دانلود مقالات و پایان نامه ها با موضوع برنامه ریزی توسعه گردشگری با دیدگاه راهبردی مطالعه موردی شهرستان ... |
![]() |
محوطه راچان مربوط به قرون میانه دوره اسلامی است و در شهرستان آشتیان، بخش مرکزی، دهستان گرکان، روستای آهو واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۲۰ با شمارهٔ ثبت ۱۸۰۲۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- مسجد جامع گرکان
مسجد جامع گرکان مربوط به دوره قاجاریه است و در شهرستان آشتیان، بخش مرکزی، دهستان گرکان، روستای گرکان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۱۰۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- پل حاج محمد باقر
پل حاج محمد باقر مربوط به دوره پهلوی اول است و در شهرستان آشتیان، بخش مرکز ی، دهستان سیاوشان، روستای سیاوشان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۰۷۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۳-۵-۵- انواع جاذبههای گردشگری روستای آهو
منابع و جاذبه های طبیعی در راستای توسعه روستایی از اولویت های مورد توجه جهت قدرت جذب روستا محسوب می شوند. روستاهای گردشگری بایستی توانمندی لازم در این زمینه را برای توسعه فعالیت های گردشگری داشته و جوابگوی این سوال باشند که آیا منابع و جاذبه های گردشگری کافی برای توسعه فعالیت های گردشگری وجود دارد یا نه؟برنامه ریزی توسعه براساس منابع و داشته های طبیعی باید بر مبنای توسعه پایدار و حفاظت باشد، تا ضمن استفاده، هزینه های ناشی از پیامدها و تبعات به حداقل کاهش یابد. اقلیم های متفاوت، منابع طبیعی گوناگونی را موجب می شوند که بسته به موقعیت هرمنطقه ای این منابع و جاذبه ها دارا تنوع خاصی می باشند. کشور ایران با دارا بودن اقلیم های مختلف و وسعت زیاد قابلیت ها و توانمندی های بسیاری برای ارائه محصولات طبیعی گردشگری دارد طوری که متنوع بودن از جمله مزیت های برتر برای توسعه فعالیت های گردشگری با توجه به نیاز، خواست و تقاضای گردشگران است. موقعیت مکانی روستاهای گردشگری در سطح کشور با ارائه منابع و جاذبه های متنوع و متعدد به فراخور اقلیم حاکم ، توپوگرافی، منابع آبی و … قدرت کششی بالایی برای جذب گردشگران را به صورت بالقوه به وجود آورده است .
منابع طبیعی
منابع آبی
شامل سفره های زیرزمینی و آب های جاری مانند دریا، دریاچه، رودخانه ها و آبشارها، چشمه های طبیعی و آب های معدنی است. در فصول مختلف سواحل دریاها مملو از گردشگرانی است که جهت استفاده از فضای زیبای طبیعت در کنار سواحل آب ها به سیر و سیاحت می پردازند.
جنگل ها و پوشش گیاهی
پوشش های گیاهی شامل مراتع، جنگل ها، بیشه زارها، باغ ها و نواحی سرسبز هستند که جایی مناسب برای گذران اوقات فراغت محسوب می شود. هوای پاک و سالم یکی از انگیزه های گردشگران جهت سفر به این مناطق می باشد.
اکوسیستم های کوهستانی
اکوسیستم های کوهستانی از مؤثرترین و زیباترین چهره های زمین به شمار می روند. تسلط چشم گیر آنها بر دشت ها و فلات های پیرامون خود پیامدهای اکولوژیکی عمده ای را به وجود آورده اند.به علاوه، اکوسیستم های کوهستانی برحسب عوامل زایش خود چشم انداز و سیمای متفاوتی دارند. زیرا سیمای ظاهری چشم اندازها متأثر از سنگ های تشکیل دهنده آنهاست که این ویژگی تنوع زیبایی در خلق چشم اندازهای گردشگری به وجود آورده است.
زندگی جانوری
شامل تماشای زندگی حیوانات، مطالعه بر روی حیوانات خاص، برگزاری تورهای شکار و تماشای زیست دسته جمعی جانوران و پرندگان است که طرفداران خاص خود را دارد.
چشمه های آب گرم، معادن و ذخایر
معادن و ذخایر غنی علاوه بر کارکرد خاص خود در صنایع، از اهمیت زیادی در گردشگری برخوردارند. وجود ذخایر معدنی در جایی، نشانه غنی بودن آن منطقه است. چشمه های آب معدنی و آبگرم به عنوان یک تفرجگاه گردشگری درمانی و تمدد اعصاب از اهمیت و یژه ای برخوردار است و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
غارهای طبیعی
وجود غارهای طبیعی برای غارنوردان، غارشناسان و طبیعت گردان یکی از دیگر از موهبت های خدادی روی زمین است.
