۵- آقای فردین حسنی در سال ۲۰۱۲ به بررسی ارتباط بین مدیریت دانش و توانمندسازی نیروی انسانی در کشور تاجیکستان پرداختند که از شیوه دلفی برای کسب اطلاعات استفاده نمود. نتایج نشان داده که اولویت جنبه های مدیریت دانش در توانمندسازی عبارتست از: انتقال تجربه، مشارکت، خلاقیت و الگوبرداری. این اولویت بیانگر تمرکز فعالیتهای سازمانی بر مدیریت دانش دارد. برای سنجش توانمندسازی از ابعاد توماس ۱۹۹۵ استفاده نموده است.
پایان نامه
۶- جده و ملهم در سال ۲۰۱۱ به بررسی تاثیرات تکنولوژی دانش و دانش بر توانمندسازی کارکنان اردن پرداختند. برای سنجش توانمندسازی از شاخصهای معنیداری، شایستگی، خودتعیینی، استقلال استراتژیک و تاثیرگذاری استفاده نمودهاند. طبق نتایج تحقیق به موقعبودن و قابلیت درک اطلاعات و همچنین ویژگیهای تکنولوژی اطلاعات بر توانمندسازی تاثیر معنادار دارد.
۷- موسوی قیداری، سمیه؛۱۳۹۰؛ چارچوب تاثیر مدیریت دانش بر حکمرانی الکترونیکی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس
مدیریت دانش برای موفقیت در عرصه ظهور الکترونیک الزامی است. از آنجا که فعالیتهای دولت به سوی وبمبنا پیش می روند لذا پیادهسازی مناسب مدیریت دانش بسیار مهم میباشد. هدف تحقیق ارائه چارچوب برای تاثیرات مدیریت دانش بر حکمرانی الکترونیکی می باشد. مدیریت دانش در سطح ملی را به سه بعد اهداف، کارکردها و ابزارها تقسیم نمودهاند.
۸- موسوی، سید اسماعیل؛ ۱۳۹۰؛ ارائه چارچوب مدیریت دانش در سازمان دانشمحور مورد مطالعه: ستاد فناوری نانو ایران، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس
بر طبق نظر ایشان باید سازمان دانشمحور برای کسب مزیت و برتری به دنبال مدیریت دانش بروند لذا باید عوامل کلیدی موفقیت آن را بشناسند. از دیدگاه موسوی ۱۳۹۰، ابعاد مدیریت دانش عبارتند از: شناسایی و اعتبارسنجی دانش، سازماندهی دانش، اشتراکگذاری دانش، بکارگیری دانش، نوآوری دانش و تجاری سازی آن؛ نتایج تحقیق وی نشان داد که از میان عوامل کلیدی موفقیت بکارگیری مدیریت دانش، عوامل پشتیبانی و تعهد مدیریت عالی مهمترین عامل می باشد و اندازه گیری عملکرد کم اهمیتترین عامل می باشد. عوامل دیگر شامل فرهنگ سازمانی، ساختار و زیرساخت سازمانی، سرمایه انسانی، کارتیمی، مدیریت تغییر و فرآیندهای مدیریت دانش می باشند.

مدل مفهومی تحقیق

با توجه به مطالب گفته شده و همچنین مرور ادبیات تحقیق و پیشینه آن مشخص شد که ابعاد مدیریت دانش از دیدگاه های مختلف و همچنین ابعاد و سطوح توانمندسازی کدام میباشند. این تحقیق برای بررسی فرضیات خود از مدل مدیریت دانش نوناکا و تاکوچی که شامل چهار بعد خلق دانش، تسهیم دانش، بکارگیری و ذخیرهسازی آن می باشد استفاده شد که در این تحقیق به نامهای زیرساختهای خلق دانش، فرهنگ/ساختار تسهیم دانش، بهرهبرداری از دانش و فرآیندهای ذخیرهسازی نامگذاری شدهاند. همچنین برای سنجش متغیر توانمندسازی کارکنان از مدل توانمندسازی روانشناختی توماس و ولتهوس(اسپریتز) بهره برده شده است که دربرگیرنده پنج بعد احساس معنیداری در شغل، احساس شایستگی در شغل، احساس داشتن حق انتخاب، احساس مؤثر بودن میباشد استفاده میشود.

