راهنمای نگارش پایان نامه درباره بررسی تاثیر ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی(مطالعه موردی کارکنان آموزش ... |
![]() |
محصول
۴۴۴/۰
۱۵۱/۰
۳۷۴/۰
۹۳۸/۲
۰۰۵/۰
با توجه به یافته های جدول شماره ۴-۱۷ شاهد رابطه معنی دار بین متغیر کانال ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی هستیم( ۰۵/۰P < ).
بر این اساس، معادله رگرسیون برآورد شده برابر خواهد بود با:
Y = β۰ + β۱X1
Y = 0/374 X1
در مدل رگرسیونی بالا؛ X1 متغیر کانال ارتباطات سازمانی می باشد و می توان بیان نمود که یک انحراف استاندارد افزایش در مؤلفه کانال ارتباطات سازمانی باعث ۳۷۴/۰ انحراف استاندارد افزایش در رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر می شود. پس می توان نتیجه گرفت که مدل رگرسیونی این آزمون از لحاظ آماری معنی دار می باشد.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱٫ مقدمه
در این فصل با توجه به تجزیه و تحلیل داده های آمــاری انجام شده در فصل چهارم، ابتدا به نتیجه گیری پرداخته، سپس پیشنهادهایی ارائه می گردد.
۵-۲٫ نتیجه گیری توصیف آماری ویژگیهای آزمودنی ها
حجم نمونه مورد پژوهش برابر با ۴۹ نفر کارمند مرد و ۶ نفر کارمند زن است که از این تعداد ۱ نفر در گروه سنی زیر ۳۰ سال، ۲۲ نفر در گروه سنی ۳۰ الی ۴۰ سال، ۲۲ نفر در گروه سنی ۴۱ الی ۵۰ سال و ۱۰ نفر بالای ۵۱ سال سن دارند. همچنین ۱ نفر از افراد مورد مطالعه دارای سابقه خدمت کمتر از ۵ سال، ۱۴ نفر دارای سابقه خدمت ۵ الی ۱۰ سال، ۱۷ نفر دارای سابقه خدمت ۱۱ الی ۱۵ سال، ۱۱ نفر دارای سابقه خدمت ۱۶ الی ۲۰ سال و ۱۲ نفر از افراد دارای سابقه خدمت ۲۱ الی ۲۵ سال هستند. لازم به ذکراست که ۱۱ نفر از افراد دارای مدرک دیپلم،۹ نفر دارای مدرک فوق دیپلم، ۲۹ نفر دارای مدرک لیسانس و ۶ نفر دارای مدرک فوق لیسانس هستند.
۵-۳٫ نتیجه گیری تحلیلی داده های آماری
نتایج حاصل از بررسی و آزمون فرضیه های تحقیق حاضر نشان می دهد:
فرضیه اصلی:
ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر تأثیر دارد.
برای آزمون تأثیر همزمان متغیرهای مستقل(سبک، کانال، محتوا و مسیر) بر روی متغیر وابسته(رفتار شهروندی سازمانی) این فرضیه از تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.
نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که بین مؤلفه های ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی ( ۶۷۰/۰=r و ۰۰۱/ ۰≥P ) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.
ضریب تعیین بدست آمده که برابر ۴۴۹/۰ است نشان می دهد که بین مؤلفه های ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. این بدین معنی است که هر اندازه میزان مؤلفه های ارتباطات سازمانی (سبک، کانال، محتوا و مسیر) بیشتر باشد میزان رفتار شهروندی سازمانی کارکنان بطور موثری افـزایش خواهد یافت. به عبارتی دیگر می توان بیان نمود که حدود ۴۵ درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی، توسط تغییرات در متغیرهای پیش بین(سبک، کانال، محتوا و مسیر) تبیین می گردد. به عبارت دیگر مؤلفه های مالی نظام جبران خدمات نقش تعیین کننده ای در رفتار شهروندی سازمانی دارد.
همچنین بر اساس تحلیل رگرسیون انجام شده مشخص گردید که مؤلفه “سبک های ارتباطات” بیشترین ارتباط را با رفتار شهروندی سازمانی دارد و بعد از آن مؤلفه “محتوای ارتباطات” در رتبه دوم قرار دارد. همچنین مؤلفه های “کانال ارتباطات و مسیر ارتباطات” کمترین تاثیر را بر رفتار شهروندی سازمانی دارد که نتیجه این یافته از تحقیق حاضر با نتیجه تحقیق شیخ الاسلامی و دیگران(۲۰۱۰) تحت عنوان « رفتار شهروندی سازمانی در نگرانی از رضایت ارتباطات: نقش ارتباطات رسمی و غیر رسمی » همسو می باشد.
