امیر سپهانی و همکاران۱۳۹۱:در تحقیقی به بررسی برخی از موانع کارآفرینی درشرکت حفاری اهواز پرداخته و نتایج حاصل از ازمون t در ۲۵۰نفر از کارکنان جامعه آماری نشان دهنده تایید فرضیات تحقیق به شرح ذیل می باشد.
بعد زمان مانع کارآفرینی سازمانی است.
ویژگی های مدیران مانع کارآفرینی سازمانی است.
فرهنگ سازمانی مانع کارآفرینی سازمانی است
کنترل شدید مانع کارآفرینی سازمانی است.
محمد حسن مبارکی و همکاران:۱۳۹۱در تحقیقی به بررسی موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی در سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای روش شناسایی کیوبا حجم نمونه ۵۷نفرپرداخته اند.نتایج تحلیل عاملی نشان می دهد که مدیران معاونت بازرگانی سازمان هما مدعی هستند که مهم ترین موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی عدم برنامه ریزی کافی، گرایش به آزمون و خطا)تجربه( وتمایل به سودهای کوتاه مدت است، درحالی که مدیران معاونت برنامه ریزی و خدمات مدیریت سازمان هما مدعی هستند که عدم شراکت کارکنان در سود حاصل از خلاقیتشان، ارتقای افراد سازگار و تأکید بر نتایج، از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی در این سازمان است و مدیران معاونت آموزش وبه سازی منابع انسانی سازمان هما، مدعی هستند که کنترل شدید و رسمی مدیران، فرهنگ مدیریت وظیفه ای در سازمان وگرایش سازمان به تخصص گرایی کارکنان مهم ترین موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی در سازمان هما به شمار می رود.
ناصر اسدی کمال و همکاران۱۳۹۱:در تحقیقی به بررسی و رتبه بندی موانع کارآفرینی سازمانی در آموزش و پرورش شهر تهران با حجم نمونه ۲۰۶و پرداخته اند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات در خصوص موانع رفتاری و ساختاری و زمینه ای به بدین شرح می باشد.
موانع آموزشی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی می باشد.
عوامل مدیریتی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی می باشد.
عوامل انگیزشی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی می باشد.
فرهنگ سازمانی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی می باشد.
نظام جبران خدمات از از موانع ساختاری کارآفرینی سازمانی می باشد.
موانع اقتصادی از موانع زمینه ای کارآفرینی سازمانی می باشد.
موانع سیاسی و قانونی از موانع زمینه ای کارآفرینی سازمانی می باشد .
رضا محمد کاظمی و همکاران:۱۳۹۰ در تحقیقی به شناسایی و تحلیل موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی در سازمان تربیت بدنی (وزارت ورزش)کشوربا حجم نمونه۹۲پرداخته اند.نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان دهنده تایید فرضیات بدین شرح می باشد.
ویژگیهای شخصیتی مدیران از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی است.
ویژگیهای شخصیتی کارکنان از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی است.
فرهنگ سازمانی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی است .
سبک رهبری از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی است.
تضاد و تنش سازمانی از موانع رفتاری کارآفرینی سازمانی است.
داود کیا کجوری و الهام فاضلی ویسری۱۳۸۸:در تحقیقی به شناسایی موانع داخلی ، محیطی و برآیندی کارآفرینی سازمانی(مطالعه موردی: اداره کل بنادر و کشتیرانی استان مازندران- بندر نوشهر)پرداخته وبیان می نماید که موانع محیطی شامل فقدان رقابت، نداشتن اختیار سیاستگذاری و تعیین ماموریت توسط مدیرا ن، وجود گروه های ذینفع متعدد وپاسخگو بودن به عموم مردم، عدم وجود مراکز آموز ش(بندری- دریایی)مکانیزه، و عدم وجود اساسنامه و توافقنامه در بین شرکتهای کشتیرانی برای جذب کشتیهای خارجی جهت ارزآوری و کارآفرینی، موانع داخلی شامل تصمیمات نامناسب مدیران عالی در ا نتصاب و بکارگیری مدیران زیردست، عدم تفویض اختیار کافی، پیچیدگی و تعدد اهداف و عدم وجودرقابت شرکتهای ثانوی در تخلیه و بارگیری کالاها، موانع برآیندی شامل موانع فرهنگی- اجتماعی، تعریف سنتی ازموفقیت، امکان ادامه فعالیت سازمان با وجود کارآمد نبودن و تغییرات مکرر مدیریت در دور ه های زمانی کوتا ه، می باشد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
زالی و رضوی (۱۳۸۷): در تحقیقی پژوهشی به بررسی موانع توسعه کارآفرینی در ایران با متغیر های عوامل ضد انگیزشی،موانع قانونی،محیط کسب و کاربرروی کارآفرینان برتر ایرانی پرداختند و حدود ۶۰درصد از کارآفرینان اظهار داشتند که
۱-خطر پذیری مالی زیاد ،ناتوانی در تامین مالی برای راه اندازی کسب و کار و موانع اداری از مهم ترین عوامل زد انگیزشی در ایران تلقی می شود.
