در فرضیه فرعی نخست ، بر آن بودیم تا تاثیر استرس شغلی بر عملکرد کارکنان را برآورد کنیم. طبق یافته های حاصل از انجام پژوهش در نمونه مورد بررسی و آزمودن فرضیه ، به این نتایج نائل شدیم که استرس شغلی بر عملکرد کارکنان تاثیر منفی و معنی داری وجود دارد و این فرضیه با ضریب مسیر-۰/۳۱۴و آماره t به مقدار ۵۶۶/۴ در سطح اطمینان ۹۹/۰تایید شد.
الف-۲) نتیجه گیری فرضیه فرعی دوم
فرضیه فرعی دوم پژوهش بیان می­دارد که بی ­تفاوتی سازمانی بر عملکرد کارکنان تاثیر معناداری وجود دارد. با توجه به یافته های حاصل از پژوهش و آزمون فرضیه، تاثیر منفی و معنی داری وجود دارد و این با ضریب بتای -۰/۵۶۹و آماره t به مقدار ۳۲۶/۶ در سطح اطمینان ۹۹/۰تایید شد.
الف-۳) نتیجه گیری فرضیه فرعی سوم
در فرضیه فرعی سوم ، بر آن بودیم تا تاثیر استرس شغلی بر بی تفاوتی سازمانی برآورد کنیم. طبق یافته های حاصل از انجام پژوهش در نمونه مورد بررسی و آزمودن فرضیه ، به این نتایج نائل شدیم که استرس شغلی بر بی تفاوتی سازمانی تاثیر مثبت و معنی داری دارد و این فرضیه با ضریب مسیر۵۱۵/۰و آماره t به مقدار ۲۰۲/۷ در سطح اطمینان ۹۹/۰تایید شد.
الف-۴) نتیجه گیری فرضیه فرعی چهارم
فرضیه چهارم پژوهش بیان می­دارد که بی تفاوتی سازمانی تاثیر، استرس شغلی بر عملکرد کارکنان را تعدیل می کند.با توجه به یافته های حاصل از پژوهش و آزمون فرضیه، دریافتیم که متغیر تعدیل کننده بی تفاوتی سازمانی دارای تاثیر کامل بر رابطه این دو متغیر می باشد و این فرضیه با ضریب مسیر بین این دو متغیر به مقدار ۰۱۱/۰- کاهش پیدا کرد.

۳-۵ بحث و نتیجه گیری

هدف از انجام پژوهش حاضر طبق آنچه در ادبیات پژوهش بررسی شد،"تاثیر استرس شغلی و بی تفاوتی بر عملکرد کارکنان” در بین کارکنان بانک سپه است تا بر اساس آن مشخص شود که استرس شغلی و بی تفاوتی سازمانی بر عملکرد کارکنان تاثیرگذار می­باشد. بر همین اساس در این مطالعه پرسشنامه استاندارد تهیه و بین کارکنان توزیع شد.
در نهایت سوال تحقیق “تاثیر استرس شغلی و بی تفاوتی بر عملکرد کارکنان” پاسخ تاثیر معناداری را نشان می­دهد که این نتیجه با نتایج به­دست آمده از پژوهش­های ذیل حاکی از آن است که:
پژوهشی که در ترکیه توسط سکمسلیو [۵۰](۲۰۱۱) صورت گرفته است. هدف این مقاله توصیف و تجزیه و تحلیل روابط متقابل میان استقلال، استرس شغلی، خلاقیت و عملکرد شغلی از هر دو دیدگاه نظری و عملی استرابطه منفی میان استرس شغلی و عملکرد شغلی وجود دارد.
تحقیق دیگری که در ترکیه توسط یزگات [۵۱](۲۰۱۳) ودیگران انجام شد. این تحقیق به بررسی رابطه استرس شغلی و عملکرد شغلی با توجه به متغیر تعدیل کننده هوش هیجانی پرداخته است. رابطه منفی بین استرس شغلی و عملکرد شغلی در بخش دولتی وجود دارد.
محمد جمال (۲۰۱۱) به مطالعه تجربی استرس شغلی ، ارزیابی عملکرد و تعهدسازمانی در دو کشورهای چندملیتی پرداخته است. رابطه منفی میان استرس شغلی و عملکرد شغلی وجود دارد.
در تحقیق حاضر نیز مشخص شد که استرس شغلی بر عملکرد کارکنان تاثیر معنا دار و منفی دارد. همانطور که تحقیقات پیشین گویای رابطه منفی بین استرس شغلی و عملکرد سازمان است.
عمدتاً مطالعاتی که تا کنون در مورد بی­تفاتی انجام شده، به بررسی سطح بی ­تفاوتی و تاثیرات آن بر افراد پرداخته­اند(برای مثال دانایی­فرد و همکاران،۱۳۸۹ ؛ طبائیان،۱۳۸۱؛ دیویسون و بینگ ۲۰۰۸ و مارکوفسکی،۱۹۸۵). در رابطه با عوامل تاثیرگذار بر بی تفاوتی کارکنان در کشور ما تحقیقات کمی صورت گرفته است. تحقیقاتی که در مورد بی ­تفاوتی انجام شده، تحقیق اسلامی(۱۳۸۷)، عامل اصلی بی ­تفاوتی کارکنان را ، بی­توجهی و ضعف مدیریتی دانسته شده است. در تحقیق حاضر نیز مشخص شد که استرس شغلی بر بی تفاوتی سازمانی تاثیر معناداری دارد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
همچنین، نتایج نشان داد که بیشترین میزان بی ­تفاوتی کارکنان توسط دو بعد بی ­تفاوتی به کار و بی ­تفاوتی به ارباب رجوع تبیین می­ شود. با توجه به اینکه توجه به کار و ارباب رجوع نقشی اساسی در فرایند ایجاد ارزش و ارائه­ خدمت به مشتریان دارد، توجه به علل بی ­تفاوتی کارکنان بسیار حائز اهمیت می­باشد.

