عوامل موثر بر استقرار بازار بورس الکترونیک در ایران بر اساس مدل سه ... |
![]() |
۵-۲-۸- پذیرش مدیران بورس در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری دارند.
رفتار مدیران و مسؤلان هر سازمانی در موفقیت آن سازمان و یا حتی شکست های احتمالی آن سازمان نقش مهمی برجای می گذارد. به دلیل نقش محوری مدیران سازمان و توانایی آنها در اتخاذ تصمیمات راهبردی سازمان باید در این خصوص هوشیار بود که همواره مدیریت سازمان را به مدیرانی آگاه سپرد که بتوانند به فعالیت بپردازند که نتای تحقیق حاضر نشان داد که پذیرش مدیران بورس در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری (میانگین =۵۱۶۰/۳ ؛ P<0/01) دارد که این یافته با نتایج مطالعات بتوخته و محمدزاده (۱۳۸۵) و فیرچلد و همکاران (۲۰۰۴) همسو میباشد.
۵-۲-۹- پذیرش سهامداران در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری دارند.
رفتار مشتری است که تعیین می کند تمایل به دریافت خدمات از چه مجاریای می باشد که نتایج تحقیق حاضر نیز نشان داد که پذیرش سهامداران در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری (میانگین =۲۲۱۶/۳ ؛ P<0/01) دارد که این یافته با نتایج مطالعات گرامی و محمدزاده (۱۳۸۵) همسو میباشد.
۵-۲-۱۰- بسترهای قانونی و حقوقی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری دارند.
توسعه تجارت الکترونیکی سبب طرح مسائل حقوقی متعددی در حوزه تعاملات الکترونیکی است که چالش مهمی برای نظامهای حقوقی در دول مختلف در سراسر دنیا می باشد حل و فصل اختلافات و مسائل حقوقی در تعاملات الکتریکی مستلزم داشتن امضای الکترونیکی است و گواهی امضا الکترونیکی تصدیق و تأیید این امضا توسط مراجع ذیصلاح است که به داده پیام و اسناد الکتریکی امضا شده شکل قانونی داده و آنها را در ردیف ادله قانونی اثبات دعوی قرار می دهد. در تجارت الکترونیکی که در شبکه باز اینترنت انجام می شود امضای الکترونیکی ضامن امنیت پیامهای مبادله شده بوده و گواهی دیجیتال نقشی حیاتی در شناسایی هویت اشخاص و الزام آور ساختن معاملات ایفا می کند. فعالیت اصلی زیرساخت کلید عمومی یا به عبارت دیگر مراجع گواهی مبتنی بر تضمین صحت فرایند گواهی و تصدیق امضای الکترونیکی است. عملکرد زیرساخت کلید عمومی فرایندی است که در این ساختار منجر به خلق امضای دیجیتالی مورد اعتماد و محرمانه ساختن پیام می گردد. تکنولوژی زیرساخت کلید عمومی با بهره گرفتن از گواهی های دیجیتالی بیش از ۲۰ سال است که وجود دارد و بنظر می رسد. نیازمندیهای محرمانگی و یکپارچگی دیتا، کنترل دسترسی، تعیین هویت و عدم انکار را پوشش می دهد که این موارد بعدی از ابعاد بسترهای قانونی و حقوقی می باشد که نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بسترهای قانونی و حقوقی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری (میانگین =۱۹۱۷/۳ ؛ P<0/01) دارد که این یافته با نتایج مطالعات باقریان (۱۳۸۵) و شهرآبادی و سلیمی (۱۳۸۵) همسو می باشد.
۵-۲-۱۱- عوامل فرهنگی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری دارند.
