برخی از این برتری­ها عبارتند از:
نانو ذرات نقره دارای اثرات ضد میکروبی با طیف بسیار وسیع است و از این رو نسبت به بسیاری از آنتی­بیوتیک­هایی که معمولا روی گروه خاصی از باکتری­ ها اثر دارند، برتری دارد.
بر خلاف آنتی­بیوتیک­های رایج که معمولا فقط بر روی باکتری­ ها اثر کشنده و مهاری دارند، نانو ذرات نقره دارای اثرات کشندگی روی انواع بسیاری از قارچ­ها، پروتوزوا و حتی ویروس­ها علاوه بر باکتری­ ها است.
مساله بسیار مهم دیگری که در بکارگیری آنتی­بیوتیک­ها مطرح است، مشکل مقاومت میکروبی رو به گسترش نسبت به اکثر انواع آنتی­بیوتیک­هاست. با توجه به مدت زمان طولانی و همچنین گستردگی مصرف نقره در تمام دنیا تا به حال مقاومت میکروبی قابل ملاحظه­ای در برابر آن شکل نگرفته و گزارشاتی که در این مورد در دست است بیانگر محدود بودن سویه­های مقاوم به نقره است.
بروز عوارض جانبی در درمان با نقره به نسبت سایر آنتی­بیوتیک­ها بسیار کمتر است و عوارض احتمالی ایجاد شده توسط نقره قابل درمان و برطرف شدن است.
خاصیت میکروب­کشی نانو ذرات نقره به صورت سریع و آنی بلافاصله بعد از مواجهه با میکروب بروز می­ کند و به صورت باکتریسیدال است و نه استاتیک(۵۷).
۲-۲-۸- اثرات زیستی یون نقره (Ag+)، کلرید نقره (AgCl) و نانو ذرات نقره (Ag°)
مشخص شده است که Agعامل تغییر در میزان نفوذ پذیری غشاء سلول نسبت به K+ و سپس غلظت Na+، تأثیر بر فعالیت K+-ATP عملکرد میتوکندری، تمایل شدید (نسبت به سایر یون­های فلزی) برای اتصال با پروتئین­های حاوی –SH و غیر فعال کردن آن­ها و تولید ROSs بوده و به همین دلایل در غلظت­های بالاتر از حد خاصی اثرات سمی دارد(۴۳، ۹۰).
مقاله - پروژه
در مطالعاتی که بر روی باکتری­ های Saureus و Ecoli صورت گرفت، مشاهده شده که در حضور Agساختار طبیعی DNA از بین رفته و قطعات آن در قسمتی از سلول، تجمیع و متراکم شده است. همچنین مطالعات اشعه X وجود گرانول­هایی با چگالی بالا را بر روی سطح غشاء و دیواره، سیتوپلاسم و سطح DNA تایید می­کردند(۵۴).
اینکه سمیت Ag° تا چه مقدار وابسته به حالت یونی و یا نانویی است در پرده ابهام قرار داشته و نظریه­ های متفاوتی در این زمینه وجود دارد. در جدیدترین مطالعات در سال ۲۰۱۱، به مقایسه اثرات این دو بر سلول­های سرطان ریه انسان پرداختند. ایشان وابستگی اثرات سایتوتوکسیستی[۲۶] را به نحوه تهیه نانو ذرات و غلظت Ag+، بررسی کردند و پارامتر­های مرگ ناگهانی برنامه ریزی شده سلولی، تولید [۲۷]ROSs و رفتار سیکل سلولی را مطالعه نمودند. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که نسبت غلظت این دو به هم و غلظت کل یون نقره در محیط در نتیجه نهایی و سمیت محلول اثر فوق­العاده­ای دارد. در حضور نانو ذرات کروی با اندازه ۳۰-۵۰ نانومتر و پوشش PVP[28] که دارای ۳۹٪ یون نقره در محیط خود هستند ۹۲٪ سلول­ها زنده ماندند، در حالیکه وقتی غلظت به ۶۴٪ افزایش می­یابد درصد زیستایی تا ۵۴٪ کاهش می­یابد. ایشان نشان می­ دهند که اثر سمیت مایع رویی محلول نانو ذرات پس از سانتریفوژ و در مورد سلول­های ریه که حاوی بیش از ۵/۵٪ یا بیشتر یون باشد، مربوط به یون نقره بوده و با سمیت خود ذرات یکسان است. اما وقتی غلظت یونی در مایع رویی به ۶/۲٪ و یا کمتر برسد، این مایع اثری نداشته و ذرات نقش اصلی ر در سمیت دارند(۳۶).
