متر نواری
دستگاه بدنسازی چندکاره ساخت کشور ایران
هالتر برای حرکت اسکوات پا
پایان نامه - مقاله
سرنگ ۵ سی­سی و پد الکلی
دستگاه Elisa Reader مدل HumaReader HS برای آنالیز نمونه­های خونی (شکل ۳-۲)
شکل ۳-۳ دستگاه Elisa Reader
کیت­های اندازه ­گیری هورمون­ها
کیت هورمون رشد مخصوص انسان، ساخت شرکت Monobind, Inc کشور آمریکا
کیت هورمون تستوسترون مخصوص انسان، ساخت شرکت Monobind, Inc کشور آمریکا
کیت هورمون کورتیزول مخصوص انسان، ساخت شرکت Monobind, Inc کشور آمریکا
کیت IGF-1 مخصوص انسان، ساخت شرکت immunodiagnosticsystemds کشور آلمان

۳-۹-روش جمع آوری نمونه خون و تهیه سرم

به منظور جمع­آوری نمونه­های خونی قبل و بعد از ۳ هفته تمرین، از آزمودنی‌ها خواسته شد ساعت ۸ صبح، پس از ۱۲ ساعت ناشتایی در آزمایشگاه حاضر باشند. در خونگیری مرحله اول، از آزمودنی­ها خواسته شد ۲۴ ساعت قبل از آزمایش خون از انجام هر نوع فعالیت ورزشی خودداری کنند. خونگیری مرحله دوم (پس از ۳ هفته تمرین) ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین انجام گرفت. در هر مرحله خونگیری، از هر آزمودنی ۲ سی­سی خون در وضعیت نشسته از سیاهرگ بازوئی توسط متخصص آزمایشگاه گرفته شد و به مدت ۱۵ دقیقه با سرعت ۳۰۰۰ دور بر دقیقه سانتریفوز شد. سرم­­های جدا شده تا زمان انجام آزمایش در دمای ۷۰-درجه سانتی ­گراد نگهداری شدند.

۳-۱۰-روش جمع­آوری اطلاعات

 

۳-۱۰-۱-اندازه­ های آنتروپومتریکی

قد: توسط متر نواری بدون کفش و با دقت ۱/۰ سانتی­متر اندازه ­گیری شد.
شاخص توده بدنی (BMI): BMI از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر) محاسبه گردید.
دور ران: دور ران توسط متر نواری از قسمت وسط ران اندازه ­گیری شد.

۳-۱۰-۲-متغیر فیزیولوژیکی

فشار­خون: توسط فشارسنج دیجیتال مارک accumed مدل CG175f (ساخت کشور آمریکا) اندازه ­گیری شد.

۳-۱۰-۳-تجزیه و تحلیل بیوشیمایی خون

سطح سرمی هورمون­های کورتیزول، تستوسترون،GH و IGF-1 به روش الایزا (ELISA) اندازه ­گیری شد.

۳-۱۰-۳-۱-آشنایی با روش الایزا:

