سطح معناداری

 

 

 

۲۹۶

 

تعداد معتبر

 

 

 

فرضیه ۲: بین میزان استفاده از پیامک و جنست افراد ارتباط معناداری وجود دارد.
ابتدا در اولین گام توزیع متغیر میزان استفاده از پیامک با اجرای ازمون برابری میانگینها برای نمونه های مستقل (independent sample test) بدست آمد.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
جدول ذیل نشان می دهد که نمونه مورد بررسی مرکب از ۱۴۷پسر و ۱۴۸ دختر می باشد. همانگونه که ملاحظه می شود در اینجا میانگین میزان استفاده از پیامک در بین دختران اندکی (۰۲/۰) بیش از پسران است (میانگین ۳۵/۲ در برابر ۳۳/۲). شاخص انحراف معیار نیز حاکی از آن است که پراکندگی میزان استفاده از پیامک در بین دختران بیش از پسران است ( ۹۱/۰ در برابر ۸۲/۰). مقایسه خطای میانگین نیز حاکی از آن است که مقدار این شاخص در بین دختران اندکی بیشتر از پسران است ( ۰۷/۰ در برابر ۰۶/۰). نتایج فوق توصیف متغیر کمی در سطح نمونه مورد بررسی بود. برای پاسخ به این سوال که ایا تفاوتهای موجود در بین این دو گروه ، قابلیت تعمیم به جامعه اماری را دارد یا خیر نتایج آزمون معناداری را مقایسه می کنیم:
جدول ۵۳ : نتایج آزمون t دو نمونه مستقل پیرامون میزان استفاده از پیامک بر حسب جنسیت

 

 

میزان استفاده از پیامک

 

تعداد

 

میانگین

 

انحراف معیار

 

خطای معیار میانگین

 

ازمون اماری

 

 

 

پسران

 

۱۴۷

 

۳۳/۲

 

۸۲/۰

 

۰۶/۰

 

۲۵۶/۰t= -

 

 

 

دختران

 

۱۴۸

 

۳۵/۲

 

۹۱/۰

 

۰۷/۰

 

۳۲۵/۰S=

 

 

 

چنانچه ملاحظه می شود آماره ۲۵۶/۰ t= - و سطح معناداری حاصل ۳۲۵/۰S= مطلوب نمی باشد. پس این فرضیه تایید نمی گردد. بنابراین می توان نتیجه گرفت میزان استفاده از پیامک در میان دختران و پسران تقریبا یکسان است.
فرضیه ۳: بین میزان استفاده از پیامک و میزان تحصیلات افراد ارتباط معناداری وجود دارد.
نتایج بررسی های آماری بین دو متغیر میزان استفاده از پیامک و میزان تحصیلات افراد ، نشانگر آن است که میانگین نمره میزان استفاده از پیامک کسانی که در مقطع لیسانس تحصیل می کنند برابر با ۴۰/۲ و کسانی که در مقطع فوق لیسانس ، دانشجو هستند برابر با ۲۱/۲ و در بین دانشجویان دکتری ۴۴/۲ می باشد.
در این راستا آزمون تحلیل واریانس یکطرفه معنادار نگردید چراکه مقدار آزمون ۵۶/۱ f= برابر با ۲۱/۰ و سطح معناداری برآورد شده قابل قبول نیست. پس می توان گفت بین میزان استفاده از پیامک و میزان تحصیلات افراد به لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود ندارد و این فرضیه مورد تایید نمی باشد.
جدول ۵۴ : توصیف آماری میزان استفاده از پیامک بر حسب مقطع تحصیلی

 

 

مقطع تحصیلی

 

تعداد

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...