پایان نامه های کارشناسی ارشد درباره :تحلیل و ارزیابی پروژه مدیریت چرا در سطح مراتع شهرستان سپیدان- فایل ۱۰ |
![]() |
نمودار شماره ۲ـ۴: نحوه توزیع داده ها و نتیجه آزمون نرمالی کولموگروف ـ اسمیرنوف
۳ـ۱ـ۴ـ مساحت: مساحت مرتع نیز به عنوان متغیری که شاید به عنوانیکی از عوامل تاثیرگذار بر نوع نگرش مرتعداران موثر باشد، مد نظر واقع شد. این متغیر در سطح سنجش عددی مورد نظر واقع شد. میانگین و میانه برای این متغیر به ترتیب برابر با ۶/۳۷۰ هکتار و ۵/۴۵۱ هکتار می باشد. اشتباه استاندارد میانگین متغیر مساحت برابر با ۷۸/۲۲ هکتار می باشد. دامنه تغییرات داده های مساحت ۹/۵۶۲ ـ ۳۵/۱۴۹ هکتار می باشد. میزان چولگی۴۵/۰- و میزان خطای استاندارد چولگی۳۳۷/۰ و آزمون چولگی برای آن ۳۳/۱- می باشد. میزان کشیدگی۶۲۳/۱- و میزان خطای استاندارد کشیدگی۶۶۲/۰ و آزمون کشیدگی برای آن ۴۵/۲- می باشد. توزیع داده های مساحت به استناد خروجی معادله کولموگروف اسمیرنوف نرمال نمی باشد(Sig=0.000<0.05).
نمودار شماره ۳ـ۴: توزیع داده های مساحت مرتع بر پایه متغیر نوع مرتع و فصل بهره برداری
۴ـ۱ـ۴ـ سن مرتعدار: سن مرتعداران به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوع نگرش مرتعداران مد نظر واقع شد. این متغیر در سطح سنجش عددی مورد نظر قرار گرفت. میانگین و میانه و مد برای این متغیر به ترتیب برابر با ۲۴/۶۲ و ۶۰ و ۸۰ سال می باشد.حداقل سن مرتعداران پرسش شونده ۲۵ سال و حداکثر آن ۸۳ سال می باشد. تمرکز کلی داده هایسن در مرکز و حوالی سن ۶۰ سال متمرکز می باشد. میزان چولگی۴۳۲/۰- و میزان خطای استاندارد چولگی۳۳۷/۰ و آزمون چولگی برای آن ۲۸/۱- میباشد. میزان کشیدگی۵۲۷/۰و میزان خطای استاندارد کشیدگی۶۶۲/۰ و آزمون کشیدگی برای آن ۷۹۸/۰ میباشد. این متغیر به تفکیک مراتع روستایی و عشایری نیز بررسی شدند. نتایج نشان میدهد که توزیع متغیر سن در بین مرتعداران روستایی و عشایری مورد تحقیق در سطح شهرستان سپیدان معنیدار نمیباشد. سن مرتعداران مورد تحقیق بر مبنای نوع مرتع (روستایی یا عشایری بودن) نیز هرچند روند تمرکز دادههایی تقریباً مشابهی دارند ولی تراکم مرتعداران مسن در سطح مراتع عشایری بیشتر است. توزیع دادههای متغیر سن دارای توزیع نرمال است.
نمودار شماره ۴ـ۴: توزیع دادههای سن مرتعداران و فرض نرمال بودن توزیع دادهها
۵ـ۱ـ۴ـ سواد: سواد مرتعداران به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوع نگرش آنها مد نظر واقع شد. این متغیر در سطح سنجش رتبه ایی مورد نظر قرار گرفت. میانه و مد برای این متغیر به ترتیب برابر با ۱ و ۱ یا هردو در محور بی سوادی قرار گرفته است. متغیر سواد و گویه های مورد ارزیابی آن به شرح زیر می باشد:
* مرتعداران بی سواد: این گزینه در سطح نمونه تحقیق با۶۸ درصد بیشترین فراوانی را نشان می دهد. تعداد مرتعداران بی سواد در جامعه عشایری بیشتر از مرتعداران روستایی مورد تحقیق می باشد.
* مرتعداران با تحصیلات ابتدایی: این گزینه در سطح نمونه تحقیق با۱۶ درصد بعد از مرتعداران بیسواد در مرتبه دوم، بیشترین فراوانی را نشان می دهد. تعداد مرتعداران با تحصیلات ابتدایی در جامعه عشایری بیشتر از مرتعداران روستایی مورد تحقیق است.
