۴
(۸%)

 

۱
(۲%)

 

۱
(۲%)

 

۶
(۱۲%)

 

۱۷
(۳۴%)

 

۹
(۱۸%)

 

۴
(۸%)

 

۷
(۱۴%)

 

مرد

 

 

 

جدول (۳) نشان می‌دهدکه زنان ۱۲ درصد از استراتژی مستقیم ( ۶ درصد با دلیل و ۶ درصد بی دلیل) و۸۴ درصد از استراتژی‌های غیرمستقیم ردکردن استفاده کرده‌اند. درخصوص استراتژی‌های غیرمستقیم ردکردن، ایشان از استراتژی معذرت خواهی با ۳۲ درصد به عنوان بیشترین استراتژی، و از استراتژی بیان شرط برای پذیرش در گذشته یا آینده بیان تاسف و تلاش برای دلسردکردن طرف سخن، هرسه با ۶ درصد به عنوان کمترین استراتژی استفاده کرده‌اند. این جدول نشان می‌دهد که زنان از استراتژی‌های غیرمستقیم به صورت زیر استفاده کرده‌اند:
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
معذرت‌خواهی > دلیل، بهانه و توضیح > بیان جایگزین > بیان تاسف/بیان شرط/ دلسردکردن
تحلیل آماری مجذور خی نشان می‌دهد که استراتژی‌های غیرمستقیم شش‌گانه از تفاوت معناداری در سطح P < .005 برخوردار است. پس براین اساس نامعادله فوق از این منظر قابل تایید می‌باشد.
۴درصد از زنان نیز نتوانسته اند تقاضا را رد کنند.
مردان نیز ۲۲ درصد از استراتژی مستقیم ( ۱۴ درصد بی دلیل و ۸ درصد با دلیل) و ۷۸ درصد از استراتژی‌های غیرمستقیم ردکردن استفاده کرده‌اند. درخصوص استراتژی‌های غیرمستقیم ردکردن، ایشان از استراتژی دلیل، بهانه و توضیح با۳۴ درصد به عنوان بیشترین استراتژی، و از استراتژی بیان تاسف ، با ۲درصد به عنوان کمترین استراتژی استفاده کرده‌اند. این جدول نشان می‌دهد که مردان از استراتژی‌های غیرمستقیم به صورت زیر استفاده کرده‌اند:
دلیل، بهانه و توضیح> معذرت‌خواهی > بیان جایگزین> دلسردکردن> بیان شرط> بیان تاسف
تحلیل آماری مجذور خی نشان می‌دهد که استراتژی‌های غیرمستقیم شش‌گانه از تفاوت معناداری در سطح P < .005 برخوردار است. پس براین اساس نامعادله فوق از این منظر قابل تایید می‌باشد.
بررسی پاسخ‌های زنان و مردان نشان می‌دهد که زنان در مقایسه با مردان، بیشتر از استراتژی معذرت خواهی و مردان در مقایسه با زنان، بیشتر از دلیل و بهانه استفاده کرده‌اند. در سایر استراتژی ها تفاوت چنانی وجود ندارد اما مردان در مقایسه با زنان، بیشتر از ردکردن مستقیم بدون دلیل استفاده کرده اند. عدم توانایی ردکردن تنها در زنان دیده می‌شود.
۴-۳-۳ ردکردن دعوت
الف) موقعیت چهارم

 

 

  • شما مدیر یک شرکت تبلیغاتی هستید. رییس از شما دعوت می‌کند در منزلش حضور یابید ولی شما اصلاً تمایلی به این مهمانی ندارید.

 

 

رییس: می‌خواستم دعوتتون کنم امشب تشریف بیارید منزل ما، یه مهمونی کوچیک با حضور مدیران برقراره. خوشحال می‌شم تشریف بیارید.
شما:
الف) خیلی ممنونم جناب رییس، اما امشب کارواجبی دارم، نمی‌تونم خدمت برسم/
ب) معذرت می‌خوام رییس واقعا شرمندم، امشب جای دیگه‌ای مهمون هستم، نمی‌تونم خدمت برسم.
ج)راستش امروز جای دیگه ای دعوت هستم جناب رییس نمی‌تونم در خدمتتون باشم.
د) خیلی مشتاقم خدمت برسم، اما متاسفانه جای دیگه‌ای قرار دارم امشب.
ل) متاسفانه خانمم ناخوشه، امشبو باید خونه بمونم.
م) اگه زودتر گفته بودید حتما خدمت می‌رسیدم، اما شرمنده امشب جایی قرار مهمی گذاشتم.
ن) نه، اصلاً نمی‌تونم خدمت برسم، آخه جایی مهمان هستم.
و)نه، نمی‌تونم امشب در خدمتتون باشم جناب رییس، سعادت ندارم.
ه) امشب کارواجبی دارم، اما چشم حتما خدمت می‌رسم ایشالا.
پاسخ‌های داده شده به پرسش فوق، جمع‌ آوری و به صورت جدول (۴) می‌باشد.
جدول (۴) استراتـژی های رد‌کردن در موقیعت شماره چهار

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...