این بیمه­نامه بر اساس مدل شناخته شده جهانی Flexible universal life طراحی گردیده و در سراسر جهان یکی از پر طرفدارترین بیمه­های عمر می­باشد، با در نظر گرفتن نرخ تورم و سود سرمایه ­گذاری و ویژگی­های مربوط به خنثی کردن اثر تورم و محاسبه سود صندوق سرمایه ­گذاری به شکل مرکب، مناسب­ترین گزینه برای کسانی است که با نگرش درست نگران آینده خود و خانواده خود هستند (دانیل و همکاران، ۲۰۰۳).
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
۲-۳-۱۴- مزایای بیمه عمر
الف - تامین آتیه برای خانواده و حمایت از خانواده در صورت فوت سرپرست و نان‌آور خانواده.
ب - ایجاد مستمری برای دوران بازنشستگی.
ج - تشکیل سرمایه برای مصارف خاص.
علاوه بر مزایای فوق، بیمه‌های عمر مزایای ویژه­ای نیز دارند که عبارتند از (بیگی، ۱۳۸۶):
پرداخت سرمایه مطمئن و تضمین شده در انتهای مدت بیمه‌نامه‌.
پرداخت سود مشارکت در منافع به میزان ۸۵ درصد‌.
امکان دریافت وام و برداشت از اندوخته بیمه­نامه از سال دوم قرارداد به بعد.
امکان مخفف کردن سرمایه بیمه.
امکان بازخرید بیمه‌نامه.
امکان انتخاب و تعیین نحوه پرداخت حق بیمه.
معاف بودن سرمایه بیمه‌های عمر از مالیات بر درآمد (موضوع ماده ۱۳۶ قانون مالیات‌های مستقیم).
امکان تغییر شرایط بیمه‌نامه و افزایش سرمایه و حق بیمه در طول مدت بیمه‌نامه.
معافیت مالیاتی[۶۵] حق بیمه‌های عمر (موضوع ماده ۱۳۷ قانون مالیات‌های مستقیم).
احتساب حق بیمه عمر به‌عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی برای بیمه‌گذاران (موضوع ماده ۱۴۸ قانون مالیات‌های مستقیم).
معافیت[۶۶] سرمایه بیمه عمر از مالیات بر درآمد (موضوع ماده ۲۴ قانون مالیات‌های مستقیم).
۱۲- سرمایه بیمه عمر از ماترک بیمه شده تفکیک شده است.
۱۳- امکان تعیین ذینفع در صورت فوت بیمه­شده و همچنین درصورت حیات بیمه­شده به انتخاب بیمه­گذار و موافقت بیمه­شده یا قیم قانونی وی (سرمایه بیمه عمر مشمول قاعده تقسیم ارث نیست).
۱۴- سرمایه بیمه عمر از طرف طلبکاران قابل توقیف نیست.
۱۵- امکان توثیق بیمه‌نامه به‌عنوان یک وثیقه مطمئن برای بستانکاران.
۲-۳-۱۵- پوشش ­های اضافی بیمه عمر
الف) پوشش بیمه فوت ناشی از حادثه :
به موجب این پوشش بیمه‌ای‌، چنانچه بیمه شده بیمه عمر به علت حادثه فوت نماید علاوه بر دریافت سرمایه اصلی بیمه‌، یک یا چند برابر سرمایه اصلی نیز به علت فوت در اثر حادثه دریافت خواهد کرد (معزی، ۱۳۸۶).
حداقل سن متقاضیان جهت برخورداری از این پوشش ۱ سال می­باشد. در صورت فوت بیمه­شده در اثر حادثه، سرمایه فوت بیمه عمر می ­تواند تا چهار برابر افزایش یابد (اعظم، ۱۳۸۶).
ب) پوشش معافیت از پرداخت حق بیمه در صورت از کارافتادگی دائم و کامل بیمه­شده:
به موجب این پوشش بیمه‌ای‌، چنانچه بیمه­شده از کارافتاده کامل و دائم شود از پرداخت حق بیمه معاف خواهد شد و تعهدات شرکت بیمه به قوت خود باقی خواهد بود (فصلنامه صنعت بیمه، ۱۳۶۹).
