دانلود مطالب پژوهشی با موضوع ارزیابی نظام مدیریت عملکرد در سطح کارمندان حوزه ستادی وزارت ... |
![]() |
از نگاه دیگر، پژوهشهای علمی بر اساس گردآوری داده ها به دو دسته تقسیم می گردند: پژوهش توصیفی (غیر آزمایشی) و پژوهش آزمایشی. پژوهش توصیفی شامل مجموعه روشهایی است که هدف آنها توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. اجرای پژوهش توصیفی می تواند صرفا برای شناخت شرایط موجود یا یاری دادن به فرایند تصمیم گیری است. پژوهش توصیفی را به پنج دسته تقسیم می کنند: پژوهش پیمایشی ، پژوهش همبستگی ، اقدام پژوهی ، بررسی موردی و پژوهش پس رویدادی ( علی – مقایسه ای). برای بررسی توزیع ویژگیهای یک جامعه آماری روش پژوهش پیمایشی بکار می رود. (سرمد،۷۹ ص ۸۲) از این منظر پژوهش حاضر از نوع پژوهش توصیفی - پیمایشی است.
از دیگر منظر، روش شناسی، مطالعه منظم، منطقی و اصولی است که کاوش علمی را راهبری میکند. از این دیدگاه، روششناسی به عنوان شاخهای از منطق و یا حتی فلسفه است. دیدگاهی دیگر روششناسی را شاخهای از علم میداند. در مقابل، تالکوت پارسونز معتقد است که روششناسی در اصل با روشهای پژوهش تجربی نظیر آمارشناسی، مطالعه موردی، مصاحبه و غیره سروکار ندارد، بلکه ملاحظه زمینههای کلی برای اعتبار کار علمی است. روششناسی نه دقیقاً یک رشته فلسفی و نه دقیقاً رشتهای علمی است. اندیشمندان مختلف براساس معیارهای گوناگون از قبیل هدف، زمان، ژرفایی، وسعت، کاربرد و میزان کنترل پژوهشگر تقسیمبندیهایی انجام داده و انواعی از پژوهشها را در آثار خود ارائه دادهاند (طبیبی و همکاران، (۱۳۸۸: ۱۱۵-۱۱۳).
نمودار۱-۳)طبقه بندی روش های پژوهش
کاربردی
بنیادی
توسعهای
مقطعی
طولی
کمی
کیفی
ترکیبی
استقرایی
قیاسی
از نظر فرایند اجرای پژوهش
از نظر نتایج پژوهش
از نظر هدف پژوهش
از نظر منطق اجرای پژوهش
از نظر زمان انجام پژوهش
انواع پژوهش
توصیفی
تحلیلی
اکتشافی
پیشگویانه
مطالعه میدانی
در این پژوهش با در نظر گرفتن اطلاعات استخراج شده از پرسشنامههای توزیع شده بین کارمندان، به
پاسخگویی به فرضیه ها پرداخته تا براساس این اطلاعات به ارزیابی عملکرد کارمندان پرداخته شود.
۳-۳) جامعه و نمونهآماری
جامعه آماری عبارت است از افراد یا واحدهایی که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. معمولاً در هر پژوهش، جامعه مورد بررسی، یک جامعه آماری است که پژوهشگر مایل است درباره صفت (صفتها) متغیر واحدهای آن به مطالعه بپردازد (سرمد و همکاران ، ۱۳۸۳).
جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کارمندان وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر در ساختمان مرکزی واقع در تهران میباشد. هدف پژوهشگر شناسایی جامعه و تعیین پارامترهای مربوط به آن است. برای این کار یا باید به کلیه افراد جامعه مراجعه کند و صفت و ویژگی مورد نظر پژوهش خود را در آنها جویا شود، یا باید تعدادی از افراد جامعه را مورد مطالعه قرار دهد و از طریق جمع کوچکتری و روش معینی، پی به صفات و ویژگیهای جامعه ببرد. بدیهی است اگر جامعه مورد نظر کوچک و حجم و تعداد افراد آن کم باشد، می تواند آن را به طور کامل مطالعه نماید. ولی اگر جامعه بزرگ باشد و امکانات و مقدورات وی اجازه ندهد، ناچار است از بین افراد جامعه تعداد مشخصی را به عنوان نمونه برگزیند و با مطالعه این جمع محدود، ویژگیها و صفات جامعه را مطالعه کرده، شاخص ها و اندازه های آماری آن را محاسبه کند.
