– اهداف و آرمان‌های خودمان.
– سهم خودمان در بازار چگونه است.
– رشد در بازار چگونه است.
– کیفیت خدمات در بازار چیست.
– جایگاه در بازار کدام است.
– منابع و استراتژی ما در بازار چگونه است.
ج) تجزیه‌وتحلیل محیط:
رابطه ما با کشور بازار هدف ازنظر سیاسی چگونه است.
ساختار اقتصادی آن کشور چیست.
فرهنگ و آداب اجتماعی کشور بازار هدف چگونه است.
۴– نوع فنّاوری غالب در کشور بازار هدف چگونه است.
۵- قوانین و مقررات حاکم بر آن کشور چیست.
اثرات محیط جهانی در آن بازار چگونه است.
د) تجزیه‌وتحلیل بازار:
– اندازه بازار هدف به لحاظ میزان خرید و مصرف کالای موردنظر.
– رشد بازار هدف چگونه است.
– تقسیمات جمعیتی بازار به لحاظ عرضه و تقاضا.
– شناخت رفتار خریداران و سبک زندگی افراد آن جامعه.
– شناخت واسطه‌ها در بازار (شرکت‌های تجاری و صادراتی و…)
شناخت علائق و رضایت مشتریان.
۸-۸-۲ بازاریابی[۷۰]
بازاریابی شامل شناخت نظام بازار و نیازها و خواسته هاورفع آن‌ها از طریق مبادلات مطلوب است.(فیلیپ کاتلر،گری آرمسترانگ، زارع،مهدی(۱۳۸۹))
بازاریابی دارای سه بعد است: بازارشناسی، بازار سازی و بازار داری
بازارشناسی یعنی انجام تحقیقات بازاریابی برای شناخت نظام بازار و نظام صادرات قبل از هرگونه انجام عملیات صادراتی.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
مدل ۴C برای بازار شناسی وجود دارد:
الف: شناخت خودمان (شرکت)[۷۱]
ب: شناخت مشتری یا مخاطب[۷۲]
ج: شناخت رقبا[۷۳]
د: شناخت محیط و عوامل محیطی[۷۴]
- بازار سازی یعنی استفاده از کلیه عوامل فن‌ها و استراتژی‌ها جهت ایجاد و افزایش سهم بازار
مدل ۴P برای بازار سازی وجود دارد:
الف: محصول خوب[۷۵]
ب: قیمت مناسب[۷۶]
ج: توزیع به‌موقع[۷۷]
د) تبلیغ بجا[۷۸]
بایستی این چهار عامل را طوری ترکیب کنیم که مورد قبل مشتری قرار گیرد.
بازار داری یعنی روش‌ها و فن‌ها و ابزارهایی را بکار برد  تا سهم بازار و مشتریان حفظ شوند و روابطی بلندمدت و توأم با وفاداری برای ایجاد صادرات پایدار به وجود آورد.
مجموعه بازارشناسی، بازار سازی و بازار داری را بازار گردانی می‌گویند.
۹-۲ استان چهارمحال و بختیاری و قابلیت‌های اقتصادی – بازرگانی آن:
استان چهارمحال و بختیاری سرزمینی کوهستانی و مرتفع با وسعتی حدود ۱۶۵۳۳ کیلومترمربع بین ۳۱ درجه و نه دقیقه تا ۳۲ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی و ۴۹ درجه و ۳۰ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۲۶ دقیقه طول شرقی گرینویچ در مرکز ارتفاعات موسوم به رشته‌کوه‌های زاگرس قرار دارد. از طرف شمال و شرق به استان اصفهان، از غرب به استان خوزستان، از جنوب به استان کهگیلویه و به ویر احمد و از شمال غرب به استان لرستان محدود می‌شود.