این پوشش به افراد ۱۸ الی ۵۵ ساله­ای که شاغل هستند تعلق می­گیرد.
این پوشش در صورتی که بیمه­شده و بیمه­گذار یکی باشند قابل ارائه می­باشد.
لازم به ذکر می­باشد که از کارافتادگی دائم و کامل بیمه­گذار، موضوع این پوشش اضافی، شامل از کار افتادگی­هایی می­گردد که در اثر حادثه یا بیماری ایجاد شده و شش ماه بلاانقطاع ادامه داشته باشند. همچنین شرط اصلی جهت ارائه این پوشش اضافی، شاغل بودن بیمه­گذار (بیمه­شده) می باشد نه درآمد دار بودن وی! و البته دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام. بدیهی است افراد بیکار، خانه­دار، بازنشسته، محصل و دانشجو در صورتی که شاغل نباشند مشمول این پوشش اضافی نخواهند بود (ثبات، ۱۳۸۷).
ج) پوشش تکمیلی بیماری­های خاص:
به موجب این پوشش بیمه‌ای‌، چنانچه بیمه­شده دچار عارضه جسمی‌ و اختلال در اعمال طبیعی و جهاز مختلف بدن که ناشی از بروز سکته قلبی‌، سکته مغزی‌، جراحی عروق قلبی، پیوند اعضاء اصلی بدن و سرطان شود و پزشک معتمد شرکت تأیید نماید شرکت بیمه نسبت به پرداخت سرمایه بیمه اقدام خواهد نمود (پاکباز، ۱۳۴۷).
این پوشش به افراد ۱ الی ۶۰ ساله تعلق می­گیرد.
سقف سرمایه امراض خاص حداکثر معادل ۳۰ درصد سرمایه فوت سقف است. (لوک، ۱۳۸۶).
۲-۳-۱۶- اعتبار قرارداد بیمه­نامه و لازم الاجرا بودن آن
هرگاه در مورد سوابق روحی و جسمی بیمه­شده که بوسیله معاینه پزشکی قابل تشخیص نیست و پزشک ناچار باشد به اظهارات بیمه­شده اکتفا نماید. معلوم شود که بیمه­شده از اظهار مطالبی به­ طور غیر عمد خودداری نموده و یا اظهارات نامبرده در این­گونه موارد به صورت غیر عمد مطابق با واقعیت نبوده و این موضوع خطر را تغییر داده و یا از اهمیت آن در نظر بیمه­گر کاسته باشد بیمه­گر حق و اختیار دارد (مشایخی، ۱۳۵۲).
در صورت اثبات اظهارات خلاف واقع قبل از وقوع خطر قرارداد بیمه را فسخ و یا این که در صورت تمایل بیمه­گذار به پرداخت حق بیمه اضافی، آن را ادامه دهد .در صورت فسخ قرارداد حق بیمه دریافتی بابت خطر فوت برای مدت زمان بین تاریخ شروع تا هنگام فسخ قرارداد به بیمه­گر تعلق می­گیرد و مازاد آن بعلاوه ذخیره ریاضی به بیمه­گر مسترد خواهد شد (ثبات، ۱۳۸۷).
در صورت اثبات اظهارات خلاف یا کتمان حقایق پس از وقوع خطر موضوع بیمه، تعهد بیمه­گر به نسبت حق بیمه پرداختی و حق بیمه­ای که بایستی در صورت اظهار خطر به­ صورت کامل و واقع پرداخت شده باشد کاهش می­یابد (شیمی، ۱۳۵۴).
چنانچه موارد خلاف اظهار شده از جانب بیمه­گذار و یا بیمه­شده از مواردی باشد که در صورت علم و اطلاع بیمه­گر به آن از عقد قرارداد خودداری می­نمود قرارداد باطل و نود درصد از حق بیمه­هایی که از بیمه­گذار دریافت گردیده به او مسترد می­گردد (ایزدپناه، ۱۳۸۰).
چنانچه اظهارات خلاف واقع یا کتمان حقایق از طرف بیمه­گذار و یا بیمه­شده عمدی باشد، بیمه­نامه باطل و حق بیمه پرداخت شده قابل استرداد به بیمه­گذار نخواهد بود (پاکباز، ۱۳۴۷).