بنابراین از آنجا که جوامع آماری معمولاً از حجم و وسعت جغرافیایی زیادی برخوردارند و پژوهشگران نمی توانند به تمام آنها مراجعه کنند، بنابراین ناگزیرند به انتخاب جمعی از آنها به عنوان نمونه و تعمیم نتایج آن به جامعه مورد مطالعه اکتفا کنند
به طور کلی در پژوهشهای علوم انسانی متداولترین روشهای نمونه گیری به شرح ذیل است:
الف) نمونه گیری تصادفی ساده
ب) نمونه گیری تصادفی نظام مند
ج) نمونه گیری طبقه بندیشده
د) نمونه گیری خوشهای
ه) نمونه گیری چندمرحلهای
از آنجائی که جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارمندان وزارت امور اقتصادی و دارایی در تهران بوده و بر اساس آخرین آمار، تعداد آنها ۳۰۰۰ نفر و محدود و معین می باشد، جهت تعیین حداقل حجم نمونه لازم، از فرمول کوکران استفاده می شود:
بنابراین، حداقل حجم نمونه لازم ۳۴۰ نفر میباشد که این تعداد مبنای تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. شایان ذکر است روش نمونه گیری در پژوهش حاضر روش نمونه گیری تصادفی ساده است.
۴-۳) روش و ابزار گردآوری دادهها
در فرایند پژوهش، یکی از مهمترین بخشها را گردآوری دادهها و شیوههای آن تشکیل میدهد. قدر مسلم، ابزار گوناگونی برای گردآوری دادهها وجود دارد و هر پژوهشگر بنا به نوع پژوهش و ضرورت، یکی از روشهای کلی گردآوری دادهها شامل: مرور بر پژوهشها، پرسشنامهها، مصاحبهها و یا مشاهدات را انتخاب میکند (طبیبی و همکاران،۱۳۸۸، ۲۰۳).
پرسشنامه یکی از رایجترین ابزارهای پژوهش و روش مستقیم برای کسب دادههای پژوهش است. برای گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری، تدوین ادبیات پژوهش و شناسایی مؤلفهها از روش مطالعه کتابخانهای و مصاحبه با اساتید و صاحبنظران استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات از روش های مطالعات کتابخانهای و تحقیقات میدانی استفاده خواهد شد. لذا با توجه به گردآوری دادهها دو نوع ابزار بررسی اسناد و مدارک و پرسشنامه نیز به شرح زیرخواهیم داشت:
در بررسی اسناد و مدارک، جهت گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری و ادبیات پژوهش موضوع، از منابع، مقالات و کتابهای مورد نیاز استفاده خواهد گردید.
پرسشنامه: از پرسشنامه نیز به منظور توصیف دیدگاه پاسخ دهندگان بهره گرفته خواهد شد. پرسشنامه مذکور شامل سه بخش می باشد. بخش اول پرسشنامه شامل توضیح مختصری از پرسشنامه و نحوه تکمیل آن جهت ایجاد وضوح بیشتر پاسخ دهندگان می باشد. بخش دوم پرسشنامه شامل اطلاعات شخصی که دارای سوالات جمعیت شناختی نظیر سن، سطح تحصیلات، جنسیت، وضعیت تأهل و … پاسخ دهندگان می باشد. بخش سوم شامل سوالات مرتبط با بررسی نظام ارزیابی عملکرد می باشد. جهت سنجش پایایی پرسشنامه موجود از روش آلفای کرونباخ استفاده خواهد شد و همچنین جهت سنجش روایی پرسشنامه موجود از روش تایید اساتید محترم راهنما و مشاور و خبرگان استفاده می شود. همچنین پرسشنامه مورد استفاده دارای مقیاس لیکرت می باشد، بدین صورت که برای هر سوال از ۵ گزینه استفاده شده است.
۵-۳) روش تجزیه و تحلیل دادهها و آزمونهای مورد استفاده
تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده از پژوهش حاضر شامل دو بخش به شرح زیر می باشد:
الف. آمار توصیفی
به منظور توصیف یافتهها، از جداول فراوانی استفاده خواهد شد. ضمن این که به منظور توصیف بهتر دادهها از شاخصهای مرکزی و همچنین شاخصهای پراکندگی بهره گرفته خواهد شد.
ب: آمار استنباطی
برای انجام آماره استنباطی از آزمون Tتست تک نمونه ای و به دست آوردن جداول مربوطه، از نرمافزارSPSS و EXCEL که قابلیت های زیادی در زمینه انجام آزمونهای آماری دارند، استفاده شده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 08:22:00 ق.ظ ]
|