۷۶/۰±۶۰/۶۳

 

-

 

۱۲

 

 

 

۰۷۱/۰

 

۹۸۱/۰

 

۰۰۱/۰±۰۲۰/۰

 

۰۲/۰±۰۶/۱

 

۴۰/۰±۴۲/۳

 

+

 

۸

 

 

 

۳۲۳/۰

 

۹۶۵/۰

 

۰۰۵/۰±۱۵۴/۰

 

۲۱/۰±۶۵/۴

 

۰۷/۱±۰۵/۴۳

 

+

 

۱۲

 

 

 

* علامت های (-) و (+) به ترتیب شرایط عدم حضور و حضور بزاق را نشان می دهند.
فاکتور های مورد آزمایش دارای اثرات معنی داری بر پارامتر های این مدل (۰، eq وk) بودند (۰۰۱/۰p<) (جدول ۴-۱۵). در مورد برهمکنش فاکتور ها، به استثنای اثر برهمکنش غلظت و اضافه کردن بزاق بر روی تنش تعادلی (eq)، بقیه ی برهمکنش ها دارای اثر معنی داری بر پارامتر های این مدل بودند (۰۰۵/۰p<) (جدول ۴-۱۵). مقادیر تنش برشی اولیه و تعادلی در حضور بزاق کاهش، در حالی که با افزایش غلظت افزایش یافتند. ثابت سرعت کاهش تنش (k) معیاری از مقدار سرعت رسیدن به حالت تعادلی استرس می باشد. بر اساس نتایج مقدار این ثابت به طور قابل ملاحظه ای در حضور بزاق افزایش یافت (به جزء برای نمونه نشاسته هیدروکسی پروپیله در غلظت ۸ درصد)، در حالی که با افزایش غلظت تغییر خاصی در این پارامتر مشاهده نشد. بیشترین مقدار تغییر در این پارامتر (۸۸/۸۰۵ درصد) تحت تاثیر حضور بزاق برای نمونه های ژل نشاسته های هیدروکسی پروپیله در غلظت ۱۲ درصد بدست آمد. مقدار تیکسوتروپی (۰/eq) با افزایش غلظت و همچنین در حضور بزاق افزایش یافت. به عنوان یک نتیجه، بالاترین مقدار محتوای تیکسوتروپی برای نمونه های ژل نشاسته هیدروکسی پروپیله بدست آمد (۲۶/۹-۹۸/۱) در حالی که از لحاظ آماری بین مقدار این پارامتر برای نمونه های نشاسته های طبیعی و فسفریله تفاوتی نبود (۰۵/۰p>). کوچکی و رضوی (۲۰۰۹) گزارش کردند که این مدل بهترین نتایج را برای بیان رفتار تیکسوتروپ صمغ دانه ی Alyssum homolocarpumseed داشت. نتایج مشابهی توسط رضوی و کاراژیان (۲۰۰۹) در مورد صمغ های ثعلب و بالنگو بیان شد.
دانلود پروژه
مدل ولتمن از دیگر مدل های استفاده شده برای بیان رفتار تیکسوتوپی نمونه ها بود که نتایج آن در جدول ۴-۱۸ نشان داده شده است. همانطور که از نتایج این جدول بر می آید، این مدل تنها با داده های آزمایشگاهی بدست آمده در شرایط عدم حضور بزاق برازش تقریباً خوبی را داشت (۹۹۴/۰-۸۱۳/۰R2 =) در حالی که در حضور بزاق نتایج برازش مناسب نبوده و محدوده ضریب تبیین بین ۹۷۰/۰-۳۹۳/۰ بود. پارامتر های این مدل تحت تاثیر فاکتور های مورد آزمایش (نوع نشاسته، غلظت و اضافه کردن بزاق) و برهمکنش آن ها بودند (۰۰۱/۰p<) (جدول ۴-۱۵).
جدول ۴-۱۸٫ پارامتر های مدل ولتمن بدست آمده برای نمونه های نشاسته در شرایط حضور و عدم حضور بزاق (دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و تنش برشی ۵۰ معکوس ثانیه)

 

 

RMSE

 

R2

 

-B (Pa)

 

A (Pa)

 

بزاق*

 

غلظت (%)

 

نمونه

 

 

 

۸۵۵/۰

 

۸۱۳/۰

 

۰۶/۰±۵۱/۱

 

۰۶/۰±۶۳/۳۹

 

-

 

۸

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...