۱۰

 

ایجاد ضمانت اجرایی پایدار از طریق آموزش ، تشویق تنبیه و تغییر در ساختار سازمانی و پرسنلی

 

۰.۰۶۱

 

 

 

۱۱

 

افزایش فروش و ایجاد صادرات چسب مازاد نیاز تولید از طریق مرز اینچه برون

 

۰.۰۵۵

 

 

 

شکل ۴-۸ : اولویت بندی استراتژی ها با روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP) با نرم افزار Expert Choice.
بر اساس نتایج بدست آمده از نرم افزار Expert Choice ، اولویت بندی استراتژی های تعیین شده حاکی از آن است که ارتقاء توان تولید با بهره گیری از خطوط تولید با سطح کیفی بالا تر، توسعه و افزایش میزان تولید با تکنولوژی و تجهیزات جدید و افزایش سرمایه ثابت توسط سهامداران یا ایجاد مشارکت خارجی در راستای تقویت و ارتقاء خطوط تولید جدید ( خط جدید تولیدMDF و نئوپان عرض ۱۸۳) به عنوان اولویت های اول تا سوم پیشنهاد استراتژی مطرح هستند. همچنین نرخ ناسازگاری محاسبه شده توسط نرم افزار نیز نشان از سازگاری معنادار و قابل قبول گزینه ها دارد.
یکی از کارهای مهم بعد سنتز (ادغام وزن های نسبی)، تحلیل حساسیت میباشد که برای آن نیز روش های متعددی از سوی نرم افزار پیشنهاد شده است. تحلیل حساسیت بطور کلی حساسیت نتایج آنالیز را نسبت به تغییر در مقادیر الویت معیارها و زیر معیارها نشان میدهد. در این قسمت نتایج بدست آمده در قالب دو آنالیز حساسیت کارائی شکل (۴-۹) و آنالیز حساسیت دینامیکی شکل (۴-۱۰) ارائه گردیده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
شکل ۴-۹ : آنالیز حساسیت کارائی با نرم افزار Expert Choice.
این آنالیز نشان می دهد که در هر پارامتر کدامیک از گزینه ها دارای اهمیت بیشتری هستند. ضمناً توجه شود که مجموع این الویت ها با لحاظ کردن وزن هر پارامتر به نتیجه گیری نهائی منجر می شود. در حقیقت این آنالیز نشان می دهد که چگونه گزینه ها نسبت به گزینه های دیگر با توجه به معیارها اهمیت بندی شده اند. به عنوان مثال بر اساس شکل ( ۴-۹ )، استراتژی شماره ۶ که دارای درجه اهمیت بیشتری از میان ۱۱ استراتژی موجود را داراست، بیشترین میزان تاثیر پذیری را از سوی معیار نقاط قوت نسبت به سایر استراتژی را به خود اختصاص داده است و در این میان میزان تاثیرگذاری معیار نقاط ضعف کمترین تاثیر را بر این استراتژی داشته است.
شکل ۴-۱۰ : آنالیز حساسیت دینامیکی با نرم افزار Expert Choice.
این آنالیز برای تغییر دینامیکی اهمیت معیارها و تعیین چگونگی تأثیر این تغییرات بر روی انتخاب گزینه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به کمک این نوع حساسیت همانطور که از شکل (۴-۱۰) بر می‌آید، به راحتی می توان میزان سهم هر یک از معیار ها را در اولویت بندی استراتژی های پیشنهادی مشاهده نمود.
همانطور که از شکل (۴-۱۰) حاصل می شود، بیشترین میزان تاثیرگذاری معیار نقاط قوت بر استراتژی های ۱ و ۶ بوده است و همچنین کمترین میزان تاثیرگذاری معیار تهدیدات نیز متوجه استراتژی های ۳و ۴ بوده است. درباره معیار نقاط ضعف نیز کمترین میزان تاثیرگذاری در استراتژی های ۲، ۷ و ۸ قابل رویت است. معیار فرصت ها نیز جز در مورد استراتژی ۱۰ در سایر موارد از میزان تاثیرگذاری برابری نسبت به سایر گزینه ها برخوردار است.
۴-۴-۳ جمع بندی فصل
آنچه در این فصل آورده شد نتیجه فعالیت های صورت گرفته برای گردآوری داده ها و تجزیه و تحلیل مطالب بر اساس مطالب مندرج در فصل دوم و سوم بوده است که در قالب جداول، اشکال و مطالب مشروح ارائه شده است. در فصل پنجم به نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات با توجه به مطالب این فصل خواهیم پرداخت.
فصل پنجم
نتیجه‌گیری و پیشنهادات
۵-۱: نتیجه گیری
۵-۱-۱: شناسایی نقاط قوت
در پاسخ به سوال اول تحقیق یعنی شناسایی نقاط قوت شرکت تخته شهید باهنرگرگان ، آنچه که پس از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به شرح ذیل می باشد:
برخورداری از زمینهای صنعتی وسیع بلا استفاده با امکاناتی از قبیل آب ، برق و گاز با پست ۶۳ به ۲۰
موقعیت جغرافیایی مناسب از لحاظ دوری از مناطق مسکونی و نزدیکی به ماده اولیه اصلی
دارای کارگاههای متعدد تولید در تکمیل چرخه تولید مخصوصا کارخانه چسب
وابستگی شرکت به یک سازمان بزرگ ( غدیر ) سرمایه گذاری و توان مالی بسیار بالا و روابط گسترده و قوی با سرمایه گذاران بزرگ کشور
وجود کار گروه های متعدد و جا افتادن تدریجی فرهنگ مشارکت و فکر جمعی در شرکت
برخورداری از مدیر و مدیریت دانش محور
۵-۱-۲: شناسایی نقاط ضعف
در پاسخ به سوال دوم تحقیق یعنی شناسایی نقاط ضعف شرکت تخته شهید باهنرگرگان ، آنچه که پس از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به شرح ذیل می باشد:
نامناسب بودن سایز تخته تولیدی شرکت برای مشتریان داخلی و حتی خاورمیانه و عدم امکان تغییر آن
عدم ثبات کیفیتی و مصرف انرژی و مواد غیرقابل کنترل به دلیل فرسودگی بیش از حد ماشین آلات و نوسانات کیفیتی به دلیل کمبود آیین نامه
پایین بودن کیفیت نئوپان نسبت به رقبا
کمبود نقدینگی
عدم وجود سیستم اطلاعات یکپارچه بازاریابی و کمبود نیروی بازاریاب متخصص و کارآمد
کمبود برنامه های بازسازی ، نوسازی و نیز نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و کمبود نیروی متخصص در هر دو قسمت
در بررسی های صورت گرفته توسط اعضای کمیته استراتژیک، توانایی شرکت در برخورداری از مدیر و مدیریت دانش محور، وجود کارگاههای متعدد تولید در تکمیل چرخه تولید به همراه موقعیت جغرافیایی مناسب از لحاظ دوری از مناطق مسکونی و نزدیکی به ماده اولیه اصلی و همچنین وابستگی شرکت به یک سازمان بزرگ ( غدیر ) سرمایه گذاری و توان مالی بسیار بالا و روابط گسترده و قوی با سرمایه گذاران بزرگ کشور، نسبت به سایر عوامل از اهمیت بیشتری برخوردار بوده است. همچنین در بخش نقاط ضعف، عدم ثبات کیفیتی و مصرف انرژی و مواد غیرقابل کنترل به دلیل فرسودگی بیش از حد ماشین آلات و نوسانات کیفیتی به دلیل کمبود آیین نامه، نامناسب بودن سایز تخته تولیدی شرکت برای مشتریان داخلی و حتی خاورمیانه و عدم امکان تغییر آن و همچنین عدم وجود سیستم اطلاعات یکپارچه بازاریابی و کمبود نیروی بازاریاب متخصص و کارآمد، بیشتر از سایر عوامل تحقق نیافتن برنامه های بلند مدت قبلی شرکت و پایین آمدن سهم بازار و کیقیت محصولات تولیدی را سبب شده است.
۵-۱-۳: شناسایی فرصت های محیطی
در پاسخ به سوال سوم تحقیق یعنی شناسایی فرصت های محیطی شرکت تخته شهید باهنرگرگان ، آنچه که پس از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به شرح ذیل می باشد:
وجود دانشگاه ممتاز دولتی در زمینه صنایع چوب در گرگان با توانایی فارغ التحصیل درجه دکتری
وجود گمرک مرزی اینچه برون و داشتن مرز آبی و خاکی با ترکمنستان و بازار خوب آن کشور
جزو کارخانجات بزرگ و مهم استان
تغییر ساختار جمعیت کشور و استان از روستایی به شهری و تغییر الگوی مصرف مردم و تمایل بیشتر به استفاده از ملزومات چوبی و طرح چوب
به علت میزان و روند بیکاری زیاد استان گلستان ، وجود نیروی متخصص و ارزان در استان
وجود زمینهای مستعد کاشت درخت در منطقه
۵-۱-۴: شناسایی تهدید های محیطی
در پاسخ به سوال چهارم تحقیق یعنی شناسایی تهدید های محیطی شرکت تخته شهید باهنرگرگان ، آنچه که پس از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به شرح ذیل می باشد:
رشد روزافزون تولید و واردات کالاهای جانشین نئوپان
موفقیت چشم گیر شرکتهای مصنوعات چوبی در به دست آوردن بازار و بازاریابی و خدمات پس از فروش بهتر و اشاعه فرهنگ مصرف مصنوعات چوبی
طرح صیانت از جنگل، گرانی مواد اولیه،محدودیت فعالیت واحدهای سلولزی و واردات چوب

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...