جامعه آماری به کل افرادی گفته میشود که از جهات خاص مربوط به نقطه نظرهای تحقیق دارای صفات مشترک بوده و مشمول نتایج پژوهش مورد نظر باشند. محقق باید قبل از آغاز کار پژوهش، چارچوب جامعه آماری آن تحقیق را مشخص و روشن کند تا هم تکلیف خودش معلوم باشد و هم بتواند آن را به سادگی به دیگران معرفی نماید. جامعه آماری را جامعه هدف نیز میگویند (ذوالریاستین،۱۳۸۰،ص ۴۵). به عبارت دیگر جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی کهدر یک مقیاس جغرافیایی مشخص(جهانی یا منطقهای) دارای یک یا چند صفت مشترک باشند(حافظنیا، ۱۳۷۷، ص۹۸). برای اجرای تحقیق ابتدا لازم است که جامعه آماری مشخص ومعین گردد. جامعه آماری این تحقیق کارکنان، کارشناسان،معاونین و مدیران دانشگاه سیستان و بلوچستان می باشد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۲-۴-۳ نمونه آماری و روش نمونهگیری
نمونه عبارت است از مجموعهای از نشانه ها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعهای بزرگتر انتخاب میشود، به طوری که این مجموعه معرف کیفیات و ویژگیهای آن قسمت، گروه یا جامعه بزرگتر باشد (خاکی، ۱۳۸۴، ص ۲۷۳). در تعریفی دیگر نمونه آماری یک مجموعه فرعی از جامعه آماری است که با مطالعه آن محقق قادر است نتیجه را به کل جامعه تعمیم دهد (سکاران، ۱۳۸۱، ص ۲۹۵).
در این پژوهش از فرمول کوکران برای تخمین حجم نمونه، به شرح زیر استفاده خواهد شد:
برای تعیین حجم نمونه ازفرمول زیراستفاده شده است :
که در این فرمول:
n=حجم نمونه
N=تعداداعضای نمونه
S=انحراف معیارنمونه
Z=مقداراحتمال معیاراستاندارد
d=درصدخطای نمونه گیری
ازآنجا که تعداد ۷۳۶ نفر در دانشگاه سیستان و بلوچستان مشغول به کار هستند، لذا تعداد نمونه مورد مطالعه برابر با ۲۷۴ نفر می باشد که از میان ۲۸۵ پرسشنامه پخش شده ۲۷۳ پرسشنامه معتبر و قابل سنجش بود.
n=
روش نمونهگیری در این پژوهش، با توجه به ادبیات تحقیق و جامعه آماری، روش احتمالی-طبقه ای است که طبق آن پرسشنامه ها میان کارکنان دانشگاه سیستان و بلوچستان توزیع میگردد.
۵-۳ روش های گردآوری داده ها
مهمترین روش های گردآوری دادههادر این پژوهش به شرح زیراست:
۱-۵-۳ مطالعات کتابخانهای
روش های کتابخانهای در تمامی تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرد، لکن در بعضی از آنها، در بخشی از فرایند تحقیق از این روش استفاده میشود و در بعضی از آنها موضوع تحقیق از حیث روش، ماهیتاً کتابخانهای است و از آغاز تا انتها متکی بر داده های تحقیق کتابخانهای است (حافظنیا، ۱۳۷۷، ص ۱۳۸). از طریق این نوع مطالعه داده های ثانوی به دست میآیند که پیش از آغاز تحقیق توسط پژوهشگر بررسی میشوند. منابع این داده ها عبارتند از: داده های موجود در اسناد تحقیقات گذشته، آمارهای رسمی، آمارهای غیر رسمی و اسناد و مدارک سازمانی (خاکی، ۱۳۸۴). برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات این تحقیق و مباحث نظری مرتبط با موضوع از روش مطالعات کتابخانهای (کتب و مقالات انگلیسی و فارسی ، پایان نامهها، آمارنامهها و سایتهای اینترنتی) استفاده شده است.
۲-۵-۳ مطالعات میدانی
روش دیگری که در این پژوهش مورد استفاده قرار میگیرد، روش میدانی است که درآن با توجه به هزینهبر بودن و وقتگیر بودن استفاده از ابزاری چون مشاهده و مصاحبه، برای جمعآوری داده های اولیه جهت آزمون فرضیه ها و مدل مفهومی، از پرسشنامه بسته استفاده شده است.
۱-۲-۵-۳ پرسشنامه
پرسشنامه پژوهش حاضر شامل دو بخش اصلی است:
۱) نامه همراه: در این قسمت هدف از جمعآوری داده ها و ضرورت همکاری پاسخدهندگان بیان شده است. همچنین نحوه پاسخگویی به سؤالات بر اساس طیف پنجگانه لیکرت شرح داده شده است.
۲) سؤالهای پرسشنامه: این بخش از پرسشنامه شامل دو قسمت است:
سؤالات عمومی: در قسمت اول اطلاعات کلی و جمعیتشناختی نمونه آماری جمعآوری میگردد. این سؤالات شامل سن،وضعیت تأهل، جنسیت، سابقه کار، میزان تحصیلات و پست سازمانی است.
سؤالات تخصصی: بخش دوم شامل سؤالات اصلی تحقیق برای سنجش متغیرها است. ترکیب این سؤالات در پرسشنامه به شرح جدول ۱-۳ است.
جدول ۱-۳. ترکیب سؤالات پرسشنامه

 

ترتیب سوالات تعداد سوالات متغیرها
۱و۴و۸و۱۲و۱۵و۱۷ ۶ نیرومندی
۲و۵و۷و۱۰و۱۳ ۵ ایثار
۳و۶و۹و۱۱و۱۴و۱۶ ۶ جذب
۱۸و۱۹و۲۰ ۳ تداعی مسئولیت اجتماعی شرکت
۲۱و۲۲
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...