۲-قوانین و مقررات دولتی مشوق راه اندازی و توسعه کسب و کار در ایران نیستند.
محیط کسب و کار از نظر کارآفرینان ایرانی حامی شرکت های جدید و در حال رشد نیست.
(.به نقل از فرخی ۱۳۹۰)
حسینی و مراد پور (۱۳۸۷): در تحقیقی با عنوان زمینه و موانع توسعه کارآفرینی در ایران ،به بررسی متغیرهای :۱موانع فرهنگی و اجتماعی ۲-موانع اقتصادی کارآفرینان ۳-موانع قانونی در قوانین ،مقررات و آیین نامه های موجود ۴-موانع کارآفرینی در مرحله آموزش و زمینه سازی ۵-فقدان عوامل زد انگیزشی در مرحله تحرک کارآفرینی ۶-موانع کارآفرینی در مرحله منابع و فرصت ها ،به این نتیجه دست یافته است که نه تنها می بایست موانع موجود بر مسیر توسعه کارآفرینی را رفع کرد، بلکه باید به بهترین نحو ممکن با ارائه راهکارها و راهبردهایی نسبت به توسعه کارآفرینی اقدام نمود.شرایط کنونی به گونه ای است که الگویی جز کارآفرینی نمی تواند روند رشد وتوسعه را دگرگون سازد.(.به نقل از فرخی ۱۳۹۰)
داودی۱۳۸۶: درتحقیقی در خصوص موانع برآیندی سازمان: داشتن درک و شناخت درست سازمان ها ازتغییرات محیطی، توانایی مدیران بخش دولتی از برقراری ارتباط صحیح و مناسب باکارکنان و سایر سازمان ها، همچنین وجود فرهنگ همکاری و همدلی در سازمان وبرخورداری از یک نظام بازخورد مطلوب می تواند زمینه را برای ظهور کارآفرینی بوجودآورد.
لامعی۱۳۸۵: در تحقیقی، موانع قانونی رشد کارآفرینی در صنایع کوچک را در پنج زمینه، را ه اندازی کسب و کا ر ، قانون کار ،اعتبارات بانکی ، مقررات صادرات و واردات ومالیات و عوارض ارائه کرده است.
اکبری(۱۳۸۴):در تحقیقی به بررسی موانع کارآفرینی سازمانی در شرکت صنعت چوب و شمال به بررسی متغیر های کنترل شدید،فرهنگ سازمانی محافظه کارانه،سیستم پاداش نامناسب،توجه به سود کوتاه مدت پرداخته و نتایج حاصل از این تحقیق به بدین شرح می باشد که ۳مانع فرهنگ سازمانی محافظه کارانه و سیستم پاداش نامناسب و توجه به سود کوتاه مدت به عنوان به عنوان مانع تاثیر گذار برکارآفرینی سازمانی در شرکت صنعت چوب هستند.اما مانع کنترل شدید در شرکت مذکور به عنوان یک مانع اساسی مورد تاکید قرارنگرفت. (.به نقل از فرخی ۱۳۹۰)
مقیمی ۱۳۸۳: در تحقیقی موانع داخلی را شامل متغیر های زیر می داند:اهداف پیچیده،مبهم،نانلموس و متضاد .