امروزه تمامی تست­های سرولوژیکی برای تشخیص بیماری­های عفونی و اتوایمیون با این روش صورت می گیرد، زیرا الایزا روش بسیار دقیقی است که از حساسیت[۲۰] و ویژگی[۲۱] بالایی برخوردار است. روشی آسان و بی خطر نسبت به ایمونوفلورسانس(IF) و رادیوایمونواسی (RIA) می باشد، زیرا آلودگی پرسنلی و محیطی به مواد رادیواکتیو ندارد. البته حساسیت روش RIA بیش از الایزا می باشد و هنوز روش RIA در بررسی های آندوکرینولوژی کاربرد دارد. با این حال با روش الایزا می توان آنتی ژن یا آنتی بادی را در حدّ نانوگرم و پیکو گرم ردیابی نمود. این آزمایش جهت بررسی آنتی ژن ها و آنتی بادی های مختلف به صورت کیفی، نیمه کمّی و کمّی کاربرد دارد. چنانچه اندازه گیری آنتی بادی مورد نظر باشد آنتی ژن معلوم را به فازی جامد که معمولاً پلی­استیرن[۲۲] است متصل می کنند. در صورتیکه بخواهند آنتی ژن را در نمونه ای بررسی کنند آنتی بادی های معلوم را به فاز جامد متصل می کنند. پلی استیرن خاصیت جذب خوبی برای پروتئین ها دارد لذا آنتی ژن یا آنتی بادی بصورت غیر اختصاصی می تواند به پلی استیرن متصل گردد. پلی استیرن را بصورت پلیت های حاوی چاهک­های[۲۳] کوچکی تهیه می کنند. معمولاً هشت چاهک در یک ردیف[۲۴] به هم متصل هستند.
اساس آزمایش: نشاندار کردن کمپلکس آنتی ژن و آنتی بادی با یک آنزیم و تشخیص آن با افزودن سوبسترا، که رنگ ایجاد شده توسط یک رنگ سنج[۲۵] خوانده می شود.
روش کار :
مرحله اول که اصطلاحاً Coating نام دارد و در کارخانه سازنده انجام می شود، متصل کردن آنتی ژن یا آنتی بادی معلوم به دیواره­ها و کف چاهکها می باشد. برای این منظور غلظت خاصی از آنتی بادی یا آنتی ژن را در PBS[26] یا بافر دیگری حل می کنند و هر کدام از چاهکها را با آن پر نموده، حدوداً به مدت ۲۰ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد قرار می دهند. روز بعد کلیه چاهک­ها را خالی می کنند. اکنون آنتی ژن یا آنتی بادی به کف و دیواره چاهک ها متصل شده اما تمامی سطح کاملاً پوشیده نشده است. لذا ازBSA [۲۷] یا محلول های پروتئینی خاص دیگر استفاده می شود تا نقاط خالی کاملاً پوشیده شوند، این مرحله را Blocking می گویند که برای جلوگیری از اتصال غیر اختصاصی پروتئین ها در مراحل دیگر است. بعد از چند ساعت، چاهک ها را خالی کرده، شستشو می دهند. معمولاً ۱۲ Strip را به صورت جدا یا متصل به هم در قابی به نام پلیت[۲۸] یعنی جمعاً ۹۶ خانه جهت انجام تست به همراه کلیه مواد یا محلول های مورد نیاز تحت عنوان یک کیت به بازار عرضه می کنند. به همراه هر کیت، نمونه کنترل مثبت ومنفی نیز موجود است که جهت کنترل کار و کیت می باشد. نمونه کنترل مثبت مثل سرم فرد مبتلا است، یعنی Ab Toxo در آن وجود دارد و چاهک مربوطه در انتهای واکنش رنگی می شود. نمونه کنترل منفی مثل سرم فرد سالم، فاقد Ab Toxo است و در انتهای آزمایش بی رنگ باقی می ماند.

۳-۱۱-روش آماری

تمام اطلاعات در این تحقیق بر اساس میانگین ± انحراف استاندارد بیان شده­است. برای توصیف اطلاعات جمع آوری شده از آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل یافته­ ها از آمار استنباطی استفاده شد. در آمار توصیفی به منظور توصیف اطلاعات از جداول و نمودارها و در آمار اسنتباطی ابتدا برای بررسی توزیع داده ­ها از آزمون کلموگراف-اسمیرنف استفاده شد. برای مقایسه میانگین متغیرها در گروه، قبل و بعد از تمرین، از آزمون t همبسته و برای آزمون فرضیه ­ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه(ANOVA) استفاده شد. آزمون تعقیبی توکی برای تعیین تفاوت­ها مورد استفاده قرار گرفت. سطح معنی داری در کلیه آزمون ها ۰۵/۰ p≤ در نظر گرفته شد و برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از نرم­افزار SPSS نسخه ۱۸ استفاده شد.

فصل چهارم

 

یافته­های پژوهش

 

۴-۱-مقدمه

در این فصل ابتدا یافته­های پژوهش به شکل توصیفی در قالب جدول ارائه می­ شود. سپس تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست­آمده براساس اهداف تحقیق انجام شده و فرضیه ­های پژوهش مورد آزمون قرار می­گیرد.

۴-۲-بررسی طبیعی بودن توزیع داده ­ها

برای تعیین چگونگی توزیع داده ­ها از آزمون کلموگراف-اسمیرنف استفاده شد. بر اساس این آزمون، توزیع وقتی نرمال است که مقدار P بیشتر از عدد بحرانی در سطح ۰۵/۰ باشد. جدول ۴-۱ نتایج آزمون کلموگراف-اسمیرنف را نشان می­دهد که بر اساس نتایج این آزمون مقدار P برای کلیه متغیرها نرمال بود. لذا داده ­های مربوط به متغیرها با استفاده آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای آزمون فرضیه ­ها و از آزمون تعقیبی توکی برای تعیین تفاوت­ها استفاده شد. سطح معناداری در کلیه آزمون ها ۰۵/۰ p≤ در نظر گرفته شد.
جدول(۴-۱) نتایج آزمون کلموگراف-اسمیرنف برای متغیرهای آنتروپومتریک، فیزیولوژیک و متغیرهای هورمونی

 

گروه­ ها
متغیرها
گروهBFR گروه­بدونBFR گروه­کنترل
  Z P Z P Z
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...