- شکایت از طولانی بودن آزمون نئو توسط بعضی از آزمودنی ها
۲- داشتن ابهام نسبت به بعضی سوالات آزمون نئو
۳- وجود مقاومت نسبت به پاسخ دادن به بعضی سوالات آزمون نئو به دلیل ترس از افشا شدن نتایج آزمون
در این مرحله سعى شد که به موارد بدست آمده در مرحله مقدماتى توجه شود و ابهامات موجود در زمینه سوالات آزمون نئو رفع گردیده تا آزمودنیها ترغیب به پاسخ دادن به پرسشنامه نئو و پرسشنامه مشخصات فردى و خانوادگى شوند. براى این کار به تمام آزمودنیها توضیح داده شد که نتایج این پرسشنامه در اختیار دیگران قرار نمى گیرد. علاوه بر آن از آنان خواسته شد از نوشتن اسم واقعى خود بر روى پرسشنامه‏ها خوددارى و از اسم مستعار استفاده نمایند.
۳-۸-۲- روش نمونه گیری
در این مرحله از بین دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی دره شهر تعداد ۱۰۰ نفر که شامل ۶۴ دانشجوی مونث و ۳۶ دانشجوی مذکر بطور کاملاً تصادفی ازمیان اسامی موجود در کمیته امداد امام انتخاب و ازبین دانشجویان عادی دانشگاه‌های موجود در سطح شهرستان دره شهر تعداد۱۰۰ دانشجو که شامل۴۷ دانشجو مذکر و۵۳ دانشجومونث بطور کاملاً تصادفی ازمیان اسامی موجود در واحد آموزش دانشگاه‌ها انتخاب گردید.
در مرحله دوم با بررسی پاسخنامه‌های گردآوری شده تعداد ۱۱ پاسخنامه به دلایل زیر حذف گردید
۱-انتخاب پاسخ کاملاً مخالفم در بیش از ۶ سوال متوالی
۲-انتخاب پاسخ مخالفم در بیش از ۹ سوال متوالی
۳-انتخاب پاسخ نظری ندارم در بیش از ۱۰ سوال متوالی
۴-انتخاب پاسخ موافقم در بیش از ۱۴ سوال متوالی
در نهایت ۱۸۹ پرسشنامه که شامل (۶۰ مددجو مونث، ۳۲ مددجو مذکر، ۵۴ دانشجو مذکر عادی، ۴۳ دانشجو مونث عادی) مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
۳-۸-۳- مرحله نهائی
در این مرحله تمام نمرات آزمودنیها استخراج و طبقه بندى گردید تا امکان محاسبه آنها فراهم گردد. در نهایت تمام داده‏ها وارد کامپیوتر گردید و به کمک برنامه آمارى ۲۲-SPSS و برنامه اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج بصورت جداول و نمودارها… ارائه گردید.
۳-۹- روش‌‌های تجزیه و تحلیل داده ها
براى تحلیل داده‏هاى این تحقیق از فرمول‌ها و ابزار زیر استفاده گردیده:
۱- آمار توصیفی
۲- بیان اطلاعات به کمک نمودارها و جداول
۳- آزمون T برای گروه‌های مستقل
پایان نامه - مقاله - پروژه
۴- ضریب همبستگی پیرسون
۵- رگرسیون گام به گام
تمام محاسبات فوق توسط کامپیوتر و به کمک برنامه آمارى SPSS-22 و اکسل ۲۰۰۷ صورت گرفته است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده‌ها
۴-۱- تحلیل یافته‌های تحقیق
داده‌‌های جمع آوری شده اعداد و ارقامی بدون معنی می‌باشند که از آمار برای معنی دار کردن آنها به منظور تحقق اهداف پژوهشها و تحقیقات کمک گرفته می‌شود. تجزیه و تحلیل اطلاعات بعنوان بخشی از فرایند روش تحقیق علمی یکی از پایه‌‌های اصلی هر مطالعه و پژوهش به شمار می‌رود که بوسیله آن کلیه فعالیت‌های تحقیقی تا رسیدن به یک نتیجه، کنترل و هدایت می‌شوند.
به عبارتی در این بخش، پژوهشگر برای پاسخگویی به مسأله تدوین شده و یا تصمیم گیری در مورد رد یا تأیید فرضیه یا فرضیاتی که برای تحقیق در نظر گرفته است از روش‌های مختلف تجزیه و تحلیل استفاده می‌کند. ابتدا باید داده‌ها را تجزیه و تحلیل نمود و سپس نتایج این تجزیه و تحلیل را مورد تعبیر و تفسیر قرار داد. اطلاعات لازم برای تحقیق حاضر از پرسشنامه ای که اعتبار آن مورد آزمون قرارگرفته بود، جمع آوری شد. این اطلاعات در محیط نر م افزاری spss نسخه ۲۲ با اعمال آزمون‌های آماری مناسب با توجه به فرضیات تحقیق، تجزیه و تحلیل گردید. در این فصل نتایج گردآوری شده و تجزیه و تحلیل‌‌های صورت گرفته داده‌ها بر مبنای استنباط آماری و به کمک فنون آماری مناسب، به منظور تأیید یا رد فرضیه تحقیق ارائه می‌شود.
در این بخش به منظور توصیف ویژگی‌‌های نمونه، ابتدا داده‌‌های جمع آوری شده با بهره گرفتن از شاخص‌‌های آمار توصیفی خلاصه و طبقه بندی می‌شود، بعد از آن آمار‌های توصیفی از جمله میانگین، انحراف معیار مربوط به متغیر‌های تحقیق آورده شده، سپس با بهره گرفتن از شاخص‌‌های آمار استنباطی به تأًیید یا رد فرضیات می‌پردازیم.
۴-۲- بخش اول: آمار توصیفی
جدول ۴-۱-گروه نمونه پژوهش بر حسب وضعیت تحت پوشش و غیر تحت پوشش کمیته امداد

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...