۷/۰

 

۵/۳۷

 

۳۷

 

۳۷

 

 

 

۸/۰

 

۵/۳۵

 

۳۵

 

۳۵

 

 

 

۹/۰

 

۳۳

 

۵/۳۲

 

۵/۳۲

 

 

 

از مقایسه دو جدول شماره ۴-۱ و ۴-۲ بدست می ­آید که با انتخاب مناسب پارامترها در الگوریتم­های LMS و NLMS عملکرد دو الگوریتم از جهت توانایی حذف تداخل تفاوت چشم­گیری نداشته و تنها الگوریتم NLMS عملکردی کمی بهتر از الگوریتم LMS دارد.
از دیگر الگوریتم­های خانواده LMS الگوریتم­های VSLMS و VSNLMS می­باشند که کمک به حل مشکل تناقض در نحوه μ در الگوریتم LMS می­ کنند. همان طور که می­دانیم انتخاب μهای کوچک میزان خطای نهایی الگوریتم LMS را کاهش می­دهد، در حالی که برای کاهش زمان و افزایش سرعت همگرایی الگوریتم نیاز به انتخاب اندازه گام­های بزرگ می­باشد. این تناقض در نحوه انتخاب پارامتر μ با بهره گرفتن از الگوریتم VSLMS و یا الگوریتم VSNLMS که از اندازه گام­هایی متغیر با زمان استفاده می­ کنند حل می­ شود. در فصل سوم بیان شد که نحوه عملکرد و سرعت همگرایی این دو الگوریتم به پارامترهای minμ و ρ بستگی دارد و با انتخاب مناسب این پارامترها الگوریتم­های VSLMS و VSNLMS سرعت همگرایی بیش­تر و خطای نهایی کم­تری نسبت به الگوریتم­های LMS و NLMS خواهند داشت. الگوریتم VSNLMS نیز در واقع پیاده­سازی الگوریتم VSLMS می­باشد. نتایج شبیه­سازی­های انجام شده نشان می­دهد که این دو الگوریتم نیز پس از انتخاب پارامتر مناسب از جهت حذف تداخل تفاوت چشم­گیری نداشته البته با این وجود عملکرد الگوریتم VSNLMS کمی بهتر از الگوریتم VSLMS می­باشد. در جدول شماره ۴-۳ و ۴-۴ نیز میزان تضعیف تداخل بر حسب تغییر پارامترهای ρ و μmin در محدوه مجاز و مناسب برای این دو پارامتر محاسبه شده است. محدوه مجاز و مناسب این دو پارامتر محدوده­ای است که شرایط همگرایی الگوریتم حفظ شده و تضعیف تداخلی بیش از dB30 حاصل شده است. مقادیر موجود در جداول ۴-۳ و ۴-۴ به ترتیب از بالا به پایین میزان تضعیف کلاتر بر حسب dB در فرکانس داپلرهای صفر، ۵/۰ و ۱۰ هرتز بر اساس هر پارامتر می­باشد. با توجه به مقادیر بدست آمده در دو جدول مشخص است که مقدار مناسب پارامترهای μmin و ρ برای هردو الگوریتم VSLMS و VSNLMS به ترتیب برابر با ۱۰-۱۰ و ۰۰۱/۰ می­باشد. از مقادیر بدست آمده در جداول ۴-۳ و ۴-۴ مشخص است که نحوه انتخاب پارامتر μmin در عملکرد الگوریتم­های VSLMS وVSNLMS از جهت توانایی تضغیف تداخل تاثیری به مراتب بیش­تر از پارامتر ρ دارد لذا در نحوه انتخاب پارامتر μmin باید دقت بیش­تری داشت و ρ کافسیت مقداری انتخاب شود که همگرایی الگوریتم حفظ شود.
پایان نامه - مقاله - پروژه
جدول شماره ۴-۳: میزان تضعیف کلاتر بر حسب پارامترهای ρ و μmin در الگوریتم VSLMS در حالت کلاتر با داپلر صفر، ۵/۰ و ۱۰ هرتز

 

 

=۰.۰۰۰۱ρ

 

=۰.۰۰۱ρ

 

ρ=۰.۱

 

 

 

 

 

CA

 

fd

 

CA

 

fd

 

CA

 

fd

 

 

 

۴۳

 

۰

 

۵/۴۳

 

۰

 

۵/۴۳

 

۰

 

μmin =10-9

 

 

 

۴۵

 

۰.۵

 

۴۵

 

۰.۵

 

۴۶

 

۰.۵

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...