ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در رابطه با بررسی عوامل موثر بر توسعه خدمات الکترونیک در میان کاربران روستایی- ... |
![]() |
- اطلاعات شهروند: ID شماره ملی، نام، تاریخ تولد، جنس و … .
- اطلاعات کسبوکار: تعداد ثبتنام تجاری، نام کسبوکار، نام مالک، نوع فعالیت و … .
- دادههای زمین: محل، اندازه، مالک، (واقعی یا برنامهریزی شده) استفاده از بسیاری و … .
در نهایت، مهم است توجه داشته باشید که چهار مدل مختلف توضیح داده شده بالا باید بهعنوان یک گرایش عمومی برای رویکرد دولت الکترونیکی دیده شود. باید آن را بهعنوان قوانینی سختگیرانه در مورد تمام خدمات دولتی درنظر بگیرند.(حیدری،۱۳۷۴)
۲-۳-۵٫گذرگاه ادغام
گذرگاه ادغام میانافزار مبادلهگرا است که امکان ارتباط میان شرکتکنندگان در ابتکار عمل دولت الکترونیک را فراهم میسازد. بهعنوان یک قاعده معماری، یک مدل تکرابطهای برای اجرای پیشنهاد است که در آن هر سازمان دولتی تنها برای دسترسی به اطلاعات و خدمات ارائهشده از سوی سازمانها دولتی از گذرگاه ادغام استفاده میکند. بنابراین گذرگاه ادغام، نقطه مرکزی حیاتی برای اتصال و تبادل اطلاعات میان سازمانهای دولتی، کانالهای تعامل با کاربر، سیستمهای شرکت و ارائهدهندگان خدمات مشترک است.(حسینی و همکاران،۱۳۸۴)
گذرگاه ادغام باید از ویژگیهای زیر حمایت کند:
- خدمات پیام
- خدمات فنی
- خدمات امنیت
۲-۳-۶٫ابزار تعامل کاربر
ابزار تعامل کاربر زیرساخت بهاشتراک گذاشتهشدهای است که اجازه میدهد تا سازمانهای دولتی از طریق کانالهای الکترونیکی مانند اینترنت، پیامک و ایمیل به برقراری ارتباط با کاربران بپردازند. ابزار برای استقرار سریع خدمات الکترونیک جدید، بهویژه برای آن دسته از سازمانهای دولتی که فاقد برنامه برای اجرای زیرساختهای خود هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
اجزای خاص به شرح زیر در دسترس خواهند بود:
- موتور الکترونیکی
- اطلاعرسانی کاربر
- گذرگاه پیامک
- گذرگاه تلفن گویا
- گذرگاه سیستم شرکت
گذرگاه امنیتی کاربر
راه حل های امنیتی کاربر با توجه به جنبههای امنیتی کاربر که در زیر مورد اشاره قرار گرفته است، مرتب میشوند:
- تایید هویت و اعتبار صدور
- احراز هویت کاربر
- مجوز کاربر
- امنیت ارتباطات
راه حل های پیشنهادی از فرایندهای کسبوکار و راه حل های فنی شکل یافته است. در مرحله بعد توسط زیرساختهای کلیدی عمومی[۱] ارتقا یافته و مورد حمایت قرار میگیرد.
فرایندهای کسبوکار کلیدی: در این خصوص، دو فرایند کلیدی با صاحبان کسبوکار خاص برای اجرای پیشنهاد وجود دارد که عبارت است از:
صدور :اعتبار مسئول تایید هویت اولیه و صدور اعتبارنامه کاربر است. یک مجموعه واحد از اعتبار در همه خدمات الکترونیکی قابل استفاده خواهد بود. در ابتدا، شناسه کاربری و رمز عبور توسط امور مدنی صادر میشود. سپس زمانی که زیرساختهای کلیدی عمومی اجرا شد، گواهینامه دیجیتالی جایگزین شناسه کاربری و رمز عبور میشود.
مدیریت حقوق کاربر: هر سازمان بهصورت جداگانه به اعطا، لغو و بررسی حقوق کاربران برای دسترسی به خدمات ارائهشده از سوی سازمان میپردازد. با این حال، مدیریت حقوق کاربران در حوزه کسبوکار تحت تمرکز و نگهداری وزارت صنعت و تجارت هستند.
راهحل فنی: گذرگاه امنیت کاربر خدمات زیر را ارائه میدهد:
- تایید هویت کاربر
- مجوز کاربر
- مدیریت کاربران
- دسترسی به اقدامات زیرساختهای کلیدی عمومی
زیرساختهای کلیدی عمومی: هدف از ابتکار زیرساختهای کلیدی عمومی، ایجاد زیرساختهای لازم برای ارتباطات و مبادلات الکترونیکی مورد اعتماد است. این ابتکار به تعریف فرایندها، مسئولیتها و زیرساختهای فنی و ایجاد نهادهای جدید میپردازد. هنگام انطباق با زیرساختهای کلیدی عمومی، راهحل امنیتی کاربر در حوزههای زیر را افزایش میدهد.
- احراز هویت از طریق استفاده از گواهی و کلیدهای خصوصی
- تنفیذ از طریق گواهینامههای خاص و گواهینامههای خاص با ویژگیهای اضافی
- محرمانه بودن ارتباطات و یکپارچگی از طریق رمزگذاری کلید خصوصی و عمومی
- جلوگیری از انکار به کمک استفاده از امضای دیجیتال
در شکل زیر مرور کلی از سازمان زیرساختهای کلیدی عمومی برنامهریزی شده ارائه شده است.(رضوانی،۱۳۸۷)
۲-۳-۷٫درگاه پرداخت
راه حل های پرداخت باید ملاک دسترسی گسترده به کاربران دارا یا فاقد حساب بانکی باشد . بهعلاوه راه حل های پرداخت باید برای کاربر مناسب باشد. برای نمونه، پرداخت باید در همان مرحله که خدمت دولتی مورد نیاز است، اجرا شود.در بلندمدت، این برنامه روشهای پرداخت چندگانه مانند صورتحساب الکترونیک، کارتهای اعتباری، حسابهای اعتباری و بدهی مستقیم را ارائه میدهد. در مرحله آزمایشی صورتحساب الکترونیک، در انطباق با معیارهای اصلی در دسترس، اجرا خواهد شد. کارتهای پرداخت بهعنوان وسیلهای که تسهیلات زیادی را برای کاربران فراهم میسازد، مدنظر قرار گرفتهاند. (جلالی،۱۳۸۵)
در زیر ویژگیهای کلیدی را که برای اجرا برنامهریزی شدهاند بیان میکنیم:
- تعامل کاربر
- مدیریت محتوا
- مدیریت کاربر
به منظور فراهمساختن دسترسی به خدمات دولت الکترونیک، پورتال باید یک یا هر دو نقش زیر را ایفا کند:
- نقش فهرست اتصال: امکان دسترسی به وبسایتهای دیگر دولت الکترونیک از طریق سازمانهای دولتی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 12:39:00 ق.ظ ]
|