تحقیقات انجام شده در مورد تحولات جمعیتی شهر کرج- فایل ۴۸ |
![]() |
۳۶۷۶۵۵
۸۶
۱۳۸۵
۱۲۷۲۵۱۶
۱۱۸۲۷۴۶
۹۲.۹۵
۶۴۸۲۳۹
۶۱۶۴۹۴
۹۵.۱۱
۶۲۴۲۷۷
۵۶۶۲۵۲
۹۰.۷
۱۳۹۰
۱۸۴۶۶۷۷
۱۶۸۴۴۹۲
۹۱.۲
۹۳۳۴۶۹
۸۶۷۲۴۲
۹۲.۹
۹۱۳۲۰۸
۸۱۷۲۵۰
۸۹.۴
جدول شماره (۴-۱۹) : جمعیت با سواد ۶ سال به بالای شهر کرج به تفکیک جنس ۹۰- ۱۳۷۵
منبع: مرکز آمار ایران
نمودارشماره (۴-۲): درصد سواد در شهر کرج از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰
منبع: مرکز آمار ایران، نتایج سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۷۵تا ۱۳۹۰
۴-۷ وضعیت اقتصادی و فعالیتی شهر کرج
نزدیکی شهر کرج به عمده ترین کانون تحولات ملی ، موجب گردید این شهر پس از تهران و همزمان با آن تحولات زیادی را از سر بگذراند. سیر عمومی این تحولات همراه با افزایش نرخ بیکاری در شهر، کاسته شدن از سهم کشاورزی در ساختار اقتصاد شهری و گرایش به سمت افزایش نقش بخش خدمات همراه با حفظ اهمیت نقش صنعت در اقتصاد شهر بوده است.
بر اساس اطلاعات سرشماری از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۰ جمعیت شهر طی ۳۰ سال گذشته بیش از ۱۱ برابر شده است. عامل عمده این افزایش ، مهاجرت افراد جویای کار بالای ۱۰ سال به سمت پایتخت بوده و همچنین به دلیل اعمال سیاست های کنترل جمعیت ، سهم افزایش یافته جمعیت ۱۰ سال به بالای شهر کرج بیش از جمعیت زیر ۱۰ سال بوده است. بدین ترتیب که جمعیت ۱۰ سال به بالای شهرکرج از ۶۹ درصد کل جمعیت در سال ۱۳۵۵ به ۸۵.۸ درصد کل جمعیت در سال۱۳۹۰ رسیده است.
همچنین ترکیب اقتصادی جمعیت ۱۰ سال به بالای شهر کرج از ۳۷.۱ و۶۲.۹ درصد بین فعال و غیرفعال در سال ۱۳۵۵به ۳۸.۸ و ۶۰.۰۴ درصد در سال ۱۳۹۰ تغییر کرده است.
بررسی دقیقتر نشان می دهد که افزایش جمعیت غیرفعال عمدتاً معلول افزایش گروه محصلین بوده است .
این امر حاکی از بهبود نسبی سطح رفاه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی خانوارها و گرایش بیشتر جوانان به تحصیل و عدم اجبار به کار زودهنگام بوده است.
ضمناً بررسی ترکیب جمعیت فعال شهر کرج نیز حاکی از تغییر نرخ بیکاری از ۴.۵% در سال ۱۳۵۵ به ۱۸.۵% در سال ۱۳۶۵ و به ۸.۵% در سال ۱۳۷۵ و سپس ۱۲.۱% در سال ۱۳۸۵ و نهایتاً ۱۷.۱ در سال ۹۰ بوده است.
افزایش شدید نرخ بیکاری در طی دهه ۶۵-۱۳۵۵ معلول بحران های ناشی از مهاجرت های پس از انقلاب و جنگ تحمیلی و کاهش نرخ بیکاری در دهه ۷۵-۱۳۶۵ معلول پایان یافتن جنگ در کشور و تلاش برای عادی سازی فعالیت های اقتصادی می باشد. ضمن اینکه در مجموع در طول ۳۵ سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۰ افزایش جمعیت شهر کرج که بخش اعظم آن را سیل بیکاران جویای کار تشکیل می داده است، نرخ بیکاری را به دنبال آورده است .
در سال ۹۰ در شهر کرج ۵۶۰۳۷۴ نفر شاغل، ۱۱۵۶۶۳نفر بیکار، ۳۱۴۶۵۵ نفر محصل، ۱۱۶۳۷۲ نفر دارای درآمد بدون کار و ۵۱۰۷۱۷ نفر خانهدار هستند. در جدول (۴-۲۳) وضعیت اشتغال به تفکیک جنس در شهر کرج از سال ۷۵ تا ۹۰ نشان داده شده است.
جدول شماره (۴-۲۰): وضع اشتغال به تفکیک جنس در شهر کرج از سال ۷۵ تا ۹۰
۱۳۹۰
۱۳۸۵
۱۳۷۵
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 10:36:00 ب.ظ ]
|