مطالب در رابطه با انگیزه ها و عوامل موثر بر حضور تماشاچیان مسابقات کاراته در ... |
![]() |
-
- جنسیت: چون فرهنگ زن و مرد تفاوت دارد، بنابراین رفتار خرید آنها نیز متفاوت است.
- شغل: شغل یک شخص بیانگر بسیاری از جنبه های رفتاری وی می باشد. نه تنها شغل انسان معرف درآمد و در نتیجه قدرت خرید وی می باشد بلکه نشانگر این است که چگونه ساعات بیداری وی سپری می شود. شغل فرد، تحصیلات، وضعیت اجتماعی و منطقه مسکونی او را برای یک بازاریاب مجسم می سازد. رفتار خرید مردم با شغل آنها در ارتباط است، بنابراین اطلاعات مربوط به شغل آنها برای مدیران بازاریابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- تحصیلات: درجه تحصیلی در رفتار خریدار موثر است. تحصیلات باعث تغییر نگرش، باور، ارزش و رفتار افراد می شود. تحصیلات نه تنها با درآمد رابطه مستقیمی دارد بلکه در سبک خرج کردن نیز اثر می گذارد. اگر کالا و خدمتی برای افراد تحصیل کرده در نظر گرفته شده است ضمن اینکه لازم است ویژگی های محصول، قیمت و عرضه آن متفاوت باشد باید از تبلیغات نیز به گونه ای دیگر بهره گرفته شده باشد. پژوهش های به عمل آمده نشان می دهد که افراد تحصیل کرده و به بحث های دو جانبه واکنش مثبت تری نشان می دهند.
- سن و منحنی زندگی: مردم در طول زندگی خود خریدارکالاها و خدمات متفاوتی هستند. در دوران طفولیت مصرف کننده غذا کودکانند. در دوران رشد و بلوغ همه نوع مواد غذایی را مصرف می کنند و در سال های واپسین زندگی احتمالا به رژیم غذایی خاصی پناه می برند. سلیقه مردم در انتخاب لباس، اسباب و اثاثیه و تفریحات، شدیدا تحت تأثیر سن آنان قرار دارد (اسماعیل پور، ۱۳۸۴).
۲-۳-۱۱-۴ عوامل روانی
به هنگام خرید عوامل روانی (انگیزش، ادراک، یادگیری، نگرش و باورها) بر رفتار شخص اثر می گذارند (پارسائیان، ۱۳۷۹، ۲۲۲).
در برخی از موارد متغیرهای اقتصادی نقش عمده ای در قصد خرید (تصمیم خرید) مصرف کننده دارند. به عنوان مثال خرید باتری اتومبیل بیشتر با توجه به عوامل اقتصاد و فنی صورت می گیرد. اما در اکثر تصمیم های خرید عوامل اجتماعی و روانی با شدت و ضعف متفاوت دخالت دارند. به ندرت می توان فردی را یافت که لباس جدید خریداری نماید و در نظر نگیرد که لباس مورد نظر برازنده اش می باشد یا خیر و این که با سن و سال و به طور کلی با شخصیتی که برای خود متصور است هماهنگی دارد یا نه. به طور کلی رفتار انسان توسط یک محرک ایجاد می گردد. به عبارت دیگر اگر اثر محرک را ورود و یا داده فرد فرض کنیم، خروجی و یا ستاده رفتار می باشد، محرک در واقع مانند ماشه ای است که حرکت را ایجاد می کند.
محرک
رفتار
متغیرهای مداخله گر
شکل (۲-۴): تأثیر متغیرهای مداخله گر (اسماعیل پور، ۱۳۸۴)
مشکلی که در درک رفتار انسان وجود دارد این است که پردازشی که توسط مغز صورت می گیرد قابل رویت نیست. تنها می توان گفت که این محرک توسط یکسری از متغیرهای مداخله گر به رفتار خاصی تبدیل می گردد.
تئوری روان شناسی این متغیرها را در درون شخص و جدا از محیط شخص و جدا از محیطی که در آن زندگی می کند می داند (اسماعیل پور، ۱۳۸۴).
۲-۳-۱۲ فرایند ارتباط در فروش میان تماشاگران به عنوان مصرف کنندگان:
رشد فکری فروش در بازار با افزایش حوزه و دامنه آن وسیعتر می باشد بطوریکه تقاضاهای اصول بازاریابی قابل قبولتر پنداشته می شود. گسترش این حوزه برای بازاریابی با مشاجراتی شروع شد که فروش را فقط برای کالا مناسب می دانست.
پذیرش اتفاقی این موقعیت رسما تکنولوژی بازاریابی را تایید کرد تا موقعیتی که قبلا توسط تئوری گرایان نادیده گرفته می شد، تغییر دهد.
۲-۳-۱۲-۱ بازار ورزشی:
از آنجا که تاریخ منشاء تولید محصولات ورزشی نا مشخص است اما واضح می باشد که مصرف این محصولات در میان مردم از قدرت بیشتری برخوردار است و تمدن یونان که به عنوان گهواره ای برای جذب تماشاگران ورزشی محسوب می شود. قدیمی ترین و قابل احترام ترین موسسات ورزشی را با نام (المپیک بازیها) به ما ارائه می دهد که از سال ۷۷۶ قبل از میلاد تا سال ۳۹۳ بعد از میلاد ادامه داشت.
