۱/۰

 

اتفاق نظر بسیار ضعیف

 

وجود ندارد

 

 

 

۳/۰

 

اتفاق نظر ضعیف

 

کم

 

 

 

۵/۰

 

اتفاق نظر متوسط

 

متوسط

 

 

 

۷/۰

 

اتفاق نظر قوی

 

زیاد

 

 

 

۹/۰

 

اتفاق نظر بسیار قوی

 

بسیار زیاد

 

 

 

منبع: (اشمیت، ۱۹۹۷)
شایان ذکر است که معناداری آماری ضریب W برای متوقف کردن فرایند دلفی کفایت نمی‌کند. برای پانلهای با تعداد بیشتر از ۱۰ عضو حتی مقادیر بسیار کوچک W نیز معنادار به حساب می‌آیند.
مقاله - پروژه
۳-۶٫ جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از تعدادی از عناصر مطلوب مورد نظر که حداقل دارای یک صفت مشخصه باشند (آذر و مؤمنی،۱۳۸۰). همچنین کرسول، جامعه را گروهی از افراد می­داند که از یک خصوصیت مشترک برخوردارند که آنها را از دیگر گروه­ ها متمایز می­سازد (دانایی فرد و دیگران، ۱۳۸۷). جامعه آماری در این پژوهش شامل کارشناسان و صاحب نظران ادارات و سازمانهای دولتی مرتبط با صنعت گردشگری مانند (سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان منابع طبیعی و محیط زیست و شهرداری ­ها) و مراکز غیر دولتی شامل(هتل داران و صاحبان آژانس های مسافرتی و تفریحی در سطح استان ایلام) می­باشند که با توجه به مطالعات و پژوهش­های انجام گرفته تعداد آنها ۱۸۰ نفر بدست آمد است.
با توجه به محدود بودن جامعه آماری دیگر به روش نمونه گیری احتیاجی نبوده و از روش سرشماری استفاده شده است.
لازم به ذکر است که تعداد ۸ پرسشنامه قابل استفاده نبودند.
۳-۷٫ روش­های گردآوری اطلاعات
روش­های گردآوری اطلاعات را به طور کلی می­توان به دو دسته روش­های کتابخانه­ای و روش­های میدانی تقسیم نمود. در این قسمت از پژوهش برای جمع­آوری اطلاعات مربوط برای پاسخگویی به سؤالات پژوهش، از روش میدانی استفاده شده است، همچنین از روش­ کتابخانه­ای مانند مطالعه کتاب­ها، مقالات، مجلات، طرحهای پژوهشی و بانک­های اطلاعاتی اینترنتی برای تدوین و نگارش بخش ادبیات موضوع و مبانی نظری استفاده شده است.
۳-۸٫ ابزار گردآوری اطلاعات
به دلیل نوع تحقیق و پیچیدگی نمونه آماری، برای دسترسی سریعتر به نظرات پرسش شوندگان بهترین روش جمع آوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه در نظر گرفته شده، که عملیات مربوط به روایی و پایایی بر روی آن انجام گرفته است.
۳-۸-۱٫ پرسشنامه
پرسشنامه شیوه­ای برای بدست آوردن اطلاعاتی خاص در مورد مسئله­ای مشخص می­باشد به گونه ­ای که این اطلاعات پس از تجزیه و تحلیل و تفسیر، باعث ارزیابی بهتر مسئله می­ شود (صنایعی، ۱۳۸۷). همچنین دانایی­فرد و دیگران (۱۳۸۷)، پرسشنامه را مجموعه ای از قبل تدوین شده می­دانند که پاسخ دهندگان، پاسخ­های خود را درون دامنه­ای از گزینه­ های معین انتخاب می­ کنند.
برای جمع­آوری اطلاعات مورد نظر جهت سنجش نظرات نمونه آماری، از پرسشنامه استفاده گردیده است. برای تهیه سؤالات پرسشنامه از منابع بدست آمده در قسمت دلفی و مبانی نظری صنعت گردشگری و همچنین نظرات اساتید راهنما، مشاور و اساتید حوزه مدیریت بهره گرفته شده است. در مجموع پرسشنامه از دو بخش سؤالات عمومی و سؤالات تخصصی تشکیل گردیده است.
سؤالات عمومی: این بخش شامل۵ سؤال می­باشد که ویژگی­های جمعیت شناختی نمونه آماری را مورد پرسش قرار می­دهد.
سؤالات تخصصی: این بخش قسمت اصلی پرسشنامه را شامل می­ شود و نظرات نمونه آماری را در مورد عوامل مؤثر بر صنعت گردشگری ایلام بر اساس طیف لیکرت پنج گزینه ای مورد پرسش قرار می­دهد.
طیف لیکرت یک مقیاس فاصله­ای است که از تعدادی عبارت و گزینه­ های جوابیه تشکیل شده است (خاکی، ۱۳۸۷). این طیف به پاسخ دهندگان کمک می­ کند که نگرش و باور خود را از طریق انتخاب عبارت مربوط به آن بروز دهند و به این ترتیب محقق قادر خواهد بود نگرش پاسخگو را تعیین کند. در جدول زیر نمونه ­ای از طیف لیکرت که در پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفته به نمایش گذاشته شده است.
جدول ۳-۳: طیف لیکرت

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...