۲۱/ .

 

۸۵/۲

 

_

 

مقیاس کل شاخصهای اجتماعی

 

 

 

مآخذ : یافته های تحقیق ،۱۳۹۲
.
۴-۳.یافته های تحلیلی (آمار استنباطی)
۴-۳-۱. آزمون T-test
برای پاسخ به سوال اول تحقیق از آزمون T تک نمونه ای استفاده شده است به این صورت که متوسط شاخص ها جهت محاسبه سطح استاندارد پایداری در نظر گرفته شده است و داده ها در هر یک از شاخصها با این عدد سنجیده شدهاند .
دانلود پایان نامه
در آزمون T تک نمونه ای فرض Ho حاکی از برابری پایداری باعدد سه ( حد متوسط پایداری ) میباشد و فرض H1 حاکی از عدم برابری با حد متوسط پایداری است . در این صورت باید از مقادیر حد بالا و حد پایین استفاده کرد که :
هر گاه حد بالا و پایین مثبت باشد ، از مقدار مشاهده شده بزرگتر است .
هرگاه حدبالا و پایین باشد،از مقدار مشاهده شده کوچکتر است.
بدین ترتیب هرشاخص به صورت جداگانه در هر دهستان مورد ارزیابی قرار گرفته است .
۴-۳-۱-۱. نتایج حاصل ازآزمون T-test
۴-۳-۱-۱-۱. شاخص کالبدی
نتایج جدول شماره (۴-۱۶) نشان میدهد که از نظر شاخصهای"میزان برخورداری واحد مسکونی از امکانات اصلی “و “میزان برخورداری واحد مسکونی از امکانات رفاهی ” همه دهستانها در شرایط بالاتر از حد متوسط قرار گرفتهاند . از نظر شاخص ” میزان برخورداری واحد مسکونی از تاسیسات بهداشتی ” به جز دهستان محمد آباد سایر دهستانها در شرایط بالاتر از حد متوسط قرار گرفتهاند . از نظر شاخص “میزان برخورداری واحد مسکونی از فضا ” همه دهستانها در شرایط متو سطی از پایداری قرار گرفتهاند. از نظر شاخص “میزان برخورداری واحد مسکونی ازنور طبیعی ” همه دهستانها در شرایط بالاتر از حد متوسط قرار گرفتهاند . همچنین شاخص “میزان رعایت اصول مقاوم سازی در ساخت واحد مسکونی ” در دهستان گرم دره وضعیت نامناسبی دارد و در سایر دهستانهای شهرستان کرج این شاخص در شرایط متوسطی از پایداری قرار گرفته است . از نظر شاخص ” میزان مصالح بکار رفته در مساکن روستایی از آجر ” همه دهستانها در شرایط بالاتر از حد متوسط قرار دارد. از نظر شاخص ” میزان رعایت شرایط جغرافیایی منطقه در ساخت واحد مسکونی ” به جز دهستان محمد آباد سایر دهستانها از نظر این شاخص در شرایط پایینتری ازحد متوسط پایداری قرار دارند. شاخص ” میزان مقاوم بودن مساکن روستایی در برابر حوادث طبیعی ” دهستان های کمال آباد و محمدآباد در شرایط متوسطی از پایداری قرار دارد دهستان گرم دره در شرایط پایین تری از حد متوسط پایداری قرار گرفته است که در این زمینه وضعیت اقتصادی نامناسب و مهاجر پذیر بودن این مناطق به دلیل پایین تر بودن قیمت زمین و مسکن ، و به دنبال آن ساخت و سازهای غیراصولی زیاد از عوامل موثر بر ناپایداری شاخص “میزان مقاوم بودن مساکن روستایی در برابر حوادث طبیعی ” در منطقه مورد مطالعه بوده است . همچنین از نظر شاخص ” میزان استفاده از پنجره دوجداره ” همه دهستان های منطقه مورد مطالعه در شرایط پایین تر از حد متوسط پایداری قرار دارند . بدین ترتیب همان طور که سطح معنی داری محاسبه شده برای تمامی شاخص های پایداری کالبدی صرف نظر از دو شاخص (میزان رعایت شرایط جغرافیایی منطقه در ساخت واحد مسکونی و میزان استفاده از پنجره دو جداره) میتوان استنباط نمود که سطح پایداری دهستانهای مورد مطالعه در حد متوسط و بالاتر از حد متوسط قابل ارزیابی است .
جدول (۴-۱۶) شناسایی وضعیت شاخص های پایداری کالبدی در دهستانهای مورد مطالعه

 

 

شاخص های پایداری کالبدی

 

حد متوسط پایداری (۳)

 

 

 

نام دهستان

 

مقدار t

 

درجه آزادی
(df)

 

سطح معنی داری (sig)

 

اختلاف میانگین

 

فاصله اطمینان ۹۵%

 

 

 

پایین ترین

 

بالاترین

 

 

 

میزان برخورداری واحد مسکونی از امکانات اصلی (آب ،برق و حمام )

 

محمد آباد

 

۹۶۴/۷

 

۱۱۴

 

۰۰۰/ .

 

۶۷۸۲۶/ .

 

۵۰۹۵/ .

 

۸۴۷۰/.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...