احمد پور۱۳۸۱: در تحقیقی تحت عنوان طراحی و تبیین الگوی پرورش مدیران کارآفرین در صنعت(دانشگاه تربیت مدرس) ضمن جمع بندی ویژگی ها و عوامل مؤثر برکارآفرینی مستقل و سازمانی، کارآفرینی رابصورت سیستمی در نظر گرفته است که دارای یک مجموعه ورودی (عوامل فردی سازمانی ،محیطی)، فرایند پردازش(شکل گیری تفکر،تدوین برنامه فعالیت و اجرای تفکر) و خروجی خا ص)رشد، تغییرو نوآوری(است و براین اساس مدلی را پیشنهاد داده که این امکان را فراهم آورده است تا بتوان تعریفی جامعه از از کارآفرینی،خواه به صورت مستقل و خواه سازمانی ارائه داده است .
بخشی ۱۳۸۱: در تحقیقی محقق موانع کارآفرینی را در سه گروه موانع محیطی ، موانع داخلی و موانع منتجی بررسی نموده است .نتایج حاصل از آزمون فرضیات بدین شرح می باشد.
فقدان رقابت از موانع محیطی کارآفرین سازمانی می باشد .
نداشتن اختیار سیاست گذاری از موانع محیطی کارآفرین سازمانی می باشد .
تصمیمات نامناسب مدیران عالی در انتصابات از موانع داخلی کارآفرین سازمانی می باشد .
عدم تفویض اختیار از موانع داخلی کارآفرین سازمانی می باشد .
پیچیدگی اهداف از موانع داخلی کارآفرین سازمانی می باشد .
عوامل فرهنگی-اجتماعی از موانع منتجی کارآفرین سازمانی می باشد .
تعریف سنتی از موانع منتجی کارآفرین سازمانی می باشد .
امکان ادامه فعالیت سازمان با وجود ناکارآمد بودن از موانع منتجی کارآفرین سازمانی می باشد .
تغییرات مکرر مدیریت از موانع منتجی کارآفرین سازمانی می باشد .
جدی زنجانی ۱۳۸۰: با هدف بررسی تنگناهای توسعه کارآفرینی درایران، که توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران انجام شده است ، موانع توسعه کارآفرینی در ایران به طور کلی به دو دسته موانع بیرونی و موانع درونی تقسیم نموده اند .
مقیمی و زالی ۱۳۷۹: در تحقیق تحت عنوان بررسی موانع کارآفرینی در صنعت کشور و ارائه راهکارها ی اساسی جهت توسعه کارآفرینی در جهاد دانشگاهی موانع کارآفرینی با بهره گرفتن از الگوی سه شاخگی (میرزائی اهرنجانی،۱۳۷۴) در سه شاخه رفتاری، ساختاری و زمینه ای طبقه بندی و مورد مطالعه قرار گرفته است .براساس نتایج این تحقیق ،اگر چه مدیران با مباحث کارآفرین آشنایی دارندولی از آن ها استقبال نمی کنند . به اعتقاد آنها نظام پاداش مبتنی بر عملکرد کارکنان در شرکت ها برقرار نیست و پرداخت حقوق بر مبنای کارایی صورت نمی گیرد،در نتیجه مدیران رضایت شغلی ندارند . مدیران فاقد ویژگی خطر پذیری،کانون کنترل بیرونی و تفکر سیستمی هستند .از طرف دیگر ،کارکنان نیز انگیزه موفقیت ،خطر پذیری و تحمل اختلاف سلیقه ندارند . در بحث موانع ساختاری ،نتیجه این تحقیق نشان می دهد که شرکت هافاقد نظام های تحقیق و توسعه ،بازاریابی و فروش ،ارزیابی عملکرد،بودجه بندی و نظام های اطلاعاتی مدیریت هستند و از راهبردهای رهبری هزینه و نوآوری هزینه استفاده نمی کنند . در نهایت ،در بحث موانع زمینه ای نیز سیاست های دولت ،مشکلات قانونی و فرهنگی مورد بررسی قرارگرفته اند که بخشی از آنها مربوط به عدم ارائه برنامه های آموزشی کارآفرینی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور است .
احمد پور ۱۳۷۸: این تحقیق ، موانع و محدودیت های کارآفرینی درون سازمانی را بررسی نموده و بیان می دارد که این موانع منجر به ترجیح افراد به دوری ازرفتار کارآفرینانه در سازمان می گردد . موانع عبارتند از : ماهیت سازمان های بزرگ، نیاز به سودهای کوتاه مدت، فقدان استعداد کارآفرینانه، شیوه های نادرست پاداش .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...