جمعیت این استان بالغ‌بر ۹۰۰ هزار نفر است که ۴۵% آن در شهرها سکونت دارند. این استان دارای نه شهرستان (به نام‌های اردل، بروجن، فارسان، شهرکرد، لردگان، کوهرنگ، کیار، سامان و بن)،۲۴ شهر، ۴۹ دهستان و حدود ۱۰۰۰ روستا است. (راهنمای گردشگری استان چهارمحال و بختیاری،درهمسایگی آسمان ،زمستان ۱۳۹۳)
در استان چهارمحال و بختیاری رویکرد اقتصاد معیشتی که مبتنی بر کشاورزی و دامداری بوده به سمت یک اقتصاد تولید و تجارت است و روزبه‌روز سیر تکاملی خود را در این زمینه طی می کند. مهم‌ترین موضوعی که در این استان باید موردعنایت و توجه تمامی مسئولان، برنامه ریزان و مجریان فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی قرار گیرد سرعت بخشیدن به این سیر تکاملی است. مطالعات بیانگر این است که امروزه به‌عنوان دست آورده‌ای توسعه درزمینه های زیر بنائی و زیرساخت‌های اقتصادی در استان شاهد هستیم از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی است. خوشبختانه امروز استان چهارمحال و بختیاری به بالاترین شاخص‌های زیر بنائی نسبت به متوسط شاخص‌های ملی درزمینه های ارتباطات جاده‌ای، تأمین انرژی، تأمین نیروی انسانی، آموزش‌وپرورش عمومی، سرمایه‌گذاری بر روی منابع آب، گردشگری و … دست‌یافته است و می‌توان گفت در حال حاضر از شاخص‌های بالای اجتماعی – اقتصادی در زیربناها بهره‌مند است البته تاکنون این موضوع برای بسیاری از متصدیان کشور و به‌ویژه بخش خصوصی ناشناخته است. اگر عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی را بخواهیم به یک محلی اطلاق نماییم که همه زیربناهای فعالیت‌های اقتصادی – بازرگانی ازلحاظ ارتباطات، امنیت، شاخص‌های مناسب اجتماعی – اقتصادی و … را داشته باشد، به‌راحتی می‌توان همه این معیارها را در استان چهارمحال و بختیاری مشاهده و از آن بهره جست.
محورهای اساسی در خصوص قابلیت‌های اقتصادی – بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری که می‌توان به‌صورت کوتاه به آن‌ها اشاره نمود عبارت‌اند از:
یکی از ویژگی‌های برخی مناطق توسعه‌نیافته نداشتن نیروی کار ماهر است. خوشبختانه ما در استان چهارمحال
و بختیاری از نیروی کار بامهارت بالا برخوردار هستیم و جالب‌توجه اینکه این نیروی کار، محدود به بازار کار ملی نیست و حتی به بازار کار منطقه روی آورده و سهم خودش را در اجرای پروژه‌های بزرگ نفت، گاز و تأسیسات نفتی و تأسیسات ساختمانی به‌خوبی نشان داده است.
عنایت به این نیروی کار و تنظیم بازار کار ملی، شکل دادن و سامان بخشیدن به نیروی کار ماهر از محورهای مهمی است که باید در استان چهارمحال و بختیاری بیش‌ازپیش به آن توجه گردد.
در حال حاضر قریب ۴۰۰۰۰ نفر نیروی کار از این استان در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کره جنوبی مشغول به کار هستند (آشنایی باقابلیت‌های اقتصادی – بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری،تابستان ۱۳۸۱) که برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، حمایت و بازاریابی نیروی کار و مهم‌تر از آن برگشت دسترنج و درآمد این نیروی کار از سایر کشورها به درون کشور نیازمند عنایت و توجه ویژه است و این مهم می‌تواند رونق اقتصادی بالائی را در این استان به همراه داشته باشد.
در حال حاضر ۱۰% از منابع و ذخایر آبی کشور در استان چهارمحال و بختیاری است و باید به‌عنوان یک پدیده مهم و یک منبع سرشار و ارزان برای رونق اقتصاد ملی به آن توجه جدی شود. زمینه‌های بهره‌برداری از این منبع عظیم خدادادی در امر تأسیسات آبی، کشاورزی و صدور آب باکیفیت بالا به‌عنوان یک کالای قابل‌رقابت دربازارخاورمیانه و حتی بازارهای جهانی است. (اداره کل بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری در دولت هفتم، مهرماه ۱۳۸۰)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...