۲-۲-۹- مکانیسم عمل ضد میکروبی نقره و نانو ذرات نقره
مکانیسم عمل دقیق نقره بر روی میکروب­ها هنوز بطور کامل شناخته نشده است ولی مکانیسم احتمالی نقره متالیک، یون­های نقره و ذرات نانو نقره بر اساس ریخت شناسی و تغییرات ساختاری پیدا شده در سلول­های باکتریایی پیشنهاد شده است(۷۰).
مکانیسم عمل نقره در حقیقت ایجاد کمپلکس نقره و انعقاد پروتئین­های پروتوپلاسم باکتری می­باشد که در مقادیر بسیار اندک عمل کرده و باعث خاصیت ضد میکروبی آن می­ شود و از آنجا که سلول­های باکتری نسبت به سلول­های انسان توانایی بالایی برای جذب و تجمع یون نقره را از خود دارند بنابراین با غلظت­های مشابه قدرت صدمه زدن به سلول­های باکتری بسیار بالا می­باشد به طوری که در غلظت­های مؤثر بر باکتری هیچگونه اثری بر سلول­های انسان ندارند(۲۰).
به طور کلی سه مکانیسم متداول زیر پیشنهاد می­گردد:
جذب یون آزاد نقره که باعث اختلال در تولید ATP و همانندسازی DNA می­ شود.
نانو ذرات نقره و یون­های نقره باعث ایجاد گونه­ های اکسیژن فعال (ROS) می­شوند.
نانو ذرات نقره به طور مستقیم باعث تخریب غشا سلولی می­شوند(۲۰).
۲-۲-۹-۱- جذب یون­های آزاد نقره
نانو ذرات نقره هنگام حل شدن از طریق واکنش نانو ذرات با H2O2 یون­های نقره ایجاد می­ کنند. در این مکانیسم انجام واکنش زیر پیشنهاد شده است:
۲Ag+H2O2+2H→ ۲Ag+ 2H2O E=0.17 V
همچنین پیشنهاد شده که این واکنش می ­تواند در سلول­های یوکاریوتی در میتوکندری رخ دهد، به شرطی که غلظت مناسب از یون H+ وجود داشته باشد. شبیه همین مکانیسم در غشاء سلول باکتری، جایی که نیروی محرکه پروتونی ایجاد می­ شود، رخ می­دهد. مکانیسم احتمالی دیگر برای حل شدن اکسیداتیو نانو ذرات نقره گزارش شده است که در آن نقره در حضور اکسیژن اکسیده می­ شود. تغییر رنگ نانو ذرات بعد از چندین هفته به همین مکانیسم نسبت داده شده است. میزان یون­های آزاد نقره در این مکانیسم ۲/۲٪ از کل محتوی آن در محلول نانو نقره می­باشد. نقره یونی خاصیت ضد باکتری تقریباً شناخته شده­ای دارد، بنابراین انتظار می­رود که آزاد شدن یون­های نقره از نانو ذرات نقره مسئول حداقل بخشی از خصوصیات ضد میکروبی نانوذرات نقره می­باشد. در غلظت­های زیر میکرومولار، Ag+ با آنزیم­ های زنجیره تنفسی مثل NADH واکنش می­دهد و منجر به اختلال در سنتز ATP می­ شود. همچنین با اتصال به پروتئین­های انتقال دهنده پروتون باعث تخریب نیروی محرکه پروتونی می­ شود. نقره باعث مهار جذب فسفات و باعث ایفلاکس[۲۹] فسفات به خارج سلول می­ شود. برهمکنش با پروتئین­های رنجیره تنفسی و انتقالی پروتون نتیجه تمایل شدید Ag+ با گروه تیول موجود در بقایای سیستئین پروتئین­هاست. علاوه بر این شواهد نشان می­دهد،که Ag+ باعث افزایش فرکانس جهش در واکنش­های PCR می­ شود. قرار گرفتن باکتری­ ها در غلظت­های میلی مولار Ag+ باعث تغییرات مورفولوژیکی مثل چروکیدگی و تخریب غشاء سلولی، تراکم DNA و تجمع آن در مرکز سلول می­ شود و تخریب غشاء سلولی موجب نفوذ مواد به داخل سلول می­ شود. بررسی­های متفاوتی ارتباط بین سمیت نانو ذرات نقره و آزاد شدن یون­های نقره را نشان می­دهد. مطالعات نشان می­ دهند که نانو ذرات نقره­ای که توسط لیگاند­های محلول در آب پوشیده شده ­اند و دارای ناحیه سطحی بیشتری می­باشند، سمیت کمتری نسبت به نانو ذرات نقره فاقد پوشش دارند. این نتایج پیشنهاد می­ کند که لیگاند­ها از آزاد شدن یون­های نقره جلوگیری می­ کنند و در نتیجه سمیت آن­ها کاهش می­یابد. دلیل احتمالی دیگر این است که پوشیده شدن سطح از چسبیدن نانو ذرات نقره به سطح سلول­های باکتری جلوگیری می­ کند. همچنین تحقیقات روی باکتری­ های بیولومینسانت[۳۰] نشان می­دهد که سویه­های حساس به تخریب پروتئین کمتر از سویه­های حساس به سوپر اکسید تحت تأثیر نانو ذرات نقره قرار می­گیرند. پیشنهاد شده که نانو ذرات نقره باعث آزاد شدن یون­های نقره می­شوند که به داخل سلول وارد شده و از طریق واکنش­های احیاء با اکسیژن تولید گونه­ های اکسیژن فعال می­ کنند. در بررسی­های مشابه دیگری نیز اثر عملکرد هم افزایی یون­های نقره، سوپر اکسید­ها و پراکسید هیدروژن نشان داده شده است(۴۹،۷۸،۹۷،۱۱۴).
۲-۲-۹-۲- ایجاد گونه­ های اکسیژن فعال
گونه­ های اکسیژن فعال(ROS) فرآورده ­های زیستی طبیعی هستند که در ارگان­های تنفسی ارگانیسم­ها ایجاد می­ شود و در مقدار کم توسط آنتی اکسیدان­هایی مثل گلوتاتیون دی سولفید/گلوتاتیون (GSH/GSSH) کنترل و مهار می­شوند. میزان ROS اضافی باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می­ شود که در نتیجه آن رادیکال­های آزاد اضافی می­توانند به لیپید­های غشایی حمله کنند و موجب فروپاشی غشاء شوند. این رادیکال­ها همچنین باعث تخریب عملکرد میتوکندری و تخریب DNA می­شوند. فلزات می­توانند در حضور اکسیژن نامحلول به عنوان کاتالیست در تولید ROS عمل کنند. نانوذرات نقره نیز با کاتالیز واکنش با اکسیژن موجب ایجاد رادیکال­های آزاد اضافی در سلول می­شوند. در سلول­های یوکاریوتی، نانوذرات نقره از طریق اتصال مستقیم به GSH و با آنزیم GSH ردوکتاز دفاع آنتی اکسیدانی سلول را مهار می­ کنند. مشابه به آن در سلول­های باکتری، یون­های نقره با تخریب آنزیم­ های زنجیره تنفسی از طریق اتصال با گروه ­های تیول در این آنزیم­ها و یا آنزیم­ های مهار کننده رادیکال­های سوپر اکسید مثل سوپر اکسید دیسموتاز، باعث القاء ایجاد ROS می­شوند. همچنین تولید ROS توسط یون­های نقره و یا نانوذرات نقره بطور فتوکاتالیتیکی نیز القاء می­ شود، هر چند ارتباط بین سمیت غلظت گونه اکسیژن فعال ایجاد شده برای باکتری­ ها توسط روش فتوکاتالیتیکی معلوم نشده است.
مطالعات نشان می­دهد که سمیت نانوذرات نقره در حضور آنتی اکسیدان از بین می­رود که پیشنهاد می­ کند که مکانیسم ضد میکروبی نانو ذرات نقره وابسته به ایجاد رادیکال­های آزاد است که از سطح نانو ذرات نقره آزاد می­شوند. در نتیجه رادیکال­های آزاد موجب تخریب غشاء می­شوند. فعالیت باکتریسیدال در زئولیت نقره هم به ایجاد ROS وابسته می­باشد. نشان داده شده که یون­های نقره، کلرید نقره و نانو ذرات نقره قادر به القاء ایجاد ROS در باکتری­ های نیتریفیکانت[۳۱] می­باشند و نانو ذرات نقره در بعضی سطوح سمی­تر ظاهر می­ شود. همچنین نشان داده شده که تخریب غشاء، DNA و پروتئین­ها در محیط کشت باکتری­ ها در اثر تولید رادیکال­های سوپر اکسید می­باشد و نه رادیکال­های هیدروکسید(۴۹،۷۸،۹۷،۱۱۴).
