تأهل یکی از متغیرهایی است که به نظر می‌رسد می‌تواند که تأثیر قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد داشته باشد. برای بررسی این فرضیه میانگین کیفیت زندگی دانشجویان مجرد و متأهل و ابعاد آن مقایسه می‌گردد. در اولین گام میانگین نمره کل کیفیت زندگی برای این دو گروه بررسی می‌گردد. همانگونه که نتایج آزمون آماری نشان می‌دهد تفاوت معناداری بین میانگین کیفیت زندگی در این دو گروه مشاهده نمی‌گردد.(۲۰۶/۰sig=)
پایان نامه - مقاله
مقایسه بعد جسمانی نیز نشان می‌دهد دانشجویان مجرد و متأهل در این بعد نیز تفاوت معناداری با هم ندارند.
در جدول ۴-۳۶ مشاهده می‌شود که میانگین نمره بعد روانی کیفیت زندگی دانشجویان مجرد برابر با ۰۸۵۶/۲۰ می باشد. این میانگین برای دانشجویان متاهل برابر با ۷۶۶۷/۲۱ می باشد. نتایج آزمون t نشان می‌دهد که تفاوت میانگین مشاهده شده، از لحاظ آماری معنادار می باشد(۰۵/۰p<)؛ لذا با توجه به میانگین نمرات دانشجویان مجرد و متاهل، می‌توان گفت که کیفیت زندگی دانشجویان متاهل در بعد روانی به طور معناداری بیشتر از دانشجویان مجرد می‌باشد.
همانطور که در جدول ۴-۳۶ مشاهده می شود، میانگین نمره بعد محیطی کیفیت زندگی دانشجویان مجرد ۰۲/۲۵ و دانشجویان متأهل ۸۳/۲۵ می باشد. نتایج آزمون t نشان می‌دهد که تفاوت میانگین محاسبه شده از لحاظ آماری معنادار نیست؛ لذا می توان گفت که دانشجویان مجرد و متأهل در بعد محیطی کیفیت زندگی تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند.
آخرین بررسی این بخش، کیفیت زندگی در بعد روانی را بین دو گروه دانشجویان مجرد و و متأهل مقایسه می کند. از این لحاظ آزمون آماریِ معنادار بودن تفاوت میانگین این بعد بین دو گروه یاد شده نشان می‌دهد تفاوت معناداری بین آنها وجود ندارد.
فرضیه دهم:
بین میانگین کیفیت زندگی دانشجویان شهری و روستایی تفاوت معناداری وجود دارد.
جدول ۴-۳۷- شاخص های آماری مربوط به نمرات کیفیت زندگی دانشجویان را بر حسب محل تولد نشان می‌دهد.
جدول ۴-۳۷- شاخص های آماری مربوط به نمرات کیفیت زندگی دانشجویان بر حسب محل تولد

 

 

sig

 

df

 

T

 

تفاوت میانگین

 

انحراف معیار

 

میانگین

 

تعداد

 

 

 

 

 

۰۰۹/۰

 

۳۵۳

 

۶۴۶/۲

 

۳۴۵۹۸/۵

 

۹۰۴۴۱/۱۲

 

۹۳۴۲/۸۳

 

۳۰۴

 

شهر

 

 

 

۸۰۶۵۵/۱۵

 

۵۸۸۲/۷۸

 

۵۱

 

روستا

 

 

 

در این فرضیه تأثیر محل زندگی دانشجویان بر میزان کیفیت زندگی آنان بررسی می شود. در واقع این فرضیه به دنبال پاسخگویی به این سوال است که آیا کیفیت زندگی دانشجویان شهری تفاوت معناداری با دانشجویان روستایی دارند. به عبارت دیگر آیا محل سکونت و زندگی تأثیری بر میزان کیفیت زندگی دارد. هرچند نتیجه گیری در مورد اینکه آیا محل زندگی تأثیری بر کیفیت زندگی دارد یا نه از عهده این فرضیه به تنهایی خارج است ولی در این جا می توان این دو گروه را از لحاظ میانگین کیفیت زندگی مقایسه نمود.
آزمون تی برای بررسی معناداری تفاوت کیفیت زندگی در دو گروه دانشجویان نشان می‌دهد تفاوت معناداری بین کیفیت زندگی دانشجویان شهری و روستایی وجود دارد(۰۰۹/۰ sig=
۶۴۶/۲ t=)
بررسی میانگین ها نشان می‌دهد میانگین کیفیت زندگی برای دانشجویان شهری ۹۳۴۲/۸۳و برای دانشجویان روستایی ۵۸۸۲/۷۸می باشد. در واقع میانگین کیفیت زندگی دانشجویان شهری به میزان ۳۴۵۹۸/۵ از دانشجویان روستایی بیشتر است و این تفاوت معنادار می باشد.
فرضیه یازدهم:
بین میانگین کیفیت زندگی دانشجویان سهمیه مناطق و سهمیه شاهد تفاوت معناداری وجود دارد.
جدول ۴-۳۸- شاخص های آماری مربوط به نمرات کیفیت زندگی دانشجویان را بر حسب سهمیه پذیرش در دانشگاه نشان می‌دهد.
جدول ۴-۳۸- شاخص های آماری مربوط به نمرات کیفیت زندگی دانشجویان بر حسب سهمیه پذیرش

 

 

sig

 

df

 

t

 

تفاوت میانگین

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...