* مرتعداران با تحصیلات سیکل: این گزینه تماماً متعلق به پاسخگویان مرتعدار عشایری می باشد. مرتعداران روستایی با تحصیلات سیکل مشاهده نشد. این گزینه ۱۴ درصد نمونه تحقیق را در بر میگیرد.
* مرتعداران با تحصیلات دیپلم: این گزینه تماماً متعلق به پاسخگویان مرتعدار عشایری میباشد. مرتعداران روستایی با تحصیلات سیکل مشاهده نشد. این گزینه ۱۴ درصد نمونه تحقیق را در بر میگیرد.
نمودار شماره ۵ـ۴: توزیع دادههای تحصیلات مرتعداران روستایی و عشایری مورد تحقیق
ب ـ متغیرهای مرتبط با موجودیت دام و دامدار:
۶ـ۱ـ۴ـ بررسی امکان پیش بینی بهره بردار فوت شده به عنوان متغیر وابسته یا پاسخ در سطح مراتع شهرستان سپیدان با بهره گرفتن از متغیرهای مستندِ اداره متولی امور مراتع همچون مساحت مرتع مندرج در پرونده ممیزی، تعداد بهره بردار ذی حق مندرج در پرونده ممیزی مرتع، تعداد دام موجود و مجاز مندرج در پرونده ممیزی مرتع به عنوان متغیر مستقل یا پیش بین؟
*** بهره بردار فوت شده* تعداد بهره بردار ذی حق: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۲۵۳/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۷/۱۰ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از تعداد بهره بردار ذی حق شناسایی شده در هنگام ممیزی مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهره بردار فوت شده* مساحت مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۱۶/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۶/۱ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از مساحت مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهره بردار فوت شده* دام موجود مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۵۰/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۵ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام موجود و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهره بردار فوت شده* دام مجاز مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۱۶/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۶/۱ درصد دادهها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمیباشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ میباشد. لذا استفاده از دام مجاز و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است. لذا به استناد متغیرهای مستند اداره متولی امور مراتع شهرستان سپیدان امکان برآورد توزیع بهره برداران فوت شده و تعیین تکلیف نشده موجود در سطح شهرستان سپیدان ممکن نمی باشد. از آنجائیکه درصد بسیار پایینی از متغیر پاسخ توسط این متغیرهای مستند، تبیین می شدند، لذا باید به دنبال متغیرهای دیگری بود که درصد بالای از تغییرات بهره برداران فوت شده را تبیین نماید. نتایج حاصل از نمونه های تحقیق در بحث بهره بردار فوت شده در این پژوهش پایان نامه ایی قابل تعمیم به کل مراتع شهرستان سپیدان نمی باشد.
۷ـ۱ـ۴ـ بررسی امکان پیش بینی دام موجود فعلی مراتع در زمان اخذ دادههای پایان نامهایی به عنوان متغیر وابسته یا پاسخ در سطح مراتع شهرستان سپیدان با بهره گرفتن از متغیرهای مستندِ اداره متولی امور مراتع همچون مساحت مرتع مندرج در پرونده ممیزی، تعداد بهره بردار ذی حق مندرج در پرونده ممیزی مرتع، تعداد دام موجود و مجاز مندرج در پرونده ممیزی مرتع به عنوان متغیر مستقل یا پیش بین؟
*** دام موجود فعلی* تعداد بهره بردار ذی حق: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۱۶/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۶/۱ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیارپایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از تعداد بهره بردار ذی حق شناسایی شده در هنگام ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دام موجود فعلی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** دام موجود فعلی * مساحت مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۵۳/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۳/۵ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از مساحت مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** دام موجود فعلی * دام موجود مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۸۳/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۳/۸ درصد دادهها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام موجود و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد دام موجود فعلی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** دام موجود فعلی * دام مجاز مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enter برازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۶۸/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۸/۶ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام مجاز و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است. لذا به استناد متغیرهای مستند اداره متولی امور مراتع شهرستان سپیدان امکان برآورد توزیع دام موجود فعلی مستقر در سطح شهرستان سپیدان ممکن نمی باشد. از آنجائیکه درصد بسیار پایینی از متغیر پاسخ توسط این متغیرهای مستند، تبیین می شدند، لذا باید به دنبال متغیرهای دیگری بود که درصد بالای از تغییرات دام موجود فعلی مراتع شهرستان سپیدان را تبیین نماید. نتایج حاصل از نمونه های تحقیق در بحث دام موجود فعلی مراتع در این پژوهش پایان نامه ایی قابل تعمیم به کل مراتع شهرستان سپیدان نمی باشد.