۲-۲-۹-۳- آسیب مستقیم به غشاء سلولی
نانو ذرات نقره با غشاء باکتری برهمکنش ایجاد می­ کنند و قادر به نفوذ به درون سلول هستند. بررسی­ها با میکروسکوپ الکترونی نشان می­ دهند که نانو ذرات نقره با اتصال و نفوذ به سلول باکتری باعث القاء ایجاد حفره[۳۲] در آن می­شوند. همچنین نانو ذرات نقره با سطوح اکسید شده، پروتئین­های بزرگ سطح سلول را از بین می­برند و باعث ایجاد گودال­های حجیم[۳۳] در سطح باکتری می­شوند. تجمع نانو ذرات نقره در روی سطح غشاء و جذب آن در PaeruginosaVcholera و S. typhus مشاهده شده است که البته فقط ذرات کمتر از ۱۰ نانومتر قادر به اتصال به سطح و ورود به سلول بودند. هر چند در مطالعات دیگری عبور نانو ذرات نقره با اندازه ۸۰ نانومتر نیز از غشاء خارجی و داخلی Paeruginosa دیده شده است. فرضیه دیگر اشاره می­ کند که این بر همکنش از طریق جاذبه الکترواستاتیکی بین بار منفی سطح سلول و بار مثبت نانو ذرات نقره صورت می­گیرد. یک فرضیه دیگر این است که جایگاه­های خاصی حاوی پروتئین­های سولفوردار وجود دارد و نانو ذرات نقره مشابه عمل با گروه ­های تیول و پروتئین­های انتقالی عمل می­ کنند. فرضیه دوم نسبت جاذبه الکترواستاتیکی محتمل­تر است، زیرا تخریب پروتئین­های غشایی در تماس با نانوذرات نقره دیده شده است. فرضیه دیگر، تخریب غشاء از طریق تهی­سازی[۳۴] و تخلیه سلول است که با ایجاد حفره­هایی با اشکال متفاوت در غشاء و تغییر در نفوذ پذیری آن موجب آزاد شدن بیشتر لیپوساکارید­های غشایی می­ شود. این موضوع در گرم منفی­ها دیده می­ شود(۴۹،۷۸،۹۷،۱۱۴).
۲-۲-۱۰- اثرات نانو ذرات نقره بر باکتری­ ها
بررسی­های محققان حاکی از آن است که نقره به صورت وسیع الطیف بر روی باکتری­ ها عمل می­ کند و سویه­های بسیار مختلف و متفاوتی از باکتری­ های گرم مثبت و گرم منفی، هوازی، بی­هوازی و حتی اسپوردار در فرم­های مختلف باسیل، کوکسی و غیره در مقابل اثرات ضد میکروبی آن حساس می­باشند(۵۴ , ۸۷).
مطالعات نشان داده­اند با اینکه این مواد برای میکروارگانیسم­ها کشنده هستند ولی برای سلول­های پستانداران خطر قابل توجهی ندارند. اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات نقره بارزترین ویژگی زیستی آن است. بر این اساس این مواد به بسیاری از محصولات بهداشتی مانند پماد­های سوختگی و ضد عفونی کننده­ها، سیستم­های تصفیه آب و تجهیزات پزشکی افزوده می­شوند(۴۲, ۸۷).
در سال ۲۰۰۴، اثرات ضد باکتریایی سه نوع از نانو ذرات نقره را روی E. coli مورد بررسی قرار دادند. ایشان مهم­ترین مکانیسم اثر را تخریب دیواره و ایجاد گودال می­دانند(۸۶). تحقیقات مشابه و البته جامع­تر در سال ۲۰۱۰ توسط Li و همکارانش انجام شد. ایشان نیز نظریات گذشته در زمینه ایجاد گودال را قبول کرده و با شواهد بیشتر به تایید آن می­پردازند(۷۲).

شکل۲-۶- برهمکنش­های نانو ذرات با باکتری مدل گرم منفی Ecoli بر اساس مکانیسم ایجاد گودال(۸۶)
۲-۲-۱۱- اثرات ضد ویروسی نانو ذرات نقره
در بررسی اثرات ضد ویروسی نقره اغلب بکارگیری یون نقره به صورت ترکیب با املاح سولفونامیدی مانند سولفودیازین و سولفاتیازول بوده است. املاح سولفونامیدی به تنهایی فاقد اثر ضد ویروس بوده ولی ترکیب آنها با نقره اثرات بارزی بر ویروس­های مورد مطالعه نشان دادند. عمده سویه­های آنها هرپس ویروس­های تیپ ۱ و ۲ می­باشند. همچنین آزمایشاتی نیز در مورد اثر ضد ویروسی نقره در سویه­های از ویروس SARS، HIV و آنفولانزا انجام شد. اما در مورد اثر بخشی یا عدم اثر بخشی همچنان تردید وجود دارد(۱۲۶).