 

   

شکل(۲-۱۱)مدل مفهومی تحقیق

 

فصل سوم:روش شناسی تحقیق

۳-۱-مقدمه

این سوال که « چگونه داده ها گردآوری شود و مورد تفسیر قرار گیرد ، به طوری که ابهام حاصل از آن ها به حداقل ممکن کاهش یابد » مربوط به روش شناسی[۹۹] تحقیق است . روش تحقیق وسیله یا طریقه تعیین این امر است که چگونه یک گزاره (فرضیه) تحقیق مورد تایید قرار می گیرد یا رد می شود. به عبارت دیگر، روش تحقیق چهارچوب عملیات یا اقدامات جستجو گرایانه برای تحقق هدف تحقیق ، جهت آزمودن فرضیه یا پاسخ دادن به سئوالات تحقیق را فراهم می آورد (سرمد ، بازرگان، حجازی ،۱۳۸۴،ص۲۲).
در این فصل روش تحقیق و هدف آن، جامعه آماری، روش نمونه‌گیری، روش و ابزار گردآوری اطلاعات و روش آماری تجزیه و تحلیل داده‌ها تشریح می‌گردد.

۳-۲-نوع و روش تحقیق

با توجه به اینکه هر تحقیق یک نوع فعالیت نظاممند است که طی آن یا دانش گسترش مییابد یا وضعیتی توصیف و تبیین میشود و یا در نهایت مسئله و مشکل خاصی را حل مینماید لذا با توجه به اینکه هر تحقیق با یک مسئله و هدف خاص آغاز میشود لذا بر پایه ماهیت مساله های مطرح شده و هدفی که از تحقیق دنبال میشود تحقیقات را به چهار دسته تحقیق های بنیادی، کاربردی، توسعهای و ارزیابی تقسیم میکنند با توجه به اینکه هدف از این تحقیق، کسب درک و دانش لازم برای تعیین ابزاری مناسب جهت رفع نیازی از جامعه است، یعنی با توجه به اینکه این تحقیق در پی کسب معرفت درباره مدیریت دانش و توانمندسازی کارکنان و بررسی دیدگاه کارکنان دانشگاه تربیت مدرس در این زمینه میباشد لذا روش تحقیق این مطالعه، از لحاظ هدف در دسته تحقیقهای کاربردی قرار میگیرد.
بطور کلی این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از لحاظ استراتژی از نوع تحقیق های کمی و به روش پیمایشی و از نوع مقطعی میباشد(داناییفرد و همکاران، ۱۳۸۳:ص۳۵)؛ همچنین برای بررسی توزیع ویژگیهای یک جامعه آماری از روش پیمایشی استفاده می شود. این نوع تحقیق (پیمایشی) می تواند به سئوالهای تحقیقی زیر پاسخ دهد: ۱- ماهیت شرایط موجود چگونه است ؟ ۲- چه رابطه ای میان رویدادها وجود دارد ؟ ۳- وضعیت موجود چگونه است ؟

۳-۳- مراحل انجام تحقیق

بعد از مطالعات مختلف کتابخانه ای، موضوع بر حسب علاقه انتخاب و به استاد راهنما ارائه گردید. بعد از اصلاح و تعیین جامعه آماری و قلمرو زمانی و مکانی موضوع توسط استاد راهنما، مطالعه و تحقیق وسیعی در زمینه مفاهیم کلیدی و ابزار اندازه گیری متغیرها صورت گرفت. از میان چندین پرسشنامه، پرسشنامه ای معتبر و مناسب با کمک استاد راهنما تدوین گردید. جهت تعیین دقیق حجم نمونه آماری، اطلاعات لازم از واحد آموزش دانشگاه تربیت مدرس دریافت و حجم نمونه محاسبه گردید و بر اساس حجم نمونه پرسشنامه ها تکثیر و در اختیار اساتید دانشگاه قرار گرفت. بعد از جمع آوری پرسشنامه ها اطلاعات بدست آمده با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

 

 

۳-۴-جامعه آماری

جامعه آماری در این تحقیق کارکنان بخش اداری(ستادی) دانشگاه تربیت مدرس واقع در شهر تهران با سطح تحصیلات کارشناسی و بالاتر، که در سال ۱۳۹۱ مشغول ارائه خدمات هستند را شامل میشود.
در حال حاضر فعالیتهای علمی دانشگاه با طیفی گسترده از حوزه های علوم مختلف در ۱۴۸ رشته کارشناسی ارشد و ۱۱۰ رشته دکتری، در قالب ۱۳ دانشکده (علوم انسانی،اقتصاد و مدیریت، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری، علوم پایه، علوم زیستی، علوم ریاضی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دریایی ) و ۱۴ تحقیقکده و مرکز تحقیقاتی و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه، واحد بین الملل نور و دانشگاه ایرانی- سوری فارابی (در حال راه اندازی در کشور سوریه) تمرکز یافته است.
این دانشگاه در مهرماه ۸۸ دارای ۶۸۷۱ دانشجوی بوده است که از این تعداد ