فرمول انرژی، نسبت انرژی ذرات انتخاب شده در هر دور الگوریتم کوچ پرندگان را به تمام انرژی موجود در خوشه محاسبه می‌کند و به این شکل انرژی ذرات انتخاب شده را در محاسبه تابع شایستگی وارد می‌کنیم.

 

 

(۳ – ۴ )

 

 

 

 

 

در فرمول (۳ – ۴) ، Ck اعضای خوشه هستند. و S مجموعه ذرات انتخاب شده برای الگوریتم کوچ پرندگان از بین اعضای خوشه در هر دور می‌باشد.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
درجه پیوستگی در شبکه[۸۴]
درجه پیوستگی در شبکه برای هر گره حسگر تعریف می‌شود و نشان دهنده تعداد همسایگان نزدیک گره می‌باشد. این همسایگان در شعاع نزدیکی از گره قرار دارند و به شکلی نشان­دهنده درجه پیوستگی گره مورد نظر در شبکه می‌باشند.
بالا بودن درجه پیوستگی گره در شبکه نشان دهنده این است که گره دارای موقعیت بهتری در بین گره‌ها در شبکه است.

 

 

(۳ – ۵ )

 

 

 

 

 

چگالی پراکندگی گره­های شبکه را در کل شبکه یکسان در نظر می­گیریم و این کار باعث می­ شود که چگالی پراکندگی گره­های حسگر به عنوان یک متغیر در فرمول ظاهر نشود و متغیر درجه پیوستگی گره در شبکه به صورت یک متغیر مستقل در فرمول تابع شایستگی قرار بگیرد.
اما در کل می­توان گفت که متغیر درجه پیوستگی گره در شبکه تابع چگالی پراکندگی گره­های حسگر در شبکه است. ما فرض می­کنیم که گره­های حسگر بی­سیم با توضیح یکنواخت در شبکه به صورت تصادفی پراکنده شده ­اند.
تعداد دفعاتی که سرخوشه انتخاب شده است[۸۵]
اگر گره که به عنوان سرخوشه در شبکه انجام وظیفه کرده باشد به این معنی است که انرژی زیادی را مصرف کرده است و توانایی آن برای انتخاب شدن به عنوان گره سرخوشه کاهش یافته است. در نتیجه برای اینکه به گره‌ای که در دورهای قبل به عنوان گره سرخوشه انتخاب شده باشد شانس کمتری نسبت به دیگران برای انتخاب دوباره بدهیم، به فرمول تابع بهینگی خود این بخش را اضافه می‌کنیم.

 

 

(۳ – ۶ )

 

 

 

 

 

اگر گره­ای تا به حال به­عنوان سرخوشه انتخاب نشده باشد مقدار ۱ را برای آن قرار می­­دهیم. این کار باعث می­ شود مشکل تقسیم بر صفر در فرمول از بین برود.
این اصل را به صورت یک قید به فرمول اضافه می­کنیم.

 

 

(۳ – ۷)

 

 

 

 

 

به این شکل چهار بخش فرمول تابع شایستگی (۳ – ۱) شرح داده شد که هر کدام از آنها به صفت خاصی که به نظر می­رسد در انتخاب سرخوشه بهینه مفید هستند اشاره می­ کند.
مراحل الگوریتم
الگوریتم به شکلی است که درون خود الگوریتم کوچ پرندگان را برای انتخاب سرخوشه بهینه فراخوانی می­ کند. مراحل اجرای الگوریتم در شکل ۳-۲ نشان داده شده­است.
پایه­ الگوریتم بر اساس پیغام­رسانی بین گره­های حسگر درون شبکه است. هر دوره زمانی الگوریتم به چهار بخش(فاز)[۸۶] مختلف تقسیم می­ شود که در هر فاز زمانی، پیغام­های مربوط به همان فاز بین گره­های شبکه رد و بدل می­ شود.
چهار فاز زمانی را این گونه نام­گذاری می­کنیم.
۱- فاز آماده ­سازی اولیه برای هر دور زمانی
۲- فاز آشنایی (پیغام سلام)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...