شکل ‏۴‑۲۷- اجزای تابع هدف و سود حاشیه ای در مقایسه با سناریوهای مختلف

 

 

 

با بهره گرفتن از معادلات مربوط به تخمین تعداد سناریوها و در نظر گرفتن سطح اطمینان ۹۵/۰ و حداکثر خطای قابل قبول ۰٫۰۵×E(Z) ، حداقل تعداد سناریو برابر ۶۰ بدست می ­آید.
لازم به ذکر است هرچقدر حداکثر خطای قابل قبول کمتر باشد تعداد سناریوی لازم برای رسیدن به سطح اطمینان مورد نظر افزایش می­یابد. برای مثال برای رسیدن به سطح حداکثر خطای قابل قبول ۴، ۳ و ۲ درصد امید ریاضی هزینه ها، حد پائین تعداد سناریوهای مورد نیاز به ترتیب برابر ۹۱، ۱۶۲ و ۳۶۵ بدست می ­آید.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
در این قسمت تعداد سناریوها را ۶۰ فرض نموده ایم که بصورت تصادفی و بر اساس تابع توزیع نرمال تولید شده اند. شکل ۴-۲۸ همگرائی الگوریتم CPLEX را به جواب بهینه نشان می­دهد.

 

 

 

 

 

 

شکل ‏۴‑۲۸- همگرائی الگوریتم CPLEXبه جواب بهینه

 

 

 

با توجه به تابع چند ضابطه غیر خطی در نظر گرفته شده برای تابع هزینه کمبود، هزینه کمبود در مقایسه با حالت خطی کاهشی محسوسی نشان می­دهد و از حدود ۳% هزینه­ های کل سیستم تولیدی به ۳/۱% کاهش می یابد. و این موضوع اهمیت غیر خطی فرض نمودن تابع هزینه­ های کمبود را مشخص می­نماید. از طرف دیگر بیشتر کمبودها در بازه دوم تابع چند ضابطه ای قرار گرفته اند (۱۰۰<Bnit<500) که در شکل ۴-۲۹-ب قابل مشاهده است. این موضوع نشان می­دهد که بحث رضایتمندی مشتریان نیز به نوعی با این تابع قابل بیان است. و تغییر پذیری کمبودها از یک نقطه مشتری به نقطه دیگر و یا از یک خانواده محصول به خانواده دیگر کمتر رخ داده است. ضمن اینکه مدل این قابلیت را دارد تا با تعریف توابع هزینه ای متفاوت برای محصولات استراتژیک جواب بدست آمده ای منطبق بر نیازهای واقعی و اساسی مشتریان داشته باشد.
همین طور به دلیل تابع تخفیف در نظر گرفته شده که یک تابع چند ضابطه ای و غیر خطی بود باعث گردیده اکثر سفارشات انجام شده توسط کارخانه­های تولیدی در بازه بالایی این تابع رخ دهد (>500). طبق شکل ۴-۲۹-الف، سفارشات با حجم بیش از ۵۰۰ بیشترین فراوانی را تحت همه سناریوهای ممکن به خود اختصاص داده است. لازم به ذکر است، اندازه سفارش (XQ) جزء متغیرهای مرحله اول محسوب می­ شود و با تغییر سناریوها تغییر نمی یابد و تصمیم گیری راجع به آن قبل از تحقق مقادیر واقعی پارامترها صورت می­پذیرد.

 

 

 

 

 

 

شکل ‏۴‑۲۹- فراوانی اندازه سفارشات و کمبود رخ داده تحت همه سناریوهای مختلف

 

 

 

به منظور کاهش تغییر پذیری هزینه­ های کل سیستم تولیدی در مواجهه با سناریوهای مختلف بایستی ریسک ناشی از این تغییرات را مدیریت نمود. معمولاً از تابع واریانس که یک عبارت غیرخطی درجه دوم است برای مدیریت ریسک جواب­های بدست آمده استفاده می­نمایند (گوها و همکاران[۲۶۶]۲۰۰۷).
در این تحقیق برای مدیریت تغییرپذیری جواب­های بدست آمده در برابر رخداد سناریوهای نامحتمل، غیر از امید ریاضی، معیار تغییرپذیری نرم-۱[۲۶۷] را به تابع هدف مدل پیشنهادی چهارم می­افزاییم (  ).
میانگین جزئی بالایی نیز خوانده می­ شود و برابر صفر است اگر هزینه­ های مرتبط با متغیرهای مرحله دوم (  ) از امید ریاضی آن ها  کمتر گردد و در غیر اینصورت برابر اختلاف آن ها  خواهد بود. شکل ۴-۳۰ چگونگی عملکرد این معیار را نشان می­دهد.

 

 

 

 

 

 

شکل ‏۴‑۳۰- معیار تغییر پذیری

 

 

 

بنابراین مدل جدید که کمینه سازی مجموع وزنی امید ریاضی و تغییرپذیری زیان کل سیستم تولیدی است به صورت زیر بازنویسی می­ شود:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...