بررسی رابطه بین رهبری خدمتگزار با اعتماد سازمانی و توانمندسازی ... |
![]() |
۲-۴-۲: تحقیقات انجام گرفته در رابطه با رهبری خدمتگزار در داخل کشور را می توان به شرح زیر مورد بررسی قرار داد:
الف) بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر اعتماد سازمانی و توانمندسازی در سازمان های دولتی(حضرتی(۱۳۸۸). دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، مقطع کارشناسی ارشد):
تحقیق فوق از حیث هدف، کاربردی و از حیث نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی به شمار می رود. جامعه آماری این تحقیق شامل کارکنان و مدیران وزارت کار و امور اجتماعی بوده است و نمونه گیری به روش تصادفی ساده صورت گرفته است. اثر رهبری خدمتگزار بر اعتماد سازمانی و توانمندسازی کارکنان معنی دار است. برای مقایسه ابعاد سبک رهبری خدمتگزار در دو گروه کارکنان و مدیران نیز از آزمون میانگین دو جامعه مستقل استفاده شده که نتایج به دست آمده حاکی از اختلاف معناداری میان ادراک کارکنان و ادراک مدیران از سبک رهبری خدمتگزار می باشد به گونه ای که مدیران خود را خدمتگزار قلمداد می کردند در حالی که کارکنان، آنها را خدمتگزار نمی دانستند.
ب) الگوی رهبری خدمتگزار در تعالی سازمانی دانشگاه علوم انتظامی(دلخوش کسمایی.(۱۳۹۱). دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی، مقطع دکتری):
محقق با علم به اینکه متغیرهای بسیار و سئوالات زیادی در ابعاد و ویژگی های رهبری خدمتگزار و تعالی سازمانی قابلیت طرح دارد، لیکن با توجه به اهداف ترسیم شده، سئوالاتی که تحقیق در صدد پاسخگویی به آن است را در چهار سئوال و سه گروه سئوال فرعی به شرح زیر تنظیم و بیان می دارد.
الگوی مطلوب رهبری خدمتگزار در راستای تعالی سازمانی دانشگاه علوم انتظامی کدام است؟
۱-۱- ابعاد رهبری خدمتگزار در دانشگاه علوم انتظامی کدام است؟
۱-۲- چگونه رهبری خدمتگزار از طریق رابطه رهبر- پیرو بر تعالی سازمانی دانشگاه علوم انتظامی تأثیر می گذارد؟
۱-۳- چگونه رهبری خدمتگزار از طریق فرهنگ سازمانی بر تعالی سازمانی دانشگاه علوم انتظامی تأثیر می گذارد؟
در این تحقیق اطلاعات مورد نیاز با بهره گرفتن از پرسشنامه طراحی شده در چهار متغیر مورد سنجش(رهبری خدمتگزار، رابطه رهبر- پیرو، فرهنگ سازمانی و تعالی سازمانی) جمع آوری گردید و ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده ۸۹/۰ به دست آمد.
سپس محقق به منظور تعیین روابط علی و تئوریکی بین متغیرها و ارائه الگوی مناسب رهبری خدمتگزار در نیروی انتظامی، از نرم افزار Lisrel استفاده نموده است.
ج) بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر عملکرد کارکنان با تأکید بر توانمندسازی کارکنان در وزارتخانه جهاد کشاورزی(اسدی.(۱۳۹۰). دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، مقطع کارشناسی ارشد)
محقق در این تحقیق در صدد بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر روی دو متغیر توانمندسازی و عملکرد کارکنان در وزارتخانه جهاد کشاورزی می باشد. تحقیق فوق از حیث هدف، کاربردی و از حیث نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. در این تحقیق، برای نمونه گیری از روش طبقه ای نسبی از نوع نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده است. فرضیه های تحقیق و همبستگی میان متغیرهای مستقل و وابسته، با بهره گرفتن از مدل معادلات ساختاری و آزمون های همبستگی پیرسون و تجزیه و تحلیل واریانس فریدمن بررسی شده اند. با توجه به فرضیه های مطرح شده در این تحقیق، به بررسی نتایج آنها می پردازیم:
فرضیه اول: بین رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج نشان داد که میان رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان وزارت جهاد کشاورزی رابطه معناداری وجود دارد(مقدار همبستگی پیرسون برابر با ۸۳۱/۰).
