دانلود منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله بررسی رابطه بین ساختار سرمایه و چرخه عمر شرکت های تولیدی پذیرفته ... |
![]() |
DPRit = (DPSit / EPSit ) ×۱۰۰
CEit = ( ارزش بازار شرکت /اضافات(کاهش) دارا ئیهای ثابت طی دوره ) ×۱۰۰
Sale = درآمد فروش
DPS= سود تقسیمی هر سهم
EPS= سود هر سهم
تفاوت سال t و سال تاسیس شرکت AGE=
سال مبنای تفکیک و طبقه بندی شرکتها ، سال ۱۳۹۱ می باشد. به عنوان مثال شرکت لعابیران در پنجک اول سن (۵)، پنجک اول رشد فروش (۲) و پنجک اول مخارج سرمایه ای (۲) و پنجک اول سود تقسیمی (۴) قرار می گیرد که در مرحله رشد قرار می گیرد.
اسامی شرکتهای نمونه آماری که بر اساس روش چرخه عمر پارک و چن(۲۰۰۶) به مراحل رشد، بلوغ و افول تفکیک و طبقه بندی گردیده ، در جداول پیوست آورده شده است. قابل ذکر است در این تحقیق بدلیل غیر فعال بودن معامله (خرید و فروش) سهام و یا غیر بورسی بودن شرکت های نوظهور چرخه عمر به صورت سه مرحله رشد ، بلوغ و افول تعریف شده و از مرحله ظهور چشم پوشی شده است .
سود انباشته:
سود انباشته، سودهای یک شرکت از بدو تأسیس است که به عنوان سود سهم به سهامداران پرداخت نشده و برای سرمایهگذاری در شرکت، تحت عنوان سود انباشته، نگهداری شده است (اوتامی، ۲۰۱۲).
نسبت بدهی:
این نسبت نشان دهنده این است که جمع بدهیها اعم از جاری و بلند مدت چه نسبتی از حقوق صاحبان سهام می باشد به عبارتی از لحاظ مالکیت چه رابطه ای بین طلبکاران و سهامداران وجود دارد. طبعا"هر چه نسبت کمتر باشد طلبکاران کمتری دارد. دراین پژوهش، برای اندازه گیری نسبت شرکت از تقسیم بدهیهای بر کل داراییها استفاده میشود(سینایی، نیسی، ۱۳۸۲).
سود تقسیمی:
سود تقسیمی یکی از مهمترین مباحث مطرح در مدیریت مالی است؛ زیرا سود تقسیمی بیانگر پرداختهای نقدی عمده شرکتها و یکی از مهمترین گزینه ها و تصمیمات فراروی مدیران به شمار میرود. مدیر باید تصمیم بگیرد که چه میزان از سود شرکت تقسیم، و چه میزان در قالب سود انباشته مجدداً در شرکت سرمایهگذاری شود. بهرغم اینکه پرداخت سود تقسیمی مستقیماً سهامداران را بهره مند میسازد، توانایی شرکت درانباشت سود به منظور بهرهگیری از فرصتهای رشد را تحت تأثیر قرار میدهد (بیکر و پاول، ۲۰۰۵، ۴۰۲).
در این پژوهش از نسبت سود نقدی تقسیم شده به سود هر سهم برای سنجش سیاست تقسیم سود شرکت استفاده میشود.
رابطه ۱-۱-
مخارج سرمایه ای
مخارج سرمایه ای، مخارجی هستند که به حفظ، تداوم یا افزایش ظرفیت تولید کالا و خدمات می انجامد و برای شرکت سود آوری آتی دارند (مجتهد زاده و احمدی، ۱۳۸۸).
مخارج سرمایه ای برابر است با وجهی که صرف خرید داراییهای ثابت می شود منهای وجهی که از فروش داراییهای ثابت بدست می آید.
سن شرکت
در این پژوهش، سالهایی که از زمان تأسیس شرکت میگذرد به عنوان سن شرکت در نظر گرفته میشود.
رشد فروش
رشد فروش شرکت حاکی ازگسترش فعالیت های شرکت ازنظر فروش می باشد که به صورت درصد تغییرات درفروش ها نسبت به فروش های سال قبل می باشد .
۹-۱) مدل تحقیق
در شرکت های مالی، تئوری سلسله مراتبی نشان دهنده هزینه های افزایش تامین مالی از طریق اطلاعات نامتقارن می باشد. تامین مالی از طریق سه منبع وجوه داخلی، بدهی ها و حقوق صاحبان جدید(انتشار سهام) تامین می شود. شرکت ها منابع مالی خود را اولویت بندی می کنند. به صورتی که در ابتدا تمایل دارند به تامین مالی داخلی بپردازند؛ در اولویت دوم تامین مالی از طریق بدهی و در آخر انتشار سهام. بنابراین تامین مالی داخلی تا زمانی که منابع مالی به حداقل رسیده باشد صورت می گیرد. سپس بدهی ها مطرح می شودو زمانی که حساسیت زیادی نسبت به این مسئله وجود نداشته باشد، حقوق صاحبان سهام مطرح می شود. در واقع این تئوری اشاره می کند که کسب و کارها از یک ساختار سلسله مراتبی تامین مالی استفاده می کنند. به این صورت که زمانی که منابع داخلی در دسترس باشد از این منابع استفاده شده و در غیر این صورت استفاده از بدهی و در نهایت انتشار سهام استفاده می شود. تئوری سلسله مراتبی توسط مایر و مجلوف(۱۹۸۴) ارائه گردید. آنان بیان کردند که انتشار سهام کمترین میزان ترجیح را برای افزایش سرمایه داشته است.( مجلوف ، ۱۹۸۴). بنابراین با توجه به ارتباطی که بین کسری مالی و نحوه تآمین مالی توسط شرکتها بر اساس تئوری سلسله مراتبی وجود دارد مدل تحقیق در زیر آورده شده است.
