دانلود پژوهش های پیشین درباره بررسی نقش ساختار و ویژگی های خانواده در بروز پیامدهای اجتماعی ... |
![]() |
۶
به طور کلی در ماه حدودا چند ساعت از اینترنت استفاده می کنید؟
۷
در صورتی که پاسخ شما به سئوال بالا “بلی” است لطفا بفرمائید از چه ساعتی تا چه ساعتی از اینترنت استفاده می کنید؟
۸
از کدام سرویس خدمات اینترنت استفاده می کنید؟
۹
چقدر از اینترنت برای مصارف علمی استفاده می کنید؟
۱۰
چقدر از اینترنت برای کسب اخبار استفاده می کنید؟
۱۱
چقدر از اینترنت برای دانلود فیلم و موسیقی استفاده می کنید؟
۱۲
چقدر از اینترنت برای بازی و سرگرمی استفاده می کنید؟
۱۳
چقدر از اینترنت برای حضور در شبکه های اجتماعی استفاده می کنید؟
۳-۶-۳- متغّیرهای مستقل
۳-۶-۳-۱- پایگاه اقتصادی- اجتماعی
پایگاه اقتصادی-اجتماعی، پایگاهی است که فرد در میان یک گروه دارد. یا به مرتبه اجتماعی- اقتصادی یک گروه در مقایسه با گروههای دیگر گفته میشود. به بیان دیگر، موقعیتی که یک فرد یا خانواده با ارجاع به استانداردهای میانگین رایج درباره ویژگیهای فرهنگی، درآمد مؤثر، داراییهای مادی و مشارکت در فعالیتهای گروهی-اجتماعی به دست میآورد(کوئن،۱۳۷۳:۲۴۰). وبر میگوید، پایگاه برآوردی مثبت یا منفی از احترام یا پرستیژ پذیرفته شده از سوی افراد یا موقعیتها است. پایگاه، بازتاب دهنده عواملی همچون منشأخانوادگی رفتار، تحصیلات و ویژگیهای مشابه است که دستیابی به آنها یا از دست دادنشان سختتر از به دست آوردن یا از دست دادن ثروت اقتصادی است(کوئن، ۱۳۷۳:۲۴۵). البته چون واژه پایگاه از انعطاف مفهومی برخوردار است و غیر از بعد اجتماعی(منزلت شغلی)، بعد اقتصادی(درآمد و ثروت) و بعد فرهنگی (تحصیلات)را نیز در بر میگیرد آن را در این پژوهش انتخاب نموده ایم. به عبارت دیگر، این متغیر شاخص تلفیقی است مرکب از میزان درآمد خانوار، سطح تحصیلات فرد، رتبه با نمره منزلت شغلی و میزان دارایی، مایملک متعلقات آزمودنیها که نشانگر موقعیتی است که فرد در سلسله مراتب اجتماعی احراز کرده است.
متغیّرهای اصلی تعیین کنندهی پایگاه اقتصادی-اجتماعی یک فرد در جامعه درآمد، شغل و تحصیلات میباشند که به طور عمده با مفهوم وبر از منزلت اجتماعی مرتبطاند و سه عامل تعیین کنندهی پایگاه اقتصادی-اجتماعی هستند. با توجّه به شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه چهار تهران این شاخص ترکیبی از متغیّرهای تحصیلات، شغل و درآمد است. ضرایب و امتیازات هر یک از این متغیّرها با توجّه به وضعیّت فرهنگی و اقتصادی خاص منطقه تعیین میشود و ممکن است این ضرایب در منطقهای با وضعیت فرهنگی و اقتصادی دیگر جهت سنجش پایگاه اقتصادی-اجتماعی سودمند نباشد.
۳-۶-۳-۱-۱- تحصیلات
مجموعه سالهای آموزشی رسمی است که یک فرد در طی دوره های آموزشی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و دانشگاهی میگذراند (مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵). در این تحقیق، تحصیلات پاسخگویان در قالب مقیاس رتبهای در ۵ مقولهی۱- بی سواد ۲-زیر دیپلم ۳-دیپلم و فوق دیپلم ۴-لیسانس و فوق لیسانس، ۵-دکتری و بالاتر مورد سنجش قرار گرفته است.
۳-۶-۳-۱-۲- وضعیّت اشتغال
اشتغال انجام هر گونه فعالیتّی است که پاسخگو به عنوان شغل خود اعلام میکند، بابت آن دستمزد دریافت میکند و یا به نوعی در تولید درآمد خود سهیم است، اعم از اشتغال در منزل یا خارج از منزل (حسینی، ۱۳۸۷). این متغیر در سطح سنجش اسمی و در سه مقولهی شاغل، غیر شاغل و کارگر اندازه گیری شده است. شاغل به کسی اطلاق میشود که به کاری در داخل یا خارج از منزل مشغول بوده و در ازاء آن دستمزد دریافت میکند. غیر شاغل، شامل کلّیهی افرادی است که هیچ نوع فعالیتّی ندارند.
۳-۶-۳-۱-۳- مالکیّت مسکونی
مالکیّت محلّ مسکونی در سطح اسمی و در سه مقولهی شخصی، رهنی- اجارهای و سازمانی اندازه گیری شده است. منزل شخصی، ملکی است (به صورت ویلایی و یا آپارتمانی) که زن یا شوهر مالک آن است. منزل رهنی- اجارهای، ملکی است که خانواده به صورت رهن و اجاره به مدّت یک سال در آن زندگی میکند و ماهانه مبلغی را به عنوان اجازه به صاحبخانه میپردازد (عبّاسی شوازی و همکاران ۱۲۶:۱۳۸۵). منزل سازمانی به ملکی اطلاق می شود که سازمان یا اداره دولتی به مدیران و کارمندان خود در برابر دریافت مبلغی ناچیز به مدتی معین قرار می دهد.
جدول۳-۶) عملیاتی کردن متغیر مستقل پایگاه اقتصادی-اجتماعی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 03:16:00 ق.ظ ]
|