دانلود مطالب پژوهشی در رابطه با عارضه یابی زنجیره تامین با استفاده از استاندارد CSCMP- فایل 18 |
![]() |
- کلیات شرکت داروسازی ایران داروک چگونه است و مهمترین شرکای زنجیره تامین شرکت کدام هستند؟
- چه کارهایی و با چه توالی به منظور تامین مواد اولیه صورت میگیرد؟
- جریان اطلاعات و جریان مواد در فرآیندهای مرتبط با تامین دارو چگونه است؟
- چارت سازمانی شرکت و طبقه بندی فرآبندهای چگونه طراحی شده است؟
انتظار میرود که با پاسخ دهی مناسب به سوالاتی نظیر سوالات فوق بتوان به درک نسبتا کاملی از وضعیت تامین مواد اولیه در شرکت دست یافت. بدیهی است که شناخت کافی و درست از وضعیت موجود، به عنوان پیشنیازی بسیار مهم برای پیمودن فازهای آتی در بهینه کاوی زنجیره تامین میباشد.
کلیات شرکت
شرکت داروسازی ایران داروک در سال 1360 با شعار «مسیر سبز سلامتی» در زمینی به وسعت 14000 مترمربع با زیر بنایی بیش از 8000 متر مربع در کیلومتر 16 جاده مخصوص کرج راه اندازی و به بهره برداری رسید.
این شرکت ابتدا تولیدات خود را با فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی استاندارد شروع نمود و پس از تلاش بسیار موفق به تولید فرآوردههای دارویی گیاهی به فرم قرص و شربت نظیر آنتوم و تیمکس گردید. به مرور زمان لیست محصولات تولیدی خود را با هدف تولید داروهای گیاهی بر اساس استانداردهای بین المللی و بهرهگیری از فناوریهای نوین در جهت ارتقاء سطح کیفیت و سلامت جامعه افزایش داد. به طوری که در طی این مدت با در نظر گرفتن اهدافی نظیر تهیه فرمهای دارویی قابل قبول بر اساس معیارهای رایج بین المللی و مطابق با اصول GMP موفق گردید بیش از 20 نوع فرمولاسیون دارویی، تهیه و روانه بازار مصرف نماید. در تهیه این فرمولاسیونها بیش از چهل نوع گیاه دارویی استفاده میشود که پس از تهیه توسط کارشناسان علمی و تأیید مشخصات کمی و کیفی آنها توسط واحد کنترل کیفی، در پروسه تولید قرار گرفته و به اشکال دارویی از قبیل قرص، قطره، شربت و ساشه تبدیل میگردند. در حین تولید نیز آزمایشات کنترلی بر روی فرآوردهها انجام گرفته و نهایتاً پس از تأیید، بسته بندی گردیده و روانه بازار مصرف میگردند.
در سال 1390 این شرکت به مجموعه عظیم پوراطب پیوست تا این مجموعه جامع بتواند پاسخگویی تمامی درخواستهای جامعه پزشکی کشور در زمینه نیازهای دارویی باشد و در این راستا گامی مؤثر بر ارتقاء سلامت ایرانیان بردارد.
شرکت مواد اولیه و بسته بندی و سفارشات چاپی و همچنین ملزومات فنی و آزمایشگاهی خود را از تامین کنندگان به نام تهیه می کند و پس از وارد شدن مواد اولیه به کارخانه و تایید صحت مواد توسط واحد کنترل کیفیت، که مجهز به آزمایشگاههای پیشرفته است، در خطوط تولید قرار گرفته و فرایند تولید محصول در خطوط تولید مایعات و جامدات و با بهره گرفتن از ماشین آلات و دستگاههای مدرن همچون خط کپسول، دستگاه ساشهزنی، قرصسازی شامل آسیاب و میکسچر، گرانولسازی، بلیستر، جالینوسی قطره و ساخت مایعات، بستهبندی مایعات شیشه گرد و مایعات طرسام انجام میگیرد. محصولات پس از تولید، مورد بازرسی مجدد واحد کنترل کیفیت جهت بسته بندی و قرار گرفتن برچسب کالا قرار میگیرند و آماده ورود به شرکتهای پخش سراسری و نمایندگیهای فروش میشوند.
ایران داروک با همكاری بیش از 20 نفر از با سابقهترین متخصصین دانشگاهی رشتههای مختلف علمی از جمله گیاه درمانی، داروسازی صنعتی، فارماكولوژی، شیمی داروئی و بـیو تکنولوژی در فن آوری و فرآوری محصولات خود بهره مند است و جمعاً با بیش از 200 پرسنل در بخشهای مختلف شامل واحد کنترل کیفیت، واحد تضمین کیفیت، واحد برنامهریزی و انبارها، واحد پشتیبانی و بازرگانی، واحد تولید، واحد تحقیق و توسعه، واحد اداری و منابع انسانی، واحد فنی و مهندسی، واحد IT و واحد بازاریابی و فروش میباشد؛ که هر یک از بخشهای مختلف به تفصیل مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت. همچنین در راستای ارائه خدمات مناسب به مشتریان و افزایش رضایتمندی و ارائه خدمات بهترو مؤثرتر به آنها واحد بازاریابی و فروش این شرکت در دفتر مرکزی پوراطب در شهر تهران مستقر میباشد.
جهت معرفی بهتر شرکت، چارت سازمان شرکت در شکل 3‑1 آورده شده است.
شکل 3‑1: چارت سازمانی شرکت داروسازی ایران داروک
معرفی اجمالی شرکت
در این پایاننامه ما از دو دسته مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده نموده ایم. مصاحبهها نوع اول برای شناسایی و معرفی واحدهای مختلف شرکت انجام گرفته که بدین منظور از مدیران ارشد هر بخش استفاده شده است. مصاحبههای نوع دوم مربوط به عارضهیابی و با بهره گرفتن از پرسشنامه صورت گرفته است که در فصل 4 بیشتر توضیح داده خواهد شد.
با توجه به چارت سازمانی شرکت و اهمیت هر بخش در زنجیره تامین، مصاحبههای نوع اول صورت گرفته است. مدت زمان اجرای مصاحبه با مدیران هر بخش مطابق با جدول 3‑1 میباشد که در مجموع 585 دقیقه و به طور متوسط 58.5 دقیقه مصاحبه با هر بخش انجام شده است. لازم به ذکر است که بدلیل جلوگیری از خستگی مصاحبهشونده و افزایش راندمان مصاحبههای انجام شده، بعضی از مصاحبهها مانند بخش تولید، برنامهریزی و انبار، بیش از یک بار صورت گرفته است.
جدول 3‑1: مدت زمان اجرای مصاحبه نوع اول برای شناسایی بخشهای مختلف شرکت
بخش
مدت زمان مصاحبه (دقیقه)
تولید
120
برنامهریزی و انبار
120
تضمین کیفیت
65
کنترل کیفیت
50
آزمایشگاه تحقیق و توسعه
40
IT
40
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 09:25:00 ب.ظ ]
|