در این پژوهش کسری مالی (ساختار سرمایه) به عنوان متغیر مستقل، سود انباشته و خالص بدهیها و سهام منتشر شده به عنوان متغیر وابسته و متغیر اندازه شرکت به عنوان متغیر کنترلی انتخاب شده اند.
متغیر تعدیل کننده : دوره های رشد ، بلوغ و افول سازمانی
ساختار سرمایه در طول چرخه حیات سازمانی بر اساس تئوری سلسله مراتبی
جهت بررسی سوال تحقیق، و با توجه به مطالعه ای که سیتی رحمی اوتامی[۲] در سال ۲۰۱۲ انجام داد و به بررسی این پرسش در کشور اندونزی پرداخته است، مدل های زیر پیشنهاد می شود.
Net Debt Issue = a + b1 * Deficit + e 1 مدل شماره
Net Equity Issue = a + b1 * Deficit + e 2 مدل شماره
New Retained Earning = a + b1 * Deficit + e 3 مدل شماره
که هر مدل رگرسیونی برای سه مرحله رشد ، بلوغ و افول شرکتهای انتخابی استفاده می شود.
۱۰-۱) ساختار پژوهش
این تحقیق در پنج فصل ارائه شده است.
فصل اول به کلیات تحقیق، شامل مقدمه، بیان مسئله، بیان ضرورت و اهمیت موضوع، اهداف تحقیق، سئوالات تحقیق، فرضیههای تحقیق، قلمرو تحقیق و تعریف متغیرهای تحقیق اختصاص داده شده است.
در فصل دوم ضمن مرور مبانی نظری موضوع تحقیق و چارچوب لازم جهت حمایت از فرضیههای تحقیق ارائه میشود.
فصل سوم به روش شناسی تحقیق میپردازد که شامل جامعهی آماری، روش و ابزار گردآوری دادهها و روشهای آماری قابل استفاده در تحقیق میباشد.
فصل چهارم به تجزیه و تحلیل دادههای جمع آوری شده میپردازد.
نهایتاً در فصل پنجم نتایج و پیشنهادهایی در زمینهی موضوع مورد بررسی ارائه میگردد.
فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه پژوهش
۱-۲)مقدمه
فصل دوم این تحقیق اختصاص به مبانی نظری موضوع تحقیق دارد. این فصل به طور کلی از سه بخش تشکیل شده است؛ بخش اول تحت عنوان روشهای تأمین مالی شرکتها میباشد که در آن عمدهترین منابع اصلی تأمین مالی شرکتها گنجانده شده است. بخش دوم این فصل ضمن تشریح هزینههای تأمین مالی به بررسی در مورد نظریات بافت یا ساختار سرمایه میپردازد. بخش سوم به مبانی نظری چرخه عمر شرکتها میپردازد و در آخر، بخش سوم نیز مربوط به پیشینه تحقیق میباشد.
۲-۲) بخش اول: روشهای تأمین مالی شرکتها
۱-۲-۲) سیستم مالی[۳]
بازارهای مالی (بازار اوراق قرضه و سهام) و واسطههای مالی (بانکها، شرکتهای بیمه و صندوقهای بازنشستگی) این وظیفه را دارند که اشخاصی پول مازاد بر نیاز دارند، وجوه اضافه خود را در اختیار کسی بگذارند که با کمبود بودجه روبرو است. از موارد عینیتر میتوان این موارد را هم نام برد: هنگامی که شرکت اپل[۴] ، یک رایانهی بهتر اختراع میکند به پول نیاز دارد تا بتواند آن را به بازار عرضه کند، یا اینکه دولت محلی برای ساختن جاده یا یک مدرسه به پول نیاز دارد. برای بهبود وضع اقتصادی افراد و سلامت سیستم اقتصادی، به بازارهای مالی اثر بخش و کارا و نیز واسطههای مالی کارآمد نیازمندیم (میشکین[۵]، ۱۳۸۹، ۲۴).
به طور کلی، آمار و اطلاعات موجود حاکی از این واقعیت است که تقریباً در تمامی کشورهای پیشرفتهی صنعتی، سیستمهای مالی به نحو چشمگیری تکامل و گسترش یافتهاند و وجود این سیستمهای مالی کارآمد نقش بسیار اساسی در هدایت پساندازها و منابع مالی پراکندهی مردم و بنگاههای تجاری به سرمایهگذاریهایی که توسط دیگر مؤسسات اقتصادی انجام میگیرد ایفا میکند؛ به عبارت دیگر، در یک سیستم مالی کارآمد انتقال پساندازهای مردم و دیگر امکانات سرمایهگذاری به بنگاههایی که فرصت سرمایهگذاری دارند ولی منابع مالی آنها کافی نیست، فرآهم میآید(حقیقت، ۱۳۸۶).
-۱-۲-۲) بازارهای مالی[۶]
عبارت بازار مالی، اشاره به یک «مکانیسم مفهومی» دارد تا یک محل فیزیکی یا نوع خاصی از سازمان یا ساختار؛ معمولاً بازارهای مالی را به عنوان سیستمی مرکب از افراد و مؤسسات، ابزارها و رویههایی که پساندازکنندگان و قرض گیرندگان را در یکجا جمع میکند تعریف مینمایند(بسلی و بریگهام[۷]، ۱۹۹۹).
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 10:22:00 ب.ظ ]
|