پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره زمان بندی ماشین های موازی غیر مرتبط با اثر همزمان استهلاک ... |
![]() |
۱
۱
۰
ماشین اول: J3 , pm , J2
ماشین دوم: J1 , J4
j1 j2 j3 j4
بخش اول
بخش دوم
شکل ۴ ‑۱ ساختار دو بخش و نحوه کدگشایی کروموزم
طبق توضیحات فوق کار دوم و سوم روی ماشین اول و کارهای اول و چهارم روی ماشین دوم انجام میشوند که الویت این کارها با توجه به وزن هرکدام مشخص می شود. پس ماشین اول ابتدا کار سوم و سپس کار اول را پردازش می کند همچنین ماشین دوم ابتدا کار اول و سپس کار چهارم را پردازش می کند. در قسمت دوم کروموزوم دو عدد یک را مشاهده میکنیم که در ستون کار دوم و سوم قرار گرفتهاند ولی به دلیل آنکه کار سوم اولین کاری است که روی ماشین اول پردازش می شود و طبق فرض زمان آماده سازی را صفر در نظر گرفتهایم پس این نگهداری منظور نمی شود ولی نگهداری بعدی مربوط به قبل از پردازش کار دوم میباشد. بنابراین هیچ نگهداری در برنامه ماشین دوم قرار نگرفته است.
۴-۲-۲٫ جمعیت اولیه
برای تولید نسل اولیه از روش های متنوعی استفاده میگردد. الگوریتم ارائه شده برای تولید نسل اولیه از روش تولید تصادفی در محدوده شدنی استفاده می شود. برای بدست آوردن یک جمعیت نسبتا مناسب برای شروع الگوریتم در روش پیشنهادی ابتدا ۵ برابر تعداد جمعیت اولیه مورد نیاز جواب تصادفی ایحاد کرده و تعداد مورد نیاز را از بین بهترین افراد انتخاب مینماییم.
۴-۲-۳ .تابع برازش
برای ارزیابی کروموزوم ها به معیاری نیاز است که برازش کروموزوم نام دارد، میزان برازش در الگوریتم های مختلف متفاوت میباشد ، برای ارزیابی کروموزوم ها در الگوریتم پیشنهادی در این پایان نامه به ازای هر جواب از جمعیت مقدار تابع هدف محاسبه میگردد که این مقدار محاسبه شده به عنوان میزان برازش جواب در نظر گرفته می شود.
۴-۲-۴ .عملگر تقاطع
عملگر تقاطعی که در الگوریتم پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفته است بر دو نوع است که با احتمال مساوی هر بار یکی از آنها را اعمال مینماییم. تقاطع نوع اول براساس روش عدد تصادفی[۵۳] میباشد. در این روش برای تولید ژنهای مربوط به هر کار در کروموزوم فرزند، یک عدد تصادفی در بازه [۰ ۱] تولید مینماییم، در صورتی که عدد تولید شده کمتر یا مساوی ۰٫۵ بود ژن های مربوطه از والد اول و در غیر اینصورت از والد دوم گرفته می شود.
نوع دوم عملگر تقاطع استفاده شده در این پایان نامه عملگر تقاطع تک نقطهای میباشد. در این روش یک عدد صحیح تصادفی بین ۰ تا تعداد کار تولید می شود که نقطه برش[۵۴] نام دارد. برای تولید فرزند ژنهای مربوط به کارهای ۱ تا نقطه برش را از والد۱ و بقیه ژن ها را از والد ۲ انتخاب میگردد. شکل ۴-۲ نحوه عملکرد این عملگرهای تقاطع را نمایش میدهد.
۰٫۹
۰٫۳
۰٫۵
۰٫۶
۰٫۷
۰٫۲
۰٫۴
۰٫۳
۱
۰
۱
۰
۰
۱
۰
۱
۰
۱
۱
۰
۰٫۳
۰٫۳
۰٫۶
۰٫۴
۰٫۱
۰٫۷
۰٫۲
۰٫۹
۰
۰
۱
۱
۱
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 12:27:00 ق.ظ ]
|