کوه ها و بیابان ها
وجود ارتفاعات، پستی و بلندی ها، بیابان ها و درها منابع طبیعی بالقوه ای قلمداد می شوند که درصورت ایجاد دست رسی و فراهم کردن زیر ساخت ها، به جاذبه تبدیل می شوند. بسیاری از بیابان های با یجاد زیر ساخت ها، دست رسی، تسهیلات و خدمات گردشگری و برگزاری تورهای بیابان نوردی، شترسواری، اسکی روی شن و تماشای ستارگان در شب، به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده اند.
اقلیم و فضاهای روستایی ویژه
برخی از روستاها به دلیل فضای روستایی خاصی که دارند مانند آب و هوای مطلوب، جلوه های ویژه معماری و یا طبیعت زیبای منطقه اطراف، به عنوان یک منبع بالقوه جهت گردشگری روستایی مورد استفاده قرار می گیرند.
روستای آهو در شهرستان آشتیان از روستاهای زیبای منطقه با منابع و جاذبه های طبیعی است، این روستا دارای آب و هوای معتدلی است و مردم روستا به کار کشاورزی و باغ داری اشتغال دارند، از جمله ویژگی های منحصر به فرد این روستا وجود قنات ها و باغ های پر محصول است و کوچه باغ هایی که در میان درختان و جویبارها رهگذران را به قدم زدن در این فضای بکر و طبیعی تشویق می کنند. کوه های روستای آهو از دیگر قابلیت های طبیعت گردی منطقه است. رودخانه دشت آهو نیز از منابع آبی روستا است. کوه ایوانک نیز در نزدیکی روستای آهو است که مردم باورهای فرهنگی نسبت به آن دارند. از فضاهای ویژه روستایی، در آهو می توان به باغ ها و کوچه باغ ها اشاره نمود که می توانند به عنوان اصلی ترین محصول طبیعی مورد توجه باشند. قله کوه میراب از روستا به صورت کله قندی نمایان است و امکان صخره نوردی نیز دارد.
شکل شماره ۱ = چشم اندازه های بکر طبیعی
منبع : نگارنده
شکل شماره ۲ = کوچه باغ های زیبای روستای آهو
منبع : نگارنده
شکل شماره ۳ = باغ های قدیمی روستای آهو
منبع : نگارنده
شکل شماره ۴ = درختان و پوشش گیاهی روستای آهو
منبع : نگارنده
۳-۵-۵-۱- جاذبههای ورزشی و تفریحی، ورزشهای کوهستانی و درهای، تفریحات آبی، ورزشها و بازیهای محلی
دامنه فعالیت های تفریحی و گردشگری در مناطق روستایی (قادری، ۱۳۸۳: صص ۱۱۵- ۱۱۴ – ۱۱۳):
گشت و گذار
- دامنه نوردی ( پیاده روی در طبیعت و پارک های طبیعی )؛
- اسب سواری، گردش در کاروان های عشایری و کالسکه ها؛
گردش های موتوری ( موتور سواری، تمامی وسائط نقلیه زمینی و وسائط نقلیه ریلی)؛
گردش در محیط روستا و شهرک های کوچک؛
فعالیت های ماجراجویانه / فعالیت های گردشگری در بیابان و جنگل ها، عکاسی؛
اسکی روی آب، برف، شن و سایر فعالیت های ورزشی؛
فعالیت های آبی مانند ماهیگیری، شنا، گردشگری رودخانه ای مانند قایق سواری در شیب تند رودخانه، پاروزنی و غیره؛
مسابقه قایق سواری و ملوانی؛
فعالیت های هوایی، بالن سواری، چتر بازی و پرواز در آسمان؛
فعالیت های ورزشی در محیط طبیعی مانند صخره نوردی و مسابقات دو در طبیعت.
فعالیت هایی که نیاز به بازسازی محیط زیست دارد:
تنیس، گلف، اسکی روی تپه های کم ارتفاع؛
شکار حیوانات (که امروزه به صورت انفرادی یا تورهای شکار با مجوز مرسوم است. آنچه در این فعالیت تفریحی مهم است، ممانعت از شکار بی رویه برای جلوگیری از انقراض گونه های نادر حیوانات می باشد).
فعالیت های فرهنگی:
باستان شناسی، مرمت بناها و مطالعات میراث روستایی؛
صنایع دستی محلی، فعالیت های کشاورزی و صنعتی؛
بازدید از زندگی سنتی عشایر کوچ نشین؛
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 09:49:00 ب.ظ ]
|