ویروس HIV-1 در زمره میکروارگانیسم­هایی قرار داشته که بسیار مورد اقبال محققان می­باشد. در مطالعه مشترکی میان دانشگاه­ های Texas، Austin وMexico در زمینه برهمکنش این ویروس و نانو ذرات نقره مشخص شده است که ذرات ۲۰-۱۰ نانومتری با پوشش پلیمری در غلظت­های بالاتر از μg/mL25 به خوبی سلول­های مورد حمله آن را کنترل و حذف می­ کنند و بر این اساس استفاده از کرم­های حاوی نانو ذرات نقره جهت پیشگیری از ابتلا به ایدز پیشنهاد شده است(۵۱).
۲-۲-۱۲- اثرات ضد قارچی نانو ذرات نقره
در مورد اثرات ضد قارچی نقره آزمایشات مختلفی در مورد اثر نقره در ترکیب با سولفونامیدها بر روی گونه­ های قارچی مختلف مانند آسپرژیلوس و کاندیدا انجام گرفته است و نشان داده که ترکیباتی که در ساختمان خود یون نقره دارند دارای خاصیت ضد قارچی بالا در مقایسه با سولفونامید­های بدون نقره هستند. در مورد مکانیسم اثر ضد قارچی این ترکیبات در مقایسه با سایر ترکیبات ضد قارچ مانند خانواده آزول­ها مشخص شد که کمپلکس نقره با لیگاند سولفونامید مکانیسم متفاوتی را برای قارچ کشی دارند. نظریه­ای که در این مورد مطرح است بیانگر نقش نقره در مهار فسفوماتوز ایزومراز که یک آنزیم کلیدی در سنتز دیواره سلولی قارچ است، می­باشد که این بر خلاف ترکیبات آزولی است که اثر ضد قارچی خود را از طریق مهار لانسترول-۱۴-α- دی متیلاز اعمال می­ کنند(۷۹).
در سال ۲۰۰۹ مطالعاتی روی اثرات سمی نانو ذرات نقره بر قارچ­های بیماری­زای Bipolaris srokiniana و Magnaporthe grisea انجام شده و نتایج حاصل را بر کاهش پنجاه درصدی کلونی­ها با محلول AgNO3 مقایسه کرده ­اند. نتایج حاکی از آن است که نانو ذره نقره در غلظت­های بالاتری قابلیت کنترل بیماری قارچی را دارند در حالی که سمیت خاصی برای گیاه گزارش نشده است(۶۵).
۲-۲-۱۳- کاربرد نقره در صنایع با تکیه بر خاصیت ضد میکروبی آن
با توجه به خواص ضد میکروبی نقره و برتری­های آن نسبت به سایر مواد ضد میکروبی شامل کم عارضه بودن، پایداری و ماندگاری و عدم ایجاد مخاطرات زیست محیطی در صنایع مختلف غذایی، تصفیه آب، تصفیه هوا، شستشوی مواد خوراکی، لوازم خانگی مانند ماشین­های لباسشویی و ظرفشویی و ابزار آلات پزشکی کاربرد دارد. از مهمترین صنایعی که می­توانند از خواص مثبت نقره استفاده کنند، صنایع غذایی، تصفیه آب، تصفیه هوا و پزشکی هستند.(۱۱۸).
۲-۲-۱۴- عوارض جانبی احتمالی نانو ذرات نقره
استفاده مدرن از نقره به عنوان عامل ضد میکروبی از سال ۱۸۹۳ و با شروع تحقیقات روی نقره و اثرات آن در موجودات زنده و خاصیت ضد میکروبی آن و بررسی در مورد بروز اثرات آن در موجودات زنده و خاصیت ضد میکروبی آن و بررسی در مورد بروز اثرات سوء و عوارض ناخواسته در انسان و حیوان شکل تازه­ای به خود گرفت. در آزمایشات مختلف مشاهده گردید که نانو ذرات نقره به صورت محلول اثرات قوی ضد میکروبی از خود نشان می­دهد بدون اینکه اثرات و عوارض سوئی بر بافت­های بدن جانوران و گیاهان داشته باشد(۶۸-۷۰). استفاده از نانو ذرات نقره بصورت خوراکی با مقادیر کم می ­تواند مقاومت میزبان را نسبت به عوامل بیماری­زا بالا ببرد. کلوئید نانو ذرات نقره که با پایه معدنی تولید شده باشد توسط کلیه­ها دفع می­ شود و عوارض جانبی ندارد(۳۹,۱۲۱).