از آثار قانونی قرارداد، منوط به امضای آن از جانب بیمه­گر و پرداخت اولین قسط حق بیمه­نامه از سوی بیمه­گذار می­باشد مشروط بر این که تغییری در وضعیت سلامت بیمه­شده به ­وجود نیامده باشد (ملک نیا، ۱۳۵۲).
حدود مسئولیت و تعهدات طرفین و همچنین نحوه استفاده از مزایای در قرارداد تعیین و تعریف شده است. هر گونه تغییر در شرایط قرارداد به­موجب اوراق الحاقی[۶۷] بوده والحاقی صادره جزء لاینفک قرارداد بیمه تلقی خواهد شد (بیمه اموال و مسؤولیت، ۱۳۷۲).
چنانچه مطالب مندرج در قرارداد بیمه یا الحاقی­های آن مورد موافقت بیمه­گذار نباشد بیمه­گذار اختیار دارد ظرف مدت سه هفته از تاریخ صدور تقاضای اصلاح آن­را بنماید بدیهی است پس از انقضای مدت مذکور مطالب مندرج در قرارداد مورد قبول بیمه­گذار تلقی خواهد شد (بیگی، ۱۳۸۶).
در صورتی­که شرایط جدیدی توسط بیمه­گر به نفع بیمه­گذاران وضع شود و بیمه­گذاری تقاضای استفاده از آن­را بنماید. بیمه­گر در صورت موافقت با تقاضای آن بیمه­گذار، با صدور الحاقی، حق استفاده از آن شرایط را به بیمه­گذار می­دهد (کریمی، ۱۳۷۲).
۱۰-در صورتی­که بیمه­گذار ظرف مدت ۳۰ روز پس از صدور بیمه نامه نسبت به فسخ بیمه­نامه اقدام نماید بیمه­نامه فسخ و کلیه هزینه­ های معاینات و آزمایش­های پزشکی به عهده وی خواهد بود (مشایخی، ۱۳۵۲).
۲-۳-۱۷- انتقال قرارداد بیمه
بیمه­گذار با جلب موافقت بیمه­گر و شخص بیمه­شده، اگر غیر بیمه­گذار باشد می ­تواند قرارداد بیمه خود را با هریک از وسایل قانونی به دیگری انتقال دهد در صورتی که بیمه­گذار بیمه خود را به دیگری منتقل کند یا فوت شود و بیمه­اش به ورثه­اش منتقل گردد. اگر کسی که بیمه به او انتقال داده شده و یا ورثه متوفی کلیه تعهداتی را که بیمه­گذار اصلی بابت آن در مقابل بیمه­گر داشته مانند
بیمه­گذار اصلی اجرا نمایند بیمه به نفع انتقال گیرندگان به اعتبار خود باقی خواهد ماند. بر طبق شرایط عمومی بیمه زندگی، حق فسخ بیمه را خواهد داشت (شیبانی، ۱۳۵۲).
انتقال­دهنده مسئول پرداخت کلیه اقساط حق بیمه تا تاریخ انتقال است (بیگی، ۱۳۸۶).
اگر انتقال­گیرندگان، اعم از ورثه یا دیگران متعدد باشند هر یک از آنان، بطور تضامنی، مسئول پرداخت هر قسط سر رسید شده می­باشند به­ طوری که اگر یکی از آنان سهم خود را از قسط حق بیمه سر رسید شده پرداخت نکند هیچ یک از انتقال­گیرندگان حق استفاده از مزایای قرارداد بیمه انتقال یافته نخواهد داشت (کریمی، ۱۳۷۲).
۲-۳-۱۸- برقراری مجدد بیمه­نامه
بیمه­گذار در طول مدت اصلی بیمه­نامه درصورت رضایت بخش بودن وضع مزاجی بیمه­شده می ­تواند تقاضای برقراری مجدد بیمه­نامه فسخ و یا مخفف شده را با شرایط ذیل بنماید (ملک نیا، ۱۳۵۲):
از سررسید اولین قسط حق بیمه تادیه نشده بیمه­نامه مخفف شده بیش ازسه سال نگذشته باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...