ساق راست

 

۵

 

۵

 

۵/۵

 

۶

 

۵/۶

 

۷

 

 

 

ساق چپ

 

۵

 

۵

 

۵/۵

 

۶

 

۵/۶

 

۷

 

 

 

پای راست

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

 

 

پای چپ

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

۵/۳

 

 

 

جدول شماره (۱-۲): تقسیم بندی نواحی مختلف بدن بر اساس روش لاندو برودو
روش کف دست
در بیمارانی که دچار سوختگیهای پراکنده شدهاند، از این روش استفاده میشود. اندازه کف دست بیمار تقریباً یک درصد از سطح کل بدن است (۵۱). این اندازه شامل کف دست همراه با انگشتان و شست میباشد به طوریکه انگشتان به هم نزدیک و کاملاً کشیده باشند (۴۴).
مراقبت از زخمهای سوختگی باید بر اساس عمق سوختگی و واکنش موضعی، وسعت جراحت و وجود یا فقدان واکنش عمومی بدن برنامه ریزی شود. به این ترتیب سه مرحلهی احیا یا فوری، مرحلهی میانی یا حاد و مرحلهی باز توانی برای مراقبت و درمان در نظر گرفته میشود (۳۸).
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
مرحلهی فوری
نخستین اولویت در بخش اورژانس حفظ راه هوایی، تنفس و گردش خون میباشد. برای صدمات خفیف تنفسی، به بیمار اکسیژن ۱۰۰ درصد و مرطوب تجویز، و تشویق به سرفه میشود تا ساکشن ترشحات تنفسی او ممکن شود. در موارد شدیدتر، باید ترشحات بیمار را ساکشن کرد و داروهای گشادکننده برونش و رقیق کننده مخاط نیز تجویز نمود. اگر راه هوایی دچار ادم شود باید لوله گذاری داخل تراشه انجام شود (۵۰).
پس از کنترل مشکلات تنفسی، اولین اقدام جلوگیری از بروز شوک برگشت ناپذیر است که با جایگزین کردن آب و الکترولیتها صورت میگیرد. مقدار مناسب مایعات جایگزین شونده به وسیله برونده قلبی بیمار تعیین میگردد که نشانهای از میزان جریان خون کلیوی میباشد. میزان برونده ۳۰ تا ۵۰ میلیلیتر در ساعت به عنوان یک هدف مشخص میگردد. سایر علایم جایگزینی مایعات شامل فشار خون سیستول بالای۱۰۰ میلیمتر جیوه و تعداد نبض کمتر از ۱۱۰ بار در دقیقه میباشد. معیارهای دیگر شامل اندازه گیری هماتوکریت، هموگلوبین و میزان سدیم سرم میباشد (۵۱).
همانطور که بیان شد میزان مایع درمانی بر اساس وسعت سوختگی و وزن کودک محاسبه میشود. برخی از مایعات مورد استفاده عبارتند از: کلوییدها (خون کامل، پلاسما و افزایش دهنده حجم پلاسما) و کریستالوییدها (کلرید سدیم فیزیولوژیک یا محلول رینگرلاکتات) (۳۸). در اکثر بیمارانی که سوختگی کمتر از ۴۰ درصد دارند و آنهایی که صدمات ریوی ندارند، میتوان از کریستالوییدهای ایزوتونیک استفاده نمود. در بیماران با سوختگیهای بیش از ۴۰ درصد و آنهایی که صدمات ریوی دارند، میتوان در ۸ ساعت اول از سالین هیپرتونیک استفاده نمود (۴۴).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...