تحقیقات انجام شده در رابطه با بررسی تأثیر ابزارهای تأمین مالی بر ارزش شرکت-های پذیرفته شده در بورس اوراق ... |
![]() |
برای فرضیه حاضر، ضریب همبستگی و سطح معناداری آزمون به ترتیب برابر با ۰٫۶۷۵، ۰٫۰۰ می باشد و مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۷۳۰ است. بنابراین فرض صفر به نفع فرض مقابل رد می شود، یعنی بین تامین مالی از محل ذخیره مالیات بر درآمد و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۱-۵ فرضیه فرعی ۵:
فرضیه فرعی ۵:بین تأمین مالی از محل سایر اسناد و حسابهای پرداختنی و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
جدول ۴-۸ نتایج آزمون فرضیه فرعی ۵ را بطور خلاصه گزارش نموده است. همانطور که در جدول آمده است ضریب همبستگی بین دو متغیر تامین مالی از محل سایر اسناد و حسابهای پرداختنی (اعتبارات غیر تجاری) و ارزش شرکت ۰٫۶۹۷ و سطح معناداری ازمون نیز برابر با ۰٫۰۰ می باشد. مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۸۰۲ گزارش شده است. در نتیجه فرض صفر رد می شود یعنی ادعای مطرح شده در این فرضیه مبنی بر وجود رابطه معنادار بین تامین مالی کوتاه مدت از محل سایر اسناد و حسابهای پرداختنی و ارزش شرکت تایید شده است.
۵-۲-۱-۶ فرضیه فرعی ۶:
فرضیه فرعی ۶:بین تأمین مالی از طریق سود سهام پیشنهادی پرداختنی و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
ضریب همبستگی بین دو متغیر برابر با ۰٫۵۴۴ می باشد که دلالت بر وجود یک رابطه در حد متوسط بین دو متغیر دارد. سطح معناداری آزمون برابر با ۰٫۰۰ می باشد که از ۰٫۰۵ کمتر است و مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۷۴۳ است. بنابراین فرض صفر رد می شود و فرض مقابل پذیرفته می شود یعنی بین تامین مالی کوتاه مدت از محل سود سهام پیشنهادی و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۲ فرضیه اصلی دوم: تأمین مالی میان مدت و بلند مدت بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تأثیر دارد
براساس نتایج به دست آمده از انجام ضریب همبستگی میان متغیرهای تامین مالی میان مدت و بلند مدت و ارزش شرکت وجود یک ارتباط بسیار قوی به اثبات رسیده است. همانطور که جدول ۴-۱۰ نشان می دهد که سطح معناداری آزمون t برابر با ۰٫۰۰ بوده که از ۰٫۰۵ کمتر است. بنابراین فرض صفر به نفع فرض مقابل رد می شود یعنی فرض مقابل مبنی بر وجود رابطه معنادار بین روش های تامین مالی بلند و میان مدت و ارزش شرکت تایید شده است.
۵-۲-۲-۱ فرضیه فرعی ۱
فرضیه فرعی ۱: بین تأمین مالی از طریق وام های بلند مدت و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
همانطور که در جدول ۴-۱۱ گزارش شده است، ضریب همبستگی ۰٫۶۰۵ می باشد و سطح معناداری برابر با ۰٫۰۰ است که از ۰٫۰۵ کمتر می باشد. همچنین مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۸۶۸ است که مابین ۱٫۵ و ۲٫۵ قرار دارد.
بنابراین فرض صفر رد و فرض مقابل پذیرفته می شود یعنی بین تامین مالی از طریق وامهای بلند مدت و میان مدت و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۲-۲ فرضیه فرعی ۲
فرضیه فرعی ۲:بین تأمین مالی از طریق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
همانطور که در جدول ۴-۱۲ آورده شده است، ضریب همبستگی بین ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان و ارزش شرکت برابر با ۰٫۵۵۷ می باشد و مقدار آماره t برابر با ۲۸٫۰۱۳ است که سطح معناداری آن ۰٫۰۰ ، کمتر از ۰٫۰۵می باشد. مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۷۹۵ می باشد. بنابراین فرض صفر رد و فرض مقابل پذیرفته می گردد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بین تامین مالی از محل ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۲-۳ فرضیه فرعی ۳
فرضیه فرعی ۳: بین تأمین مالی از طریق انتشار سهام عادی و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
جدول ۴-۱۳ به اختصار نتایج حاصله از آزمون فرضیه فرعی ۳ را ارائه کرده است. ضریب همبستگی برابر با ۰٫۸۲۲ می باشد که دال بر وجود یک رابطه قوی میان متغیرهای تامین مالی با انتشار سهام عادی و ارزش شرکت می باشد. سطح معناداری برابر با ۰٫۰۰ است که از ۰٫۰۵ کمتر بوده، همچنین مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۷۶۲ است، بنابراین فرض صفر به نفع فرض مقابل رد می شود و فرض مقابل پذیرفته می شود بدین معنی که بین تامین مالی با انتشار سهام عادی و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۲-۴ فرضیه فرعی ۴
فرضیه فرعی ۴: بین تأمین مالی از طریق اندوخته قانونی و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
ضریب همبستگی بین متغیرهای تامین مالی از محل اندوخته قانونی و ارزش شرکت برابر با ۰٫۸۳۴ و سطح معناداری آزمون برابر با ۰و۰۰ است که از ۰٫۰۵ کمتر می باشد، مقدار آماره دوربین-واتسن نیز برابر با ۱٫۶۴۹ گزارش شده است، بنابراین فرض صفر رد می شود و فرض مقابل پذیرفته می شود یعنی بین تامین مالی از محل اندوخته قانونی و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۳ پیشنهادها
۵-۳-۱ پیشنهادهای اجرایی( حاصل از تحقیق)
۵-۳-۱-۱ پیشنهاد مربوط به فرضیهی اصلی اول: (تأمین مالی کوتاه مدت بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تأثیر دارد)
شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مخصوصا شرکت های دارویی بهتر است که از روش های تأمین مالی کوتاه مدت بانکی برای تأمین مالی خود استفاده کنند.