۸ـ۱ـ۴ـ بررسی امکان پیش بینی بهره برداران ترک مرتع کرده به عنوان متغیر وابسته یا پاسخ در سطح مراتع شهرستان سپیدان با بهره گرفتن از متغیرهای مستندِ اداره متولی امور مراتع همچون مساحت مرتع مندرج در پرونده ممیزی، تعداد بهره بردار ذی حق مندرج در پرونده ممیزی مرتع، تعداد دام موجود و مجاز مندرج در پرونده ممیزی مرتع به عنوان متغیر مستقل یا پیش بین؟
*** بهره برداران ترک مرتع کرده* تعداد بهره بردار ذی حق: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۰۷/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۷/۰ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیارپایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از تعداد بهرهبردار ذی حق شناسایی شده در هنگام ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دام موجود فعلی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهرهبرداران ترک مرتع کرده * مساحت مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۰۸/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۸/۰ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از مساحت مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران فوت شده موجود در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهره برداران ترک مرتع کرده * دام موجود مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۰۱/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۱/۰ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام موجود و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد دام موجود فعلی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** بهره برداران ترک مرتع کرده * دام مجاز مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۱۴۷/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۷/۱۴ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ میباشد. لذا استفاده از دام مجاز و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد بهره برداران ترک مرتع کرده در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
لذا به استناد متغیرهای مستند اداره متولی امور مراتع شهرستان سپیدان امکان برآورد توزیع بهرهبرداران ترک مرتع کرده در سطح شهرستان سپیدان ممکن نمی باشد. از آنجائیکه درصد بسیار پایینی از متغیر پاسخ توسط این متغیرهای مستند، تبیین می شدند، لذا باید به دنبال متغیرهای دیگری بود که درصد بالای از تغییرات بهره برداران ترک مرتع کرده مراتع شهرستان سپیدان را تبیین نماید. نتایج حاصل از نمونه های تحقیق در بحث بهره برداران ترک مرتع کرده در این پژوهش پایان نامه ایی قابل تعمیم به کل مراتع شهرستان سپیدان نمی باشد.
۹ـ۱ـ۴ـ بررسی امکان پیش بینی تعداد دامداران غیرقانونی به عنوان متغیر وابسته یا پاسخ در سطح مراتع شهرستان سپیدان با بهره گرفتن از متغیرهای مستندِ اداره متولی امور مراتع همچون مساحت مرتع مندرج در پرونده ممیزی، تعداد بهره بردار ذی حق مندرج در پرونده ممیزی مرتع، تعداد دام موجود و مجاز مندرج در پرونده ممیزی مرتع به عنوان متغیر مستقل یا پیش بین؟
*** تعداد دامداران غیرقانونی * تعداد بهره بردار ذی حق: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۱۰۳/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۳/۱۰ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیارپایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVA بزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از تعداد بهره بردار ذی حق شناسایی شده در هنگام ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دامداران غیر قانونی شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامداران غیرقانونی * مساحت مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۳۲/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۲/۳ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از مساحت مرتع برای برآورد تعداد دامداران غیر قانونی در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامداران غیرقانونی * دام موجود مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۴۳/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۳/۴ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام موجود و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دامداران غیر قانونی شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامداران غیرقانونی * دام مجاز مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۱۲۷/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۷/۱۲ درصد دادهها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام مجاز و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دامداران غیر قانونی در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
لذا به استناد متغیرهای مستند اداره متولی امور مراتع شهرستان سپیدان امکان برآورد توزیع تعداد دامداران غیرقانونی در سطح شهرستان سپیدان ممکن نمی باشد. از آنجائیکه درصد بسیار پایینی از متغیر پاسخ توسط این متغیرهای مستند، تبیین می شدند، لذا باید به دنبال متغیرهای دیگری بود که درصد بالای از تغییرات دامداران غیرقانونی مراتع شهرستان سپیدان را تبیین نماید. نتایج حاصل از نمونه های تحقیق در بحث دامداران غیرقانونی در این پژوهش پایان نامه ایی قابل تعمیم به کل مراتع شهرستان سپیدان نمی باشد.