استادیوم ورزشی بزرگ دوم بنام (کلوزیوس) برای دیدن مسابقات دویست و پنجاه نفری کالسکه سواری حدود چهل هزار تماشاگر را در خود گنجاند. در کشورهای صنعتی اروپائی در چند سال اخیر تماشاگران زیادی برای مشاهده مسابقه فوتبال جمع شده اند. در سال ۱۹۰۱ حدود یکصد و ده هزار طرفدار فوتبال در مسابقه فینال جام بین تا تنهام هاسپور و شفلد یونانید حضور یافتند. اخیرا انقلاب ارتباطاتی به منظور ارائه محصولات ورزشی به قشر مصرف کننده تا سطح جهانی اوج گرفته است. به عنوان مثال جام جهانی فوتبال از ۱۶۶ کشور شرکت کننده حدود ۱۳ بیلیون تماشاگر بعنوان مشتری وجود داشت. در حالیکه در المپیک بارسلونا ۱۹۹۲ این تعداد به ۲۶/۱ بیلیون نفر رسید. (۴۵)
۲-۳-۱۲-۲ تماشاگران بعنوان مشتریان:
درحالیکه اصول بازاریابی فرضیه تولید را هم از جنبه مادی مورد بررسی قرار می دهد، محصولات ورزشی در مورد اینکه مصرف کنندگان ورزشی چه چیزی را بخرند بیشتر جنبه های نمادی خرید را مورد بررسی قرار می دهد. با این وجود روابط موجود در فروش شرایط را فراهم کرده که در آن، تماشاگران را بصورت مصرف کنندگان وارد عمل می کند. در تحقیقات مربوط به فروش سنتی توجه کمی به تماشاگران به عنوان مصرف کنندگان شده است. در حالیکه برای فراهم نمودن زمینه های لازم در این مورد نیاز بازبینی این روش در خارج از این حوزه وجود دارد.
فرضیه های دیگری که در اصول روانشناسی و جامعه شناسی رشد یافته است بیشتر در تلاش بوده که تماشاچی را به عنوان مصرف کننده در نظر بگیرد. تحقیقات عملی که بر روی تماشاگران صورت گرفت اصولابر روی اثرات عاطفی و پیچیدگی های ادراکی آنها تاکید داشت.
گولیشتین و آرمز[۳۰] تاثیرات پیروزی و شکست را بر روی حالت خصمانه طرفداران مورد بررسی قرار داده اند.
Man (1971) توضیح داد که چطور طرفداران با ناعادلانه دانستن قضاوت داور به منظور تشدید استدلال منطقی و کاهش تلخی شکست عکس العمل هایی را نشان می دهند.
با وجود اینکه رقابتها نیابتی و محیطی است تماشاگران مشخصا از طریق روش های دیگری خود را سهیم می کنند. آنها در بازیها از طریق شناخت خود از قهرمانان اصلی، تیم مخصوص و ارزیابی خود از کارشناسان پیش کسوت و آمار بازیهای انجام شده شرکت می کنند. (اسپینراد، ۱۹۸۱)
۲- ۳-۱۳ تشخیص قهرمان
بیشتر شهرت تماشاگران ورزشها به خاطر لذت روانی است که با شناخت آنها از قهرمانان با تیم مخصوص به وجود می آید. شایع ترین تفسیری که از میزان آشنایی آنها از قهرمان به دست می آید تاکید دارد بر ستاره بازی ها که مورد پسند مردم است و مرتبا بخاطر شهرت گسترده و تواضعشان مورد تمجید واقع می شوند اما اینها توصیف واقعی از شهرت قهرمانی که تحت هیچ شرایطی مورد تعریف واقع نمی شود نمی تواند باشد (آدریانو، ۱۹۶۵).
انتخاب قهرمان مطلوب در حقیقت کاملا شخصی و بستگی به شرایط خاص دارد موارد قابل انتظار دستیابی به دستاوردهایی است که تماشاگران را وا می دارد تا به عنوان کار شناسانی عمل کنند که واقعا مواردی را در مورد این دستاوردها ارائه داده اند. تحلیل شخصیتی قهرمان کاملا مشخص است و در بیشتر موارد کاملا موقعیتی است. قهرمان در حقیقت فقط برای رقابت موجودیت دارد و احساسات طرفدارانش بستگی به دستاوردهای مورد انتظار از قهرمان مربوطه دارد. اما عامل مهمی که در شناخت شخصیت قهرمان خیلی مهم است عامل قومی او می باشد. این شاید شامل نمایش خاصی از فروتنی این فرد باشد. قهرمان حرفه ایی اغلب از روش های حرکتی سطح بالایی در برابر گروه محروم شده استفاده می کند که خیلی قابل توجه است شاید قهرمان بوکس[۳۱] بارزترین نمونه در زمان خودش برای سیاهان آمریکا باشد. هدف از تنوع در مشخص کردن قهرمان یعنی (انعکاس افتخار و شهرت او) این است که تماشاگران یا طرفداران برای برآورد کردن انگیزه هایی مبنی بر حضور خودشان در تیمهای ویژه ای ثبت نام کنند در حقیقت بحث بر این است که شخصی که می خواهد تصور عمومی خود را بالا ببرد ممکن است با پیوستن به شخص یا تیم موفقی هدفهایش را برآورد سازد.
این تحقیق سعی می کند تا انگیزه های حضور در بازی های نیمه نهایی ایرلند را در فوتبال گاله و هارلینگ را مورد بررسی قرار دهد.
۲-۳-۱۴ تماشاگران به عنوان مصرف کنندگان
با وجود اینکه می توان چهار چوب انگیزه تماشاگران را بررسی کرد، این امکان نیز وجود دارد که انگیزه شرکت (آلفا) را بر حسب عوامل وفاداریشان سنجید. از این میان سه گروه با نسبت وفاداریشان گروه بندی شدند، نسبت وفاداری در جدول زیر نشان داده شده است.
جدول ۲-۲: گروه های تماشاچی
نسبتهای وفاداری
۱
عضو باشگاه GAA
۲
بازیکن فعلی و قدیمی
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 10:44:00 ب.ظ ]
|