دانلود فایل های پایان نامه در رابطه با طراحی و پیاده سازی شبکه باند پهن موبایل (همراه اول) ... |
![]() |
نمودار۲-۴ تئوری رفتار منطقی
ب) تئوری رفتار برنامه ریزی شده
آجزن در سال۱۹۹۱ تئوری رفتار منطقی را بازبینی و تئوری رفتار برنامه ریزی شده را بر مبنای این تئوری توسعه داد. او در این تئوری، مفهوم کنترل رفتاری ادراک شده را اضافه کرد که به معنای میزان دشواری یا سهولتی است که فرد در اجرای یک رفتار تجربه می کند. به این معنا که اگر فرد در مورد یک رفتار نگرش مثبتی داشته باشد ولی آن را خارج از توانایی خود احساس کند (لاینی. ۲۰۰۱)، آن عمل را انجام نمیدهد. نمودار ۳ تئوری رفتار برنامه ریزی شده را نشان میدهد.
نمودار ۲-۵ تئوری رفتار برنامه ریزی شده
ج) تئوری انتشار نوآوری
روگرز در سال ۱۹۸۳تئوری انتشار نوآوری را توسعه داد. وی پنج شاخص نوآوری را به عنوان عوامل مؤثر بر پذیرش نوآوری بیان کرد. این پنج شاخص عبارتند از: مزیت نسبی، سازگاری، پیچیدگی، توانایی تست کردن و مشاهده پذیری. همچنین او معتقد بود که این پنج شاخص به میزان ۴۹ تا ۸۷ درصد در پذیرش نوآوری نقش دارند نمودار ۲-۶ تئوری انتشار نوآوری را نشان میدهد.
پذیرش نوآوری ها مزیت نسبی سازگاری پیچیدگی قابلیت تست مشاهده پذیری |
نمودار ۲-۶ تئوری انتشار نوآوری
پس از بررسی تئوریهای مرتبط با پذیرش فناوری، مطالعات انجام شده در زمینه پذیرش خدمات همراه و کسب نظر از خبرگان، عوامل اثرگذار بر پذیرش خدما ت همراه توسط کاربران شناسایی شدند. این عوامل عبارتاند از ادراک مفید بودن، سهولت کاربرد، هنجارهای ذهنی، احساس لذتبخش بودن، کنترل رفتاری ادراک شده، سازگاری، هزینه و اعتماد هستند،که هر کدام از آنها می تواند از شاخص هایی نیز تشکیل شود ، برای بررسی کامل و دقیق خود نیازمند تحقیقی گسترده و مجزا میباشد.(محامدپور.۱۳۸۹)
۲– ۸ - کلیات بازاریابی جغرافیایی
تکنیک های بازاریابی جغرافیایی به مدیران بازاریابی و نمایندگیهای فروش به جای رویکرد کلی و جهانی، معیارهایی برای شخصیسازی و همچنین منطقهای دیدن مشتریان ارائه می دهد، چراکه امروزه اغلب سازمانها و شرکتها در عین توجه به بخشهای بزرگ بازار به مناطق خاص بازار توجه ویژهای دارند(ساچا برنارد۲۰۰۵). هدف از بازاریابی جغرافیایی در این مورد تعیین تا حد امکان دقیقتر منطقه جغرافیایی مستعد از نظر پذیرش و استفاده از تکنولوژیهای نوین علیالخصوص نسل جدید موبایل میباشد که با تجزیه تحلیل داده ها و ارزیابی ظرفیت اقتصادی منطقه، ظرفیت برگشت سرمایه، نرخ جذابیت و غیرو را میتوان نتیجه گیری نمود.
۲ – ۸ – ۱ - داده های جغرافیایی
صنعت بازار یابی طی ده سال گذشته با ورود تکنولوژی های اطلاعاتی نه چندان گران، بطور چشمگیری تغییر کرده است و بسرعت از بازاریابی انبوه یا بازاریابی محصول مشابه برای همه مشتریان با روش یکسان به رویکردی بر مبنای مشتریان فرد به فرد حرکت کرده است (باس ۱۹۶۹، راجرز ۲۰۰۳). لذا بازاریابان با تقاضاهایی مبنی بر جمعآوری و استفاده موثر از اطلاعات با هزینه حداقل روبرو شدند تا این تغییر را آسان نمایند.
در بازاریابی فرد به فرد، از اطلاعات درباره مشتری برای سازمان دادن به محصولات، سرویس ها و ارتباطات با مشترک استفاده می شود. چالش جدید برای بازاریابان پیدا کردن اطلاعات قابل اتکا بوده بطوریکه از نظر هزینه دستیابی و جمعآوری به صرفه باشد، همچنین بتوان با بهره گرفتن از آنها به صورت موثری مشتریان را تفکیک نمود. در نتیجه در قدم اول روشهای کمهزینهتر میبایستی پیدا گردد.
در تحقیقات و بررسیهای بعمل آمده نشان داده شده است که مردم با مشخصات جمعیتی و الگوی مصرف مشابه تمایل دارند نزدیک به یکدیگر زندگی کنند، به بیان دیگر در مناطق جغرافیایی مشخص، ساکنین آن بعلت محیط و خاصیت جمعیتیشان به محصول معینی پاسخ مشابه می دهند. (برونو وندن بوسچه.۲۰۱۰)
در بسیاری از کشورها شرکتهایی هستند که بانکهای اطلاعاتی را تهیه نموده و اطلاعات مشتریان را بر مبنای جایی که زندگی می کنند (shepared 1995) همراه یک سری از ویژیگیهایشان مثل سن، جنسیت، شغل و درآمد و… را در اختیار دارند و با هزینه مناسب در اختیار محققان، بازار یابان ، سازمانها و شرکتها قرار می دهند. این اطلاعات اغلب برای شناسایی مشتریان با الگوی خرید مشابه مفید هستند.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 09:14:00 ق.ظ ]
|