مدیریت انرژی خوشهایِ بارهای متصلبههمِ پاسخگو به قیمت با رویکرد ... |
![]() |
۲
%۵۳/۲۲
%۸۲/۲۲
با توجه به نتایج بهدست آمده از جدول ۲‑۷، در ازای ۳۰۰ مگاوات ساعت افزایش پارامتر بار ۲ در سناریو ب-۱، مازاد بار ۱ بیش از ۴ درصد کاهش یافته است. در سناریو ب-۲ کاهش ۱۰۰ مگاواتی پارامتر بار ۲، افزایش ۴/۶ درصدی مازاد بار ۱ را سبب شده است. درنهایت کاهش ۳۵ مگاوات بر ساعتی پارامتر و بار ۱ در سناریو ب-۳، سبب کاهش مختصری از مازاد بار ۲ شده است.
مشاهده میشود که در سناریوهای مختلف، به ازای قیود متفاوت در مسأله، سود هر یک از اعضای خوشه تغییر میکند. درنتیجه، قیود نقشی ویژه در تخصیص و منافع حاصله دارند که این موضوع ابهام در مفهوم برابری و عدالت در تخصیص را ایجاد می کند که برای غلبه بر این موضوع، رویکرد بازی همکارانه به تخصیص پیشنهاد شد.
جبهه پارتوی حاصل از حل مسأله بهینهسازی چندهدفه (بر اساس رابطه ۲–۱۶) که نمایشدهنده نقاط مختلف بازی همکارانه است برای سناریو الف-۲ تا الف-۴ در شکل ۲‑۷ و برای سناریوهای ب-۱ تا ب-۳ در شکل ۲‑۸ تا شکل ۲‑۱۰ ارائه شده است. هر یک از این نقاط بر اساس تفاهم اعضای خوشه میتواند بهعنوان تخصیص نهایی انتخاب شود. برای بهدست آوردن جبهه پارتو، مقادیر ضرایب وزنی با پلههای ۰۱/۰ تغییر یافته و به ازای هر ترکیب از ضرایب وزندار، مسأله بهینهسازی در روابط ۲–۲ تا ۲–۱۵ و ۲–۱۷ به کمک موتور حل CPLEX در نرمافزار GAMS حل شده است. نتایج حاصل از بهینهسازی در هر مرحله به نرمافزار MATLAB منتقل شده و درنهایت شمای کلی جبهه در آن ترسیم شده است.
۱۰۴
شکل ۲‑۷ جبهه پارتو در سناریوهای الف-۲ تا الف-۴ در شبکه با خوشهای از دو بار
در شکل ۲‑۷، جبهه پارتوی حاصل از سناریوهای الف-۱ تا الف-۳ و نقاط حداکثر مازاد (در این نقطه مجموع مازاد بارها در سناریوی مربوطه حداکثر است) بهدست آمده از مسأله بهینهسازی با یکدیگر مقایسه شده و موقعیت این نقاط در جبهه نسبت به IP مشخص شده است.
در شکل ۲‑۸ تا شکل ۲‑۱۰ جبهه پارتو سناریو الف-۴ با سناریوهای دسته ب مقایسه شده و اثر تغییر یکی از پارامترهای یک بار بر مازاد بار دیگر با بهره گرفتن از نقاط حداکثر مازاد نشان داده شده است. لازم به ذکر است که اگرچه تغییر پارامتر یک بار میتواند تنها سبب تغییر در مقدار IP همان بار شود، ولی به دلیل وجود قیود شبکه سبب جابهجایی نقطه حداکثر مازاد بار دیگر نیز میشود.
مشترک سناریوها
۱۰۴
شکل ۲‑۸ مقایسه جبهه پارتو در سناریوهای الف-۴ و ب-۱ در شبکه با خوشهای از دو بار
۱۰۴
شکل ۲‑۹ مقایسه جبهه پارتو در سناریوهای الف-۴ و ب-۲ در شبکه با خوشهای از دو بار
۱۰۴
شکل ۲‑۱۰ مقایسه جبهه پارتو در سناریوهای الف-۴ و ب-۳ در شبکه با خوشهای از دو بار
ترکیب دوم: خوشهای از سه بار
در این ترکیب مطابق شکل ۲‑۱۱ سه بار به ترتیب در شینهای ۲، ۳ و ۴ قرار میگیرند. در این ترکیب فرض میشود که حداکثر توان قابل دریافت از شبکه اصلی۲۱۰ مگاوات باشد.
شکل ۲‑۱۱ شبکه ۵ شینه با خوشهای از سه بار
اطلاعات شبکه در این ترکیب مشابه جدول ۲‑۲ میباشد، با این تفاوت که ظرفیت توان خطوط ۱ تا ۶ به ترتیب مقادیر ۱۰۰، ۹۰، ۹۰، ۷۰، ۵۰، ۷۰ مگاوات میباشد.
اطلاعات سه بار شامل مشخصات فنی و حداقل سطح بار ساعتی برای بارها در شبکه به ترتیب در جدول ۲‑۸ و جدول ۲‑۹ آمده است.
جدول ۲‑۸ مشخصات فنی بارها در شبکه با خوشهای از سه بار
شماره بار
[MWh]
[MW]
[MW/h]
[MW/h]
[MW]
۱
۱۵۰۰
۲۰۰
۱۱۰
۱۱۰
۸۹
۲
۱۱۰۰
۱۴۰
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 09:48:00 ب.ظ ]
|