نتیجه این فرضیه از تحقیق حاضر با نتیجه تحقیق امینی و همکاران(۱۳۸۸) تحت عنوان« اثر بخشی آموزش مهارتهای ارتباطی بر رفتار شهروندی سازمانی پرستاران» است همخوانی دارد. ایشان نیز نتیجه گرفتند که آموزش مهارتهای ارتباطی موجب افزایش رفتار شهروندی سازمانی پرستاران گروه تجربی نسبت به گروه شاهد شده است و این تأثیر یک ماه پس از مداخله، پایدار مانده است.
فرضیه فرعی ۱:
سبک ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر تأثیر دارد.
نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که سبک ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر( ۵۸۱/۰=r و ۰۰۱/ ۰≥P ) تأثیر معنی داری دارد.
ضریب تعیین بدست آمده که برابر ۳۳۷/۰ است نشان می دهد که بین سبک ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر رابطه معنی داری وجود دارد. این بدین معنی است که هر اندازه میزان سبک ارتباطات ارتقا پیدا کند میزان رفتار شهروندی سازمانی بطور موثری افـزایش خواهد یافت. به عبارتی دیگر می توان بیان نمود که حدود ۷/۳۳ درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی، توسط تغییرات در متغیر مستقل سبک ارتباطات تبیین می گردد. به عبارت دیگر مؤلفه سبک ارتباطات نقش تعیین کننده ای در رفتار شهروندی سازمانی دارد.
نتیجه این بخش از تحقیق حاضر نیز با نتیجه تحقیق شیخ الاسلامی و دیگران(۲۰۱۰)همسو می باشد. ایشان نیز به این نتیجه مهم دست یافتند که رضایت از ارتباطات(رسمی و غیر رسمی) پیش بینی کننده ای قوی از تمام ابعاد رفتار شهروندی سازمانی می باشد.
فرضیه فرعی ۲:
محتوای ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر تأثیر دارد.
نتایج حاصل از تحقیق در خصوص فرضیه فوق نشان داد که محتوای ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر( ۵۰۵/۰=r و ۰۰۱/ ۰≥P ) تأثیر معنی داری دارد.
ضریب تعیین بدست آمده که برابر ۲۵۵/۰ است نشان می دهد که بین محتوای ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر رابطه معنی داری وجود دارد. این بدین معنی است که هر اندازه میزان محتوای ارتباطات افزایش پیدا کند میزان رفتار شهروندی سازمانی بطور موثری افـزایش خواهد یافت. به عبارتی دیگر می توان بیان نمود که حدود ۵/۲۵ درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی، توسط تغییرات در متغیر مستقل محتوای ارتباطات تبیین می گردد. به عبارت دیگر مؤلفه محتوای ارتباطات نقش تعیین کننده ای در رفتار شهروندی سازمانی دارد.
نتیجه این بخش از تحقیق حاضر با نتیجه تحقیق مزروعی و همکاران (۱۳۸۸) تحت عنوان«ارائه ی الگوی ارتباطات سازمانی برای یک سازمان نظامی» همسو می باشد.
ایشان پس از طراحی و اعتباریابی الگوی مفهومی، با بهره گرفتن از روش های تحقیق همبستگی و پیمایشی، مشخص کردند که از بین مولفه های ارتباطات سازمانی، محتوای ارتباطی، بالاترین رتبه و اهمیت را دارد و سپس به ترتیب، سبک های ارتباطی و مسیرهای ارتباطی و در آخر مجاری ارتباطی قرار دارد.
فرضیه فرعی ۳:
مسیر ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر تأثیر دارد.
نتایج حاصل از تحقیق در خصوص فرضیه فوق نشان داد که مسیر ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر( ۳۳۹/۰=r و ۰۰۱/ ۰≥P ) تأثیر معنی داری دارد.
ضریب تعیین بدست آمده که برابر ۱۱۵/۰ است نشان می دهد که بین مسیر ارتباطات سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر رابطه معنی داری وجود دارد. این بدین معنی است که هر اندازه تحقق مسیر ارتباطات افزایش پیدا کند میزان رفتار شهروندی سازمانی بطور موثری افـزایش خواهد یافت. به عبارتی دیگر می توان بیان نمود که حدود ۵/۱۱ درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی، توسط تغییرات در متغیر مستقل مسیر ارتباطات تبیین می گردد. به عبارت دیگر مؤلفه مسیر ارتباطات نقش تعیین کننده ای در رفتار شهروندی سازمانی دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 08:16:00 ق.ظ ]
|