فرضیه دوم: بین رهبری خدمتگزار و عملکرد کارکنان رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج نشان داد که میان رهبری خدمتگزار و عملکرد کارکنان وزارت جهاد کشاورزی رابطه معناداری وجود دارد(مقدار همبستگی پیرسون برابر با ۴۹۰/۰).
فرضیه سوم: بین توانمندسازی کارکنان و عملکرد کارکنان رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج نشان داد که میان توانمندسازی کارکنان و عملکرد کارکنان وزارت جهاد کشاورزی رابطه معناداری وجود دارد(مقدار همبستگی پیرسون برابر با ۳۹۰/۰).
فرضیه فرعی چهارم: رهبری خدمتگزار از طریق توانمندسازی کارکنان عملکرد آنها را ارتقاء می دهد.
ضریب t-value بین رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان ۳۳/۲۵، بین رهبری خدمتگزار و عملکرد کارکنان ۹۳/۱۷ و بین توانمندسازی کارکنان و عملکرد کارکنان ۶۵/۱۰ است که در سطح اطمینان ۹۹ درصد معنادار است.
۵-۲: خلاصه فصل دوم:
در این فصل و در بخش ادبیات و مبانی نظری تحقیق، رهبری خدمتگزار و ویژگی های آن از منظر محققین مختلف و سیر تکاملی تئوری بیان گردید و ضمن مروری گذرا بر برخی از سایر سبک های رهبری، وجوه اشتراک و افتراق آنها با سبک رهبری خدمتگزار توضیح داده شد. همچنین ضمن بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر اعتماد سازمانی و توانمندسازی کارکنان، ابعاد آنها برشمرده شد و در انتها مدل مفهومی مورد نظر محقق و نظریه های پشتیبان مفاهیم سه گانه ارائه گردید.
در بخش پیشینه تحقیق نیز تحقیقات صورت پذیرفته در خارج و داخل کشور بیان شد.
فصل سوم:
روش شناسی تحقیق
۳- روش شناسی تحقیق
۱-۳: مقدمه
هدف تمام علوم، شناخت و درک دنیای پیرامون ما است. به منظور آگاهی از مسائل و مشکلات دنیای اجتماعی، روش های علمی، تغییرات قابل ملاحظه ای پیدا کرده اند. این روندها و حرکت ها سبب شده است که برای بررسی رشته های مختلف بشری، از روش علمی استفاده شود. از جمله ویژگی های مطالعه علمی که هدفش حقیقت یابی است استفاده از یک روش تحقیق مناسب می باشد و انتخاب روش تحقیق مناسب به هدف ها، ماهیت و موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسش های تحقیق است.
۲-۳: روش تحقیق
تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ جمع آوری داده ها از نوع توصیفی، همبستگی و علی می باشد.
۳-۳: روش های گردآوری اطلاعات
برای جمع آوری دادههای مورد نیاز این تحقیق از روشهای گوناگون استفاده شده است. این روشها در دو طبقه بندی مختلف به شرح زیر جای گرفته است.
۱-۳-۳: مطالعات کتابخانه ای
در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات برای پیریزی مبانی کلی تحقیق همچون تعریف مفاهیم کلیدی، طرح ضرورتها، بیان کاربردها و تشریح اهمیت آن از مطالعات کتابخانهای مانند مطالعات مقالات فارسی و لاتین، کتب فارسی و لاتین در زمینه کیفیت زندگی کاری و پایان نامههای مشابه در این زمینه و منابع اینترنتی و سمینارها استفاده شده است.
۲-۳-۳: تحقیقات میدانی
در این قسمت به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات جهت تجزیه و تحلیل، از پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه شامل دو بخش سئوالات به شرح زیر می باشد:
۱-۲-۳-۳: سئوالات عمومی یا جمعیت شناختی
شامل سن، جنسیت، تحصیلات، میزان سابقه خدمت و نام واحد سازمانی می باشد.
۲-۲-۳-۳: سئوالات تخصصی: توجه به متغیرهای اصلی تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته جهت جمع آوری داده های میدانی استفاده شده است، که سئوالات متناظر هر یک از متغیرهای اصلی تحقیق به شرح جداول زیر ارائه می شود.
جدول ۱-۳: سوالات متناظر متغیر اعتماد سازمانی
مفهوم | ابعاد | مولفه |
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 09:27:00 ق.ظ ]
|