۱۰ـ۱ـ۴ـ بررسی امکان پیش بینی تعداد دامِ دامداران غیرقانونی به عنوان متغیر وابسته یا پاسخ در سطح مراتع شهرستان سپیدان با بهره گرفتن از متغیرهای مستندِ اداره متولی امور مراتع همچون مساحت مرتع مندرج در پرونده ممیزی، تعداد بهره بردار ذی حق مندرج در پرونده ممیزی مرتع، تعداد دام موجود و مجاز مندرج در پرونده ممیزی مرتع به عنوان متغیر مستقل یا پیش بین؟
*** تعداد دامِ دامداران غیرقانونی * تعداد بهره بردار ذی حق: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۲۲/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۲/۲ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیارپایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از تعداد بهره بردار ذی حق شناسایی شده در هنگام ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دام دامداران غیر قانونی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامِ دامداران غیرقانونی * مساحت مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۳۷/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۷/۳ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از مساحت مرتع برای برآورد تعداد دامِ دامداران غیرقانونی در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامداران غیرقانونی * دام موجود مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۰۴۸/۰- می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۸/۴ درصد دادهها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ میباشد. لذا استفاده از دام موجود و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دامِ دامداران غیرقانونی مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
*** تعداد دامِ دامداران غیرقانونی * دام مجاز مندرج در پرونده های ممیزی مرتع: داده های این دو متغیر با بهره گرفتن از روش رگرسیون خطی ساده تحت استراتژی Enterبرازش آماری گردید. ضریب همبستگی تعدیل شده برای این دو متغیر معادل ۱۶۸/۰ می باشد، لذا می توان نتیجه گرفت که تنها ۸/۱۶ درصد داده ها توسط این مدل رگرسیونی تبیین می شوند، که البته درصد بسیار پایینی می باشد. این مدل رگرسیونی مناسب نمی باشد، به این دلیل که میزان معنی داری جدول ANOVAبزرگتر از ۰۵/۰ می باشد. لذا استفاده از دام مجاز و مندرج در پرونده های ممیزی مرتع برای برآورد تعداد دامِ دامداران غیرقانونی در تمام سطح مراتع شهرستان سپیدان مناسب نمی باشد. هرچند فرض نرمال بودن مانده های ذخیر شده به استناد آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف تایید شده است.
لذا به استناد متغیرهای مستند اداره متولی امور مراتع شهرستان سپیدان امکان برآورد توزیع تعداد دامِ دامداران غیرقانونی در سطح شهرستان سپیدان ممکن نمی باشد. از آنجائیکه درصد بسیار پایینی از متغیر پاسخ توسط این متغیرهای مستند، تبیین می شدند، لذا باید به دنبال متغیرهای دیگری بود که درصد بالای از تغییرات دامِ دامداران غیرقانونی مراتع شهرستان سپیدان را تبیین نماید. نتایج حاصل از نمونه های تحقیق در بحث دامِ دامداران غیرقانونی در این پژوهش پایان نامه ایی قابل تعمیم به کل مراتع شهرستان سپیدان نمی باشد.
۲-۴- سوالات پژوهشی:
۱ـ۲ـ۴ـ آیا مرتعداران روستایی و عشایری شهرستان سپیدان نگرش متفاوتی نسبت به تاثیر اجرای اینگونه طرحها بر بیکاری موجود در منطقه دارند؟ آیا از دیدگاه مرتعداران مورد تحقیق، طرحهای مرتعداری بر کاهش بیکاری منطقه موثر بوده اند؟
بررسی نگرش مرتعداران مورد تحقیق نسبت به تاثیرگذاری طرحهای مرتعداری بر بیکاری منطقه به صورت سوال پرسشنامهایی مد نظر قرار گرفت. وجوه متغیر مورد بررسی در ۵ طیف خیلی کم، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد مد نظر قرار گرفت. دو وجه دیگر نیز در حین مراجعه به مرتعداران مد نظر قرار گرفت که عبارتند از: اصلا بیکاری وجود ندارد و از طرح مرتعدارای خبری ندارم. لذا در مجموع ۷ طیف مد نظر واقع شد. دلایلکافیبرایاستفادهازمعادلاتناپارامتریکوجوددارد. نتایجاستفاده از U من ویت نی و V کرامر درباره رابطه پاسخ مرتعداران روستایی و عشایری شهرستان سپیدان نسبت به تاثیرگذاری طرحهای مرتعداری بر کاهش بیکاری منطقه تفاوت چندانی مشاهده نمی شود. به عبارت دیگر اطمینان از وجود ارتباط و اختلاف آماری بین دو متغیر واقعاً وجود ندارد. اختلاف نظرمرتعداران مورد تحقیق درپیوند با سوال پژوهشی به استناد معادلهU من ویت نی معنی دارنمیباشد، به عبارتی اختلاف نظری بین پاسخگویان پرسش نامه وجود ندارد و مرتعداران مورد تحقیق در هر دو سطح روستایی و عشایری، متفق القول گزینه کم و خیلی کم را پاسخ گفته اند. همانطور که در جدول و نمودار زیر نشان داده شده است، تمرکز داده های حاصل برای هر دو گروه مرتعداران روستایی و عشایری پاسخگو در اطراف طیف کم و خیلی کم قرار دارند. جدول و نمودارهای زیر توصیف و تحلیل داده ها را نشان میدهد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 02:16:00 ق.ظ ]
|