۲-۲-۱۵- کاربرد نقره و نانونقره در پزشکی
از کاربردهای عصر مدرن می­توان به قطره چشم نیترات نقره رقیق جهت جلوگیری از عفونت چشم نوزادان اشاره نمود. با مصرف نقره کلوئیدی بیماران مبتلا به هپاتیت C اثرات قابل توجهی در کاهش تعداد ویروس­ها و بهبودی حال عمومی گزارش نموده ­اند. همچنین محققین به تازگی به توانمندی نانو ذرات نقره برای کشتن ویروس ایدز نیز پی برده­اند. به واسطه فعالیت آنتی باکتریال قوی آن پوشش­­های نانو نقره در بافت­های متعدی مانند ایمپلنت­ها، سوند­ها، ابزار دندان­پزشکی و غیره استفاده می­شوند(۱۱۷, ۱۱۹). در نهایت اینکه از نقره در فرم نانو آن برای درمان زخم­ها و سوختگی­ها و یا به عنوان محلول ضد عفونی کننده آب و اسپری برای اتاق عمل یا سایر بخش­ها استفاده می­ شود(۴۲, ۷۰).
۲-۲-۱۶- نانو ذرات نقره و گیاهان
نانوتکنولوژی به دلیل تولید ذرات در حد نانو، رشد قابل ملاحظه­ای را در زمینه علم و تکنولوژی از خود نشان داده است. بیونانوتکنولوژی در واقع ترکیبی از بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی می­باشد که برای تولید تکنولوژی بیوسنتتیک و محیط زیست دوست جهت سنتز ذرات نانو تشکیل شده است. روش­های فیزیکی و شیمیایی متعددی برای سنتز نانو ذرات فلزی وجود دارد که توسط دانشمندان علم مواد بررسی و مطرح شده است. به علت پیچیدگی و مشکلات روش­های شیمیایی، استفاده از روش­های نوین سنتز بیولوژیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. روش­های بیولوژیکی به دلیل غیر سمی بودن، پاکیزه و دوستدار محیط بودن روش­های تولید روز به روز پیشرفت می­یابد و امروز این روش­ها را اصطلاحاً سنتز سبز[۳۵] می­نامند که از باکتری­ ها، قارچ­ها و گیاهان برای تولید نانو ذرات استفاده می­ کنند. گیاهان منبع مهمی برای تولید نانو ذرات می­باشند.از جلبکChorella vulgaris و گیاه آلفا آلفا در سنتز زیستی نقره بسیار استفاده شده است. در روش­های زیستی از عصاره گیاه و یا عصاره خالص شده مواد زیستی مانند پروتئین­ها و گلوتاتیون به عنوان عوامل احیاء کننده و پایدار کننده در ساخت نانو ذرات نقره بکار می­روند(۱۰۰،۱۰۸،۱۱۴).
به دلیل شیوع بیماری­های عفونی ایجاد شده توسط باکتری­ های پاتوژن گوناگون و ایجاد مقاومت باکتریایی شرکت­های دارویی و محققان به دنبال عوامل ضد میکروبی جدیدی هستند. به عنوان یک راه حل جدید­تر، دانشمندان در پی تعویض فرمولاسیون مواد ضد میکروبی و داروهای سنتز شده با نانو ذرات گوناگون و همچنین گیاهان دارویی هستند. به این صورت که می­توان از درمان­های ترکیبی[۳۶] استفاده کرد.
۲-۳- کلیات میکروب شناسی
باکتری­ های مورد بررسی در این تحقیق شامل:
الف) باکتری­ های گرم مثبت:
Staphylococcus aureus (ATCC25923)
Methicillin-resistant Staphylococcus aureus(MRSA) (ATCC33591)
Staphylococcus epidermidis(ATCC14990)
Streptococcus pyogenes(ATCC19615)
ب) باکتری گرم منفی
Pseudomonas aeruginosa (ATCC27853)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...