با افزایش نقش دانش در زندگی بشر، به نظر می رسد که وابستگی ابعاد و شئون مختلف زندگی به دانش در آینده افزایش خواهد یافت. این مهم به دلیل آن است که روند توسعه دانش، موجب بروز پیچیدگی و انبوهی از اطلاعات شده است که بهره برداری سریع و اثربخش آن را دچار چالش می سازد. به همین دلیل چندی است که مبحث مهمی به عنوان مدیریت دانش مطرح شده است که استفاده و استقرار آن تا حدود زیادی تابع فرهنگ و عوامل فرهنگی بوده و می تواند نتایج مفیدی به بار آورد که نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عوامل فرهنگی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری (میانگین =۲۷۲۲/۳ ؛ P<0/01) دارند.
۵-۲-۱۲- هزینه های اقتصادی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری دارند.
همواره یکی از ملاکهای انتخاب یک محصول، فرایند و راهکار، هزینه آن می باشد که نتایج نحقیق حاضر نیز نشان داد که هزینه های اقتصادی در استقرار بورس الکترونیک در ایران تأثیر معناداری (میانگین =۵۹۰۹/۳ ؛ P<0/01) دارند که این یافته با نتایج مطالعات بتوخته و محمدزاده (۱۳۸۵) و شهرآبادی و سلیمی (۱۳۸۵) همسو می باشد.
پیشنهادهای تحقیق
پیشنهادهای اجرایی
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل دادههای پژوهش می توان پیشنهادات اجرایی زیر را ارائه کرد:
پیشنهادهای مربوط به فرضیه اول تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه اول تحقیق پیشنهاد می گردد که تدابیری در راستای افزایش همفکری نیروی انسانی متخصص اتخاذ گردد. همچنین زیرساخت های بانکداری الکترونیک توسعه یابد.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه دوم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه دوم تحقیق پیشنهاد می گردد که مدیران عالی بورس خود را در فعالیت های الکترونیکی بیشتر درگیر نموده و همچنین تدابیری در راستای افزایش استقبال و انجام عملیات خرید و فروش الکترونیکی توسط سهامداران صورت پذیرد.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه سوم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه سوم تحقیق پیشنهاد می گردد که قوانین و مقررات حقوقی مناسب تدوین شود. همچنین مدیران و مسولین مربوطه در بهبود اعتماد به انجام معاملات الکترونیکی بین خریداران و فروشندگان بیشتر تلاش نمایند.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه چهارم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه چهارم تحقیق پیشنهاد می گردد که نیروی انسانی ماهر آشنا به تجارت الکترونیک استخدام گردد. همچنین این نیروی انسانی متخصص در استقرار بورس الکترونیک در همه امور به صورت عملیاتی مشارکت داده شوند.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه پنجم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه پنجم تحقیق پیشنهاد می گردد که پهنای باند اینترنت افزایش یابد. همچنین تدابیر ضروری لازم در راستای افزایش ضریب ایمنی و امنیت زیرساختهای مخابراتی اتخاذ شود.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه ششم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه ششم تحقیق پیشنهاد می گردد که تدابیر ضروری لازم در راستای افزایش یکپارچگی الکترونیکی نظام بانکداری اتخاذ شده و به افزایش قابلیت دسترسی سریع و انتقال حساب الکترونیکی توجه ویژه شده و در اولویت قرار گیرد.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه هفتم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه هفتم تحقیق پیشنهاد می گردد که ابیر ضروری لازم در راستای افزایش سرعت و پهنای خطوط اینترنت اتخاذ شده و همچنین به افزایش دسترسی افراد و سازمان ها به شبکه وب توجه ویژه شده و در اولویت قرار گیرد.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه هشتم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه هشتم تحقیق پیشنهاد می گردد که مدیران بورس از استقرار بورس الکترونیک حمایت همه جانبه نموده و همچنین تدابیر لازم در راستای پذیرش ریسک پیاده سازی و استقرار بورس الکترونیک از سوی مدیران بورس انجام شود.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه نهم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه نهم تحقیق پیشنهاد می گردد که حمایت سهامداران بورس از استقرار بورس الکترونیک در اولویت قرار گرفته و به صورت ویژه پیگیری و عملیاتی شود و همچنین به صورت مستمر کلاسهای آموزشی برای سهامداران بورس جهت استقرار بورس الکترونیک برگزار گردد.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه دهم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه دهم تحقیق پیشنهاد می گردد که محاکم قضایی تخصصی در زمینه تجارت الکترونیک تشکیل شده و این مهم به صورت جدی پیگیری شود همچنین نهادهای قضایی آشنا با مباحث فناوری اطلاعات از استقرار بورس الکترونیک نیز از آنها حمایت همه جانبه نمایند.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه یانزدهم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه یانزدهم تحقیق پیشنهاد می گردد که فرهنگ سازی و همگامی با تغییرات بین خریداران و فروشندگان صورت پذیرد و همچنین آموزشهای کاربردی در جهت اعتمادسازی استفاده از ابزارهای تجارت الکترونیکی نیز به صورت مستمر عملیاتی شود.
