-اهداف­بازرگانی­و­سازمان­بازاریابی
- برنامه ریزی بازاریابی عمومی و بازاریابی مخصوص و تصمیم گیری در این زمینه ها به همرا ه سیستم بازاریابی و خلاقیت های موجود ، پروسه ضروری فرش دستباف است. جایگاه بازاریابی که رسالت واقعی خود را در جلب رضایت مشتری قرار دهد در عصر رقابت کنونی که تنوع محصولات ارائه شده و رقابت نزدیک وجود دارد، جهت شناخت بهتر فرصت ها و استفاده بهینه از آنها در کنار شناخت عوامل تهدیدکننده، طلب کننده کنار نهادن نگرش درون به بیرون و جایگزین نمودن نگاه بیرون به درون است.
بازاریابی در فرش از این نظر که چه تولید شود؟ چگونه تولید شود؟ چگونه فروخته شود؟
به چه کسانی فروخته شود؟ اهمیت دارد. در سیر تاریخی برابری نیاز با توان خرید و سپس نظام فئودالی و سرمایه داری اولیه تا سرمایه داری ثانویه و تفاوت سبک کشورها در متفاوت شدن بعد اقتصادی، بازاریابی روزبروز گسترده تر شده است. همزمان با این امر، نگاه سرمایه ای از فرش بر روی کالای مصرفی بودن متمرکز گردیده است. همسو نبودن بازار فرش ایران با اتفاقات بازار جهانی از نگاه مشتری، فروشنده و بافنده ،آسیب پذیر بودن این کالا را در بازار جهانی بهمراه داشته است
گزینش نامناسب استراتژی بازاریابی یا صریح تر اینکه عدم وجود بازاریابی ، تولیدات فرش ایران را با مشکلات عدیده ای همراه ساخته که علاوه بر معین نبودن شاخص های تولید فرش ، بالا بودن هرینه تمام شده مواد اولیه که توانایی تولید را کاهش میدهد. تنها با گسترش دانش و تاکید بر کهن بودن فرش دستباف معضل این کالای غیر نفتی کاسته نخواهد شد.
“تغییر متغیرهای اقتصادی مانند درآمد، هزینه زندگی،نرخ بهره و الگوی استقراض و پس انداز، تاثیر زیادی در بازار دارد"(الوداری،۱۳۸۴،۴۳).
لزوم دقت توجه شرکتهای تولید کننده فرش در آینده نگری اقتصادی به متغیرهای فوق و استفاده از نوسانات موجود برای بهبود محیط اقتصادی فرش امری گریزناپذیر است.با توجه به عقیده کاتلر در مورد بازاریابی که آنرا"مدیریت رابطه سودمند با مشتری میداند"(کاتلر[۷۰]،۲۰۰۸،۸) این پرسش مطرح میشود که تا چه اندازه فرش در این مهم موفق بوده است؟ به چه میزان سوددهی تولیدکننده دست یافته که ناشی از رضایت مصرف کننده باشد؟ و آیا با شرایط استراتژیک کنونی چه میزان باید بر بازاریابی خارجی و چه میزان بر بازاریابی داخلی باید متمرکز بود؟ لزوم پاسخگویی به این سوالات در سیکل تولید ضرورتی ست که پاسخی منسجم را می خواهد. این امر میسر نخواهد شد مگر در اندازه گیری کیفیت ارائه فرش متغیرهای متناسب با جغرافیا و فرهنگ در کنار روابط تعریف شده بتواند پاسخی به خلا موجود در بازار فرش بدهد.
مقاله - پروژه

۲-۱-۸-۱٫ آمار مرتبط به صادرات فرش

همانگونه که بیان شد، در ایران بیشترین درآمد ارزى از صادرات غیرنفتى به فرش و صنایع‌دستى اختصاص دارد. فرش یکى از رشته‌هاى صنایع‌دستى است که مى‌تواند بدون نیاز به تشکیلات وسیع ادارى یا مؤسسات بزرگ مالی، جمعیت زیادى را مشغول به‌کار نماید و یکى از دلایل موفقیت فرش‌هاى ایرانى در سطح بین‌المللی، شانس رقابت فرش‌هاى ایرانى در بازار جهانى در بعد هنرى آن است. لیکن در حال حاضر موانع و مشکلات براى صادرات فرش وجود دارد که اهم آنها عبارتند از:

ـ بالا رفتن قیمت‌ها اعم از مواد اولیه و دستمزد و در نتیجه بالا رفتن قیمت تمام‌شده فرش.
ـ تهیه مواد، فروش و صدور فرش
ـ وجود واسطه‌هاى متعدد در امر صدور و تولید فرش
ـ فقر کارگران قالیباف که ناچار به پیش‌فروش قالى به واسطه‌ها مى‌نمایند.
ـ عدم دقت و مراقبت در بافت فرش.
ـ استفاده ازمواد اولیه نامناسب
ـ وجود رقباى متعدد با قیمت‌هاى نازلتر
ـ سیستم‌هاى تعرفه‌هاى ترجیحى
ـ عدم وجود سامانه بازاریابى دقیق و منظم
در ادامه آمار مربوط به صادرات فرش از سال ۱۳۸۵تا ۱۳۹۲ ارائه شده است:
آمار صادرات فرش ایران سال ۱۳۸۲-۱۳۹۲

 

سال میزان صادرات (میلیون دلار) وزن
(هزارتن)
قیمت هر متر مربع(دلار)
۱۳۸۲ ۴/۵۳۷ ۴/۲۰ ۸/۷۸
۱۳۸۳ ۹/۴۹۷ ۵/۲۰ ۷/۷۲
۱۳۸۴ ۲/۴۶۱ ۲/۱۶ ۰/۸۵
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...