- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۷۶-۷۵ و۸۲-۸۱و ۸۷-۸۸ ) این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۴- انحراف استاندارد بارش ایستگاه روانسر
همانطور که در جدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۶ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۴ سال خشکسالی متوسط بوده است. این جدول شدید­ترین خشکسالی­ها را در سال­های ۷۰-۶۹ ، ۷۵-۷۶ ، ۷۷-۷۸ ، ۷۹-۷۸ ، ۸۰-۷۹ و ۸۷-۸۶ نشان می­دهد. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۰ سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۶ سال از این ۱۰ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۷۶-۷۵ و۸۰-۷۹و ۸۷-۸۸ ) این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۵-۱-۵- انحراف استاندارد بارش ایستگاه سرپل ذهاب
همانطور که درجدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۵ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۴ سال خشکسالی متوسط بوده است. این جدول شدید ترین خشکسالی­ها را در سال­های ۷۸-۷۷ ، ۷۹-۷۸ ، ۸۶-۸۵ ،۸۷-۸۶ و۸۸-۸۷ نشان می­دهد. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۰سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۵ سال از این ۱۰ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۷۵-۷۴ ،۷۶-۷۵ و ۸۷-۸۸ ) این­گونه میتوان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۶- انحراف استاندارد بارش ایستگاه سنندج
همانطور که درجدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در۶ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۴ سال خشکسالی متوسط بوده است. این جدول شدیدترین خشکسالی­ها را در سال­های ۶۸-۶۷ ،۷۰-۶۹، ۷۸ -۷۷ و ۷۹-۷۸ ،۸۰-۷۹و ۸۷-۸۶ نشان می­دهد. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۴ سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۸ سال از این ۱۴ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۷- انحراف استاندارد بارش ایستگاه سقز
همانطور که درجدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۶ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۴ سال خشـکسالی متوسط بوده است. این جدول شدید ترین خشکسالی­ها را در سال­های ۶۸-۶۷، ۷۰-۶۹، ۷۸-۷۷، ۷۹-۷۸ ،۸۰-۷۹ و ۸۷-۸۶ نشـان می­دهد. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۴ سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۷ سال از این ۱۴ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۷۹-۷۸ ، ۸۶-۸۵ و ۸۸-۸۷) این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۸- انحراف استاندارد بارش ایستگاه قروه
همانطور که در جدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۳ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۷ سال خشکسالی متوسط بوده است. این جدول شدید ترین خشکسالی­ها را در سال­های ۷۸-۷۷ ، ۷۹-۷۸ ، ۸۷-۸۶ نشان می­دهد. با تلـفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۳ سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۶ سال از این ۱۳ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۶۸-۶۷، ۸۲-۸۱ و ۸۳-۸۲) این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۹- انحراف استاندارد بارش ایستگاه بیجار
همانطور که درجدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۶ سال از ۲۵ سـال آمار موجود، شاخص خشکسالی شدید و در ۳ سال خشـکسالی متوسط بوده است. این جدول شدیدترین خشکـسالی­ها را در سال­های ۷۰-۶۹، ۷۵-۷۶ ، ۷۷-۷۸ ، ۷۹-۷۸ ،۸۰-۷۹ و ۸۷-۸۶ نشان می­دهد. با تلـفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۶ سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۷ سال از این ۱۶ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال­های(۸۱-۸۲و ۸۵-۸۴ ) این­گونه می­توان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۱-۱۰- انحراف استاندارد بارش ایستگاه زرینه اوباتو
همانطور کهدرجدول (۴-۱۸) مشاهده می­گردد، در ۶ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخـص خشکسالی شدیدو در ۴ سال خشکسالی متوسـط بوده است. این جدول شدید­ترین خشکسالی­ها را در سال­های ۶۸-۶۷، ۷۶-۷۵، ۷۸-۷۷ ، ۷۹-۷۸ ، ۷۹-۸۰ و ۸۷-۸۶ نشان می­دهد. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۱۸) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
- با بررسی ۱۶سال با عملکرد کمتر از نرمال شهرستان مشخص گردید که ۸ سال از این ۱۶ سال منطبق با سال­های خشکسالی بوده و می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
- جهت توضیح سال­هایی که با کمبود بارش مواجه بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده مانند سال ۸۸-۸۷ این­گونه میتوان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند.
۴-۶-۲- شاخص درصدی از نرمال (PN)
یکی دیگراز شاخص­ هایی که در این پژوهش، برای بررسی دوره­ های خشکسالی مورد استفاده قرار گرفت شاخص درصدی از نرمال بود. با بهره گرفتن از این روش طبقات خشکسالی برای کلیه ایستگاه­های مورد مطالعه در بازه­های زمانی ۳،۶،۹ و۱۲ ماهه مـطابق جداول (۴-۱۹) تا (۴ -۲۸) محاسبه گردید و سال­های خشکسالی با شدت­های مختلف بدست آمد.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه

 

جدول شماره (۴-۱۹) شاخص PN ایستگاه کرمانشاه   جدول شماره (۴-۲۰) شاخص PNایستگاه کنگاور   جدول شماره (۴-۲۱) شاخص PN ایستگاه اسلام آباد
سال مهر-آذر دی- اسفند مهر- اسفند فروردین- خرداد مهر- خرداد آبان - اردیبهشت سال زراعی   مهر-آذر دی- اسفند
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...