پیشنهادهای مربوط به فرضیه دوازدهم تحقیق:
با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل فرضیه دوازدهم تحقیق پیشنهاد می گردد که مسؤلان اقتصادی کشور در راستای کاهش نرخ تورم تلاش و جهد همه جانبه نموده و همچنین تدابیر ضروری لازم جهت مدیریت کارآمد فرایندها و سعی در افزایش بهره وری و کاهش صدمات تحریم های اقتصادی صورت پذیرد.
پیشنهادهای پژهشی تحقیقی
پیشنهاد می شود که بر روی کارایی بسترهای قانونی و حقوقی در استقرار بورس الکترونیک مطالعه ای صورت پذیرد.
پیشنهاد می شود که بر روی میزان پذیرش سهامداران از استقرار بورس الکترونیک مطالعه ای صورت پذیرد.
پیشنهاد می شود که بر روی موانع استقرار عوامل مخابراتی و اینترنتی کارا در کشور مطالعه ای صورت پذیرد.
پیشنهاد می شود که بر روی اثربخشی نیروی انسانی متخصص در استقرار بازار بورس الکترونیک مطالعهای صورت پذیرد.
محدودیت های تحقیق
از جمله محدودیت هایی که پژوهشگر در پژوهش حاضر با آنها مواجه بوده است عبارتند از:
برخی از محققین مدعی آنند که پرسش نامه با توجه به ویژگی های منحصر به فرد نمی تواند تمایلات و نظرات افراد را بطور کاملاً دقیق بسنجد، ازاین رو شاید مهمترین محدودیت تحقیق حاضر استفاده از پرسش نامه به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات می باشد.
از دیگر محدودیت ها می توان به محدودیت زمانی تحقیق اشاره نمود، زیرا دانشجو موظف است که بر طبق قوانین آموزش دانشگاه در خصوص سنوات تحصیلی رفتار نماید.
عدم وجود پرسشنامه ای استاندارد در این زمینه در تحقیقات مختلف داخلی و قبلی جهت استفاده محقق، از دیگر محدودیت های تحقیق حاضر می باشد.
ضمائم و پیوست ها
به نام خدا
پاسخگوی گرامی
با سلام
ضمن عرض سلام و آرزوی موفقیت، به استحضار می رساند که پرسشنامه حاضر با عنوان “عوامل موثر بر استقرار بازار بورس الکترونیک در ایران بر اساس مدل سه شاخگی و راهکارهایی جهت پیادهسازی آن” طراحی شده است. خواهشمند است با دقت به سوالات پاسخ مناسب دهید. این پرسشنامه بدون نام بوده و اطمینان داشته باشید که پاسخ های جنابعالی کاملاً محرمانه بوده و به طور صرف در آزمون فرضیه ها به کار برده می شود.
قبلاً از وقتی که صرف تکمیل این پرسشنامه می فرمائید کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم.
باتشکر فراوان
قرب آبادی
اطلاعات فردی
الف) جنسیت: مرد□ زن□ .
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 01:16:00 ق.ظ ]
|