سینوپتیک-فرودگاهی

 

١٣۶٧

 

٧٩٢

 

 

 

لامرد…………..

 

فرودگاه لامرد

 

خودکار-سینوپتیک

 

١٣٧٢

 

۴١٠

 

 

 

نورآباد…………..

 

نورآباد

 

خودکار-سینوپتیک

 

١٣٨۶

 

٩٧٢

 

 

 

نی ریز…………..

 

نی ریز

 

خودکار-سینوپتیک

 

١٣٧٩

 

١۶٣٢

 

 

 

مأخذ:اداره کل هوا شناسی فارس
۳-۱۶-وجه تسمیه و مختصری از پیشینه تاریخی استان فارس
فارس سرزمین پهناوری است که پیشینه طولانی در تاریخ و تمدن ایران و جهان دارد . سابقه تمدن در این استان به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد می رسد . وجود رودهای بزرگ در فارس سبب شکل گیری مراکز تمدنی در این سرزمین شده است. یکی از قدیمی ترین تمدن های دوره تاریخ قبل از ورود اقوام آریایی به استان فارس تمدن عیلامی است که در هزاره دوم قبل از میلاد در غرب فارس وجود داشته است. هخامنش، رئیس یکی از قبایل پارسی در سال ۶۵۰ قبل از میلاد، نخستین حکومت پارسیان را در پاسارگاد کنونی تأسیس کرد. شیوه حکومت کوروش بر پارس بر دیگر ملل همسایه ،نمونه کاملاً متفاوتی از رفتار حکمرانان جهان باستان بود . منشور کوروش درباره آزادی های مردم در قلمرو هخامنشیان یکی از مهم ترین دستاوردهای پارسیان برای تمدن بشری محسوب می‌شود . ایران در دوره داریوش پهناورترین کشور عالم باستان بود .قلمرو گستره هخامنشی مجموعه عظیمی از تمدن های بشری دوران باستان را در خود جای داده بود. از معروف­ترین آثار باقی مانده از دوره هخامنشی در فارس به مجموعه پاسارگاد و مجموعه پارسه می‌توان اشاره کرد .موقعیت جغرافیایی فارس و فاصله آن با مراکز حکومتی سلوکی و اشکانی و سیاست ملوک الطوایفی دولت های پس از هخامنشی موجب شکل گیری پادشاهی محلی در فارس شد. در روزگاری که اشکانیان بر سراسر ایران حکومت می کردند فارس همچنان دارای پادشاهی محلی بود. هر شهری که در این استان قابل توجه بود، پادشاهی محلی بود . یکی از مهم ترین این امارات شهر استخر بود که بر ویرانه های شهر قدیم پارسه بنا شده بود. ساسانیان آخرین سلسله حکومتی ایران باستان از سرزمین پارس برخاستند . وجود آتشکده های متعدد و معابد دینی زردتشتی در فارس عهد ساسانی نشان از مذهبی بودن این سرزمین در آن دوران دارد . یکی از سه آتشکده معروف دوره ساسانیان آتشکده آذر فرنبغ در فارس قرار داشت. تأثیر اسلام بر فرهنگ و جامعه ایرانی آنچنان شدید بود که تاریخ ایران را به دو بخش تقسیم کرد. فارس در دوره اسلام تغییرات چشمگیری یافت . ظهور اسلام مقارن با غروب ساسانیان بود. در پانزده قرن اخیر تاریخ فارس دوران پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت (استان شناسی فارس ،۸۲:۱۳۹۳).
پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۱۷-جمعیت(تعداد جمعیت و ساختار جنسی آن):
شهر واحد جمعیتی است و جمعیت به گونه ی که در شهر استقرار یافته است باید مورد توصیف و تشریح قرار بگیرد . مطالعه جمعیت شهری در عین حال که روشنگر درجه شهرگرایی کشورها است، امکان می‌دهد که اولاًطبقه بندی اساسی روی شهرها انجام گیرد، ثانیاً نیروی کار و تولید شهر ارزیابی و سطح نیازهای جامعه شهری و تجهیزات آن برآورده شود. به هر صورت در برنامه‌ریزی‌های شهری باید از داده های آماری جمعیت سود جست و عدد کل جمعیت شهر را دانست و توزیع آن را در شاخه های مختلف فعالیت‌های شهری بررسی کرد و ترکیب و ساختار جنسی و سنی و منشاء جغرافیایی جمعیت شهر را مورد تحلیل قرار داد. شهر به مانند ارگانیسم زنده تابع رشد و توسعه است و در این مسیر بخشی از جمعیت خود را بیرون از محدوده خویش جمع آوری می نماید (فرید ،۲۱۶:۱۳۶۸). در اغلب مطالعات جمعیتی و برنامه­ ریزی­هایی که به نوعی به جمعیت مربوط می­ شود، تعداد جمعیت از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. جمعیت و شاخص­ های آن را نباید از مسایل رشد و توسعه به معنای وسیع کلمه جدا کرد، چون سطح بالای توسعه اقتصادی­­­­­­ـ­اجتماعی معمولاً با کاهش جمعیت همراه است (زیاری، ۱۳۸۳: ۱۵۴).
طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۹۰جمعیت ساکن در استان فارس معادل ۴۵۹۶۶۵۸ نفر می‌باشد که از این تعداد۵۸/۶۷ نفر شهرنشین و ۰۹/۳۲ نفر روستانشین هستند و از کل جمعیت استان در این سال ۳۸/۵۰درصد را مردان و ۶۱/۴۹درصد را زنان تشکیل می دهند. معمولاً نسبت جنسی عبارت است از نسبت مردان به زنان همان جمعیت محاسبه می‌شود (زیاری،۱۵۵:۱۳۸۶).
که در آن Mتعداد مردان و F تعداد زنان است.
= نسبت جنسی
جدول شماره (۳-۲):جمعیت و ساختار جنسی آن

 

 

۱۳۹۰

 

سال
استان

 

 

 

جمع

 

روستایی

 

شهری

 

 

 

زن

 

مرد

 

زن

 

مرد

 

زن

 

مرد

 

ترکیب جنسی

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...