۵-۳-۱-۲ پیشنهاد مربوط به فرضیهی دوم: (تأمین مالی میان مدت و بلند مدت بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تأثیر دارد)
شرکت های با رشد زیاد، بهتر است سودهای تحصیل شده و وجوه حاصل از فروش دارایی ها(منابع تأمین مالی داخلی ) را به جای پرداخت به سهامداران در شرکت ذخیره سازند و در دارایی های عملیاتی، سرمایه گذاری کنند تا از این طریق، باعث افزایش ارزش شرکت و در نتیجه، افزایش ثروت سهام داران شوند.
از آنجا که توزیع سود نقدی متغیر، کاهندهی منبع تأمین مالی داخلی است، بهتر است سرمایه گذاران در تصمیمات خود، نسبت پرداخت سود را مورد توجه قرار دهند. تحقیقات نشان می دهند که هر چه نسبت پرداخت سود بیش تر باشد، ارزش آتی شرکت کمتر است.
شرکت های بزرگ با سرمایه ی بالا برای تأمین مالی نقدینگی مورد نیاز خود را می توانند از روش های سود انباشته و انتشار سهام جدید استفاده کنند.
شرکت ها برای تأمین نقدینگی لازم جهت خرید دارایی های ثابت مورد نیاز خود، بیشتر به انتشار سهام جدید تاکید داشته و کمتر از روش بدهی استفاده کنند.
۵-۴ پیشنهادهایی برای پژوهشهای آتی
بررسی تأثیر عواملی نظیر نوع صنعت در مدل بکار گرفته شده در این پژوهش.
بررسی رابطه بین انواع تأمین مالی و عملکرد عملیاتی با بهره گرفتن از معیارهای ارزیابی عملکرد عملیاتی.
بررسی رابطه بین انواع تأمین مالی و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
تأثیر نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام بر قیمت و بازده مورد انتظار سهام عادی، بررسی شود
تأثیر هر یک از اجزای اصلی تشکیل دهندهی دارایی های عملیاتی، شامل موجودی کالا، اموال، ماشین آلات و تجهیزات و سایر دارایی ها بر قیمت و بازده مورد انتظار سهام، بررسی شود.
اهرم مالی را می توان بر دو مبنای ارزش دفتری و ارزش بازار، محاسبه کرد.
تأثیر اهرم مالی مبتنی بر ارزش بازار بر قیمت و بازده مورد انتظار سهام.
باتوجه به اینکه دراین تحقیق رابطه بین تامین مالی کوتاهمدت ،بلندمدت باارزش شرکت بررسی شد درتحقیقات آتی میتوان رابطه بین تک تک این متغیرها رابررسی کنیم بعنوان مثال رابطه بین میزان سهام عادی بااعتبارات تجاری.یعنی ارتباط بین خودمتغیرها.
۵-۵ موانع پژوهش
در فرایند انجام یک تحقیق علمی، ممکن است مجموعه شرایط و مواردی وجود داشته باشند که خارج از کنترل
محقق باشد. تحقیق حاضر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و محدودیت های حاکم بر تحقیق حاضر به شرح زیر
می باشند.
با توجه به اینکه نمونه آماری در این تحقیق براساس بررسی برخی از صنایع انتخاب گردیده، ممکن است نتایج این تحقیق در صنایع مختلف متفاوت باشد.
از آن جائی که برای انتخاب نمونه از میان شرکت های جامعه آماری، ویژگی هایی که به آنها اشاره شد
مبنا قرار داده شده است . لذا تعمیم نتایج تحقیق به آن گروه از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق
بهادار تهران که دارای ویژگی متفاوتی با نمونه مورد نظر هستند، باید با احتیاط صورت گیرد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 10:14:00 ق.ظ ]
|