۴-۵ محدودیت های پژوهش

معمولاً در پژوهش­های اجتماعی همیشه محدودیت­های خاصی وجود دارد که در علوم دیگر کمتر مشاهده می­ شود. این مشکلات و محدودیت­ها از آن­جا ناشی می­ شود که یک طرف مسئله همیشه انسان بوده و همانطور که می­دانیم جمع­آوری اطلاعات از انسان و رفتارهای او به جهت پیچیدگی امور و به جهت حساسیت خود نوع انسان در مقابل سؤالات انگیزشی و نظرسنجی مشکلاتی را برای پژوهشگر ایجاد می­نماید و بالتبع جمع آوری اطلاعات در یک سازمان با مشکلاتی فراتر از این هم روبروست. همچنین انجام هر نوع پژوهش کاربردی به دلیل وجود متغیرهای خارجی و داخلی اثرگذار، محدودیتهایی را برای پژوهشگر ایجاد می­ کند که غیرقابل کنترل می­باشد. از اینرو می ­تواند در نتیجه ­گیری تاثیر قابل ملاحظه­ای داشته باشد.
محدودیت های این تحقیق که لازم است مخاطبین ضمن خواندن نتایج مدنظر قرار دهند عبارت است از:
در این تحقیق از فقط پرسشنامه با سؤالات بسته به عنوان ابزار سنجش استفاده شده است.
محقق امکان کنترل تمامی متغیرهای موثر دیگر را نداشته است و به همین جهت تحقیق با محدودیت حاصل از شرایط اجرای تحقیق همراه است. در تحقیق حاضر نیز همچون سایر تحقیقات ، مشکل کمبود زمان و کمبود امکانات تحقیقات وجود داشته است.
یکی دیگراز محدودیت­های این پژوهش، محدودیت در روش نمونه گیری می­باشد.

۵-۵ پیشنهادها بر اساس ادبیات ، مشاهدات محقق و نتایج پژوهش

بر اساس یافته­های تحقیق پیشنهاداتی ارائه شده است.
با توجه به ادبیات بی ­تفاوتی، در این پژوهش بی ­تفاوتی سازمانی معادل بی­انگیزگی قرار داده شده است بنابراین مدیران با در نظر گرفتن تئوری­های انگیزش متناسب با محیط و سازمان خود گامی در ارتقاء عملکرد و کاهش بی تفاوتی کارکنان بر دارند.
با توجه به اینکه در سازمان­های دولتی سیاست­های کلان ضعیف دولت شرط علی فرایند بی­تفاوت شدن کارکنان است، بهتر است سازمان ها به سمت خصوصی سازی هدایت شوند و یا اینکه در سطوح پایین سازمانی تفویض اختیار صورت گیرد.
مدیران با ایجاد کارگاه­ها و سمینارها ، اطلاعات کافی در مورد نقش­های کارکنان در اختیار آنان قرار داده و متناسب با توانایی کارکنان خود مهارت­ های درون فردی، مهارت­ های میان فردی ، مهارت­ های سازگاری و کنترل استرس را به کارکنان خود آموزش دهند تا استرس و بی ­تفاوتی را در بین کارکنانشان از بین ببرند.
مهارت­ های سه­گانه مدیران باید بهبود یابد. یکی از این مهارت ­ها، مهارت­ های انسانی است. مدیران با ارتباطات بهتر و صمیمی تر با کارکنان می توانند این مهارت را تا حدودی بهبود بخشند. کارکنان یک سازمان مشتریان درون سازمان هستند که در زنجیره ارزش به سازمان سود می­رسانند. مدیران با مهارت­ های انسانی قوی­تر باعث رضایت بیشتر این مشتریان درونی سازمان می­شوند و رضایت کارکنان نیز به ایجاد ارزش افزوده بیشتری می­انجامد.
مسائل خانوادگی و شخصی خواه و ناخواه بر کار و بازدهی کارکنان اثر می­ گذارد و می ­تواند باعث بی تفاوتی کارکنان و استرس کارکنان می­گردد. برای فائق آمدن بر این مشکل می­توان با کمک مطالعه تطبیقی از تجربیات سایر ارگان­ها و بانک­ها بهره جست.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...