۴- کنترل
۵- فروش و سایر وظایف
مدیر به عنوان بازاریاب باید فروش و سهم بازار، قیمت گذاری محصول و چگونگی توزیع را به عهده گیرد(۲۹).
مدیر بازاریابی مؤظف است، «مقدار تقاضای بازار» ، «زمان نیاز به محصولات» ، و «ویژگیهای محصولات مورد تقاضا» را به گونه ای با هم هماهنگ سازد که اهداف سازمان به بهترین نحو تحقق یابد(۱۴).
۲- ۱-۵- مفهوم بازاریابی اجتماعی
دیدگاه بازاریابی اجتماعی بر این پایه قرار دارد که کار تخصصی سازمان ها این است که نیازها، خواست ها و منافع بازارهای مورد هدف را تأمین کنند و بکوشند به شیوه ای که به رفاه یا بهبود جامعه و مصرف کننده صدمه ای زده نشود، محیط زیست حفظ گردد و رفاه نسبی مصرف کننده و جامعه افزایش یابد، نسبت به شرکت های رقیب، به شیوه ای اثر بخش تر و کارآتر بازارهای مورد هدف را ارضا نمایند. دیدگاه مبتنی بر بازاریابی اجتماعی ایجاب می کند که بازاریاب ها، در عمل، توجه بیشتری به جنبه های اجتماعی و اخلاقی بازاریابی بنمایند. آن ها باید بین معیارهای متضاد مربوط به سود شرکت، تأمین خواست های مصرف کننده و منافع عموم جامعه نوعی توازن و تعادل برقرار کنند(۲۶). هر سازمانی باید نخست نیازها، خواسته ها و منافع بازارهای هدف را تعیین کرده سپس در مقایسه با رقبا این نیازها و خواسته ها را به صورت کارآمد تری تأمین کند بنحوی که بقا و بهبود رفاه مشتری و جامعه هر دو فراهم گردد البته باید گفت در عصر ما مشکلاتی نظیر کمبود منابع، رشد فزاینده جمعیت، تورم جهانی و فراموشی خدمات اجتماعی وجود دارد. مفهوم بازاریابی اجتماعی، مفهوم بازاریابی محض، تضادهای ممکن بین خواسته های کوتاه مشتری و رفاه بلند مدت او را از نظر دور می دارد. بازاریابان باید در تعیین سیاست گذاریهای بازاریابی بین ملاحظات سه گانه منافع شرکت، خواسته های مشتریان و منافع جامعه تعادل لازم را برقرار سازند. در ابتدا شرکت ها اهداف بازاریابی خود را بر اساس سود شرکت در کوتاه مدت قرار می دادند اما بتدریج به اهمیت تأمین بلند مدت خواسته های مشتریان پی بردند و این امر منجر به ظهور مفهوم بازاریابی اجتماعی شد(۲۷).
فلسفه بازاریابی اجتماعی مستلزم این است که بازاریابان نه تنها خواسته های مشتریان را به حساب آورند، بلکه خواسته های مردم دیگر را نیز که رفاهشان به عملیات شرکت بستگی دارد در نظر بگیرند(۱۸).
۲- ۱-۶- فرایند بازاریابی
بازاریابی، فروش و تبلیغات ساده نیست، بلکه عبارتست از فرایند کامل برای هماهنگ کردن سازمان با بهترین فرصتها(۵۹). این فرایند در نگاره شماره ۱ نشان داده شده است. بنابراین فرایند بازاریابی شامل موارد زیر است :
پایان نامه - مقاله - پروژه

 

تجزیه و تحلیل فرصت های بازار

 

 

جستجو و انتخاب بازارهای هدف

 

 

تعیین استراتژی های بازاریابی

 

 

برنامه ریزی فعالیتهای بازاریابی

 

 

سازماندهی، اجرا و کنترل فعالیتهای بازاریابی

نگاره شماره ۱- فرایند بازاریابی (کاتلر ، ۲۰۰۰)
۲-۱-۶-۱-تجزیه و تحلیل فرصتهای بازار
تجزیه و تحلیل موقعیت های بلند مدت موجود در بازار کمک مؤثری در بهبود عملکرد مؤسسات است(۱۸).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...