مطالعات انجام شده بر روی رد حاد پیوند کلیه
پژوهشی در سال ۲۰۱۳ توسط Kim و همکارانش بر روی ارتباط چندشکلی TGFBR2 Asn389Asn (rs2228048) و رد حاد پیوند کلیه در کره انجام شد. در این مطالعه ارتباط معناداری بین این چند شکلی و افزایش ریسک رد حاد پیوند کلیه مشاهده شد(۰۲۶/۰ p=) (Kim et al, 2013).
در سال ۲۰۱۳ مطالعه­ ای توسط Misra و همکارانش بر روی ارتباط رد حاد پیوند کلیه و ESRD با حذف و اضافه چهارده جفت باز در پروموتر ژن HLA-G صورت گرفت. در این مطالعه ارتباطی معنادار بین این چند شکلی و رد حاد پیوند کلیه و ابتلا به ESRD مشاهده شد به طوری که در بیماران فاقد رد حاد پیوند نسبت به افراد دارای رد حاد سطح بالاتری از HLA-G محلول دیده می­ شود (Misra et al, 2013).
مطالعه­ ای توسط Mandegary و همکارانش بر روی اثر ژنوتیپ ژن­های TNF-α[۲۲] و IL-10[23] فرد اهدا کننده با عملکرد تاخیری گرافت[۲۴] و رد حاد پیوند کلیه در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت. در این مطالعه میان آلل A از چندشکلی TNF -۳۰۸G>A  با OR برابر ۱/۳ و DGF ارتباط معناداری مشاهده شد. نتایج نشان داد که اهدا کنندگان با تولید TNF بالا ممکن است خطر DGF در دریافت کنندگان را افزایش دهند (Mandegary et al, 2013).
پژوهشی توسط نکویی و همکارانش در سال ۲۰۱۳ در شیراز بر روی چندشکلی ژنتیکی GSTO2 (N142D) و خطر رد حاد پیوند کلیه انجام شد. در این مطالعه ارتباط معناداری میان این چندشکلی با ESRD و رد حاد پیوند کلیه مشاهده نشد. با این حال طبق نتایج این مطالعه، ژنوتیپ DD در بیمارانی که پیوند از اهداکننده جسد بر روی آن­ها صورت گرفته بود با ۸۲/۳OR= احتمال رد حاد پیوند کلیه را افزایش می­دهد (Nekooie-Marnany et al, 2013).
Pawlik و همکارانش در سال ۲۰۱۴ مطالعه­ ای برای یافتن ارتباط رد حاد پیوند کلیه و چندشکلی ژنتیکی IVS3 +17T/C CD28 انجام دادند. این مطالعه ارتباط معناداری بین چندشکلی IVS3 +17T/C در ژن CD28 و رد حاد پیوند کلیه را نشان داد، به طوری که OR، CC+CT در مقابل TT برابر ۹۳/۱ بود (Pawlik et al, 2014).
مقاله - پروژه
در سال ۲۰۱۴ Chen و همکارانش پژوهشی در زمینه ارتباط رد حاد پیوند کلیه و چند شکلی­های ژنتیکی در ژن­های IL-2، IL-10، IL-2RB و TGF-β۱ انجام دادند. میان این چند شکلی­ها و خطر رد حاد پیوند کلیه ارتباط معناداری مشاهده نشد (Chen et al, 2014).
فصل سوم
مواد و روش انجام کار
۳-۱-نمونه گیری
این مطالعه بر روی ۲۶۲ بیمار پیوند کلیه از مرکز پیوند اعضا بیمارستان نمازی شیراز در سال­های ۱۳۹۰، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ انجام شد. تمامی نمونه­ها به صورت خون کامل جمع­آوری شده و در تیوب­های حاوی EDTA در شرایط دمایی چهار درجه سانتی ­گراد به آزمایشگاه انتقال داده شدند. در این طرح تعداد ۲۶۲ نمونه کنترل از پایگاه انتقال خون شیراز جمع آوری و طبق شرایط گفته شد به آزمایشگاه منتقل گردید. افراد سالم از نظر میانگین سنی و فراوانی جنسی با بیماران مطابقت داده شدند. رضایت­نامه از بیماران و افراد سالم اخذ و انجام این مطالعه توسط کمیته اخلاق دانشگاه شیراز تایید شده­است. در این پژوهش یک مطالعه مورد-شاهدی بین افراد سالم و بیماران پیوند کلیه و یک مطالعه بین بیماران پیوندی دچار عارضه رد حاد و فاقد رد حاد انجام شد. رد حاد در طول ۶ ماه اول پس از پیوند با انجام بیوپسی (نمونه برداری از بافت) تایید می­ شود (Finkelstein et al, 1976).
جدول۳-۱: مشخصات افراد مورد مطالعه

 

  بیماران پیوندی کنترل
تعداد کل ۲۶۲ ۲۶۲
میانگین سنی ۲/۱۴±۳/۴۲ ۶/۱۳±۹/۴۲

۳-۲-وسایل مورد استفاده
وسایل استفاده شده در این مطالعه عبارتند از:
سمپلر (ساخت Brand, Socorex )
ترازو
Rotator (ساخت پدیده نوژن پارس)
میکروسانتریفیوژ (ساخت Hettich)
Vortex (ساخت Scientific industries INC)
Spine down
دستگاه PCR (ساخت Techne)
انکوباتور
تانک الکتروفورز و منبع تغذیه جریان الکتریکی (ساخت پایا پژوهش)
دستگاه Gel Documentation (ساخت Uvitec Cambridge)
اتوکلاو (ساخت ریحان طب)
ماکروفر (ساخت بوتان)
۳-۳-مواد مورد استفاده
۳-۳-۱: محلول­های لازم جهت استخراج DNA
محلول NH4Cl (170 میلی­مولار)
محلول NaCl-EDTA (10 میلی­مولار)
محلول NaOH (50 میلی­مولار)
محلول Tris-HCl (1مولار)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...