بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید- ... |
![]() |
GFI
ارزیابی مقدار نسبی واریانس و کواریانس
بین صفر و یک. باید برابر یا بزرگتر از ۰٫۹ باشد
AGFI
میانگین مجذورات به جای مجموع مجذورات در مدل بالا
بین صفر و یک . باید برابر یا بزرگتر از ۰٫۹ باشد
RMSEA
خطای مجموع مجذورات میانگین
باید کوچکتر از ۰٫۰۸ باشد
NFI
مقایسه مدل مورد نظر با مدل
باید بزرگتر از ۰٫۹ باشد
۳-۹-۳: آزمون فرضیات پژوهش از طریق تحلیل مسیر
یک مدل لیزرل از دو بخش مدل ساختاری و مدل اندازه گیری تشکیل شده است. مدل اندازه گیری شامل روابط بین متغیرها با شاخصهاست و مدل ساختاری شامل روابط علی بین متغیرها یا همان تحلیل مسیر است.
۳-۱۰: جمع بندی
بر اساس مطالب بیان شده روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از لحاظ متغیر کیفی است و از لحاظ ابزار جمع آوری داده ها توصیفی - پیمایشی است که به صورت همبستگی - علی انجام خواهد شد. برای جمع آوری اطلاعات ابتدا با کمک مطالعات کتابخانه ای و سپس به صورت میدانی و با ابزار پرسشنامه با طیف لیکرت (۵ تایی) و در موارد خاص و موردنیاز مصاحبهی ساختار یافته استفاده گردید، لذا بر اساس چهارچوب نظری تحقیق، یک پرسشنامه برای مؤلفه های فرآیندهای مدیریت دانش و عملکرد توسعه محصول جدید به کار گرفته می شود.
جامعه آماری این تحقیق کلیه کارشناسان زنجیره تأمین شرکت عقاب افشان میباشد و نمونه از بین افرادی که حداقل سه سال سابقه کار در زمینه مدیریت داشته و یا حداقل یک ویژگی از خصوصیات زیر را داشته باشند.
۱- دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی در رشته مدیریت یا اقتصاد باشند و یا دوره های آموزشی مدیریت دانش یا زنجیره تأمین و یا توسعه محصول را گذرانده باشد.
۲- دارای گزارشات، تحقیقات یا مقالات علمی در حوزه های مدیریت دانش، توسعهی محصول و یا زنجیرهی تأمین باشند.
۳- فعالیت اجرایی آنها در زمینه برنامه ریزی استراتژی، توسعه محصول جدید یا مدیریت دانش باشد.
همچنین نمونه به صورت قضاوتی و هدفمند انتخاب گردیده است.
در نهایت برای بررسی پایایی از آزمون آلفا کرونباخ، برای بررسی مؤلفه های متغیرهای موجود در مدل تحقیق از تحلیل عاملی تأییدی مرحله ۱ و ۲، برای بررسی فرضیه های تحقیق از تحلیل مسیر استفاده شد. برای بررسی برازش مدل استفاده از شاخص های موجود در نرم افزار لیزرل و برای انجام تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و لیزرل استفاده گردید.
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل
داده های پژوهش
۴-۱: مقدمه
تجزیه و تحلیل دادهها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق میباشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب میشود. دادههای خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
محقق برای تجزیهوتحلیلآماری و پاسخگویی به مسأله تدوین شده و یا تصمیمگیری در مورد رد یا تأیید فرضیهای که صورتبندی کرده است، میتواند از روش های مختلفی استفاده نماید.
استفاده از هر یک از این روشها منوط به شرایطی است که محقق باید آنها را در رابطه با تحقیق خود مورد توجه قرار دهد. این روشها را میتوان به دو دسته تقسیم نمود:
- آمار توصیفی
- آمار استنباطی
برای تجزیه و تحلیل دادههای جمع آوری شده ابتدا در سطح توصیفی با بهره گرفتن از شاخصهای آماری به توصیف و تلخیص ویژگی های جمعیت شناختی افراد نمونه در تحقیق شامل جنسیت، سن و… پرداخته میشود. در آمار تحلیلی این تحقیق به منظور آزمودن معناداری روابط میان سوالات و متغیرها و برازش مدلهای اندازهگیری به دست آمده و سنجش روایی عاملی از تحلیل عاملی تأییدی[۲] استفاده گردیده است.
همچنین به منظور بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از آزمون میانگین یک جامعه یا تی یک نمونه ای[۳] استفاده شده است و پس از بررسی روایی سوالات پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم، به منظور بررسی اثرات میان متغیرهای تحقیق از مدل معادلات ساختاری[۴] و بطور اخص تکنیک تحلیل مسیر با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل استفاده شده است.
۴-۲- تجزیه و تحلیل آمار توصیفی
ما در بخش اول پرسشنامه تحقیق حاضر، ویژگیهای جمعیت شناختی پاسخگویان شامل جنسیت، سن، و… را مورد بررسی قرار دادیم. که یافته های این قسمت از پرسشنامه به صورت جداول و نمودار ارائه خواهد شد.
۴-۲-۱- جنسیت
اولین سؤال جمعیت شناختی پرسشنامه تحقیق حاضر مربوط به جنسیت میباشد. همانطور که در جدول ۴-۱ نیز دیده میشود ۰٫۸۱ درصد پاسخگویان ما را مردان تشکیل می دهند، در حالی که درصد پاسخگویان زن ما ۰٫۱۶ درصد میباشد.
جدول ۴-۱: توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنسیت
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 10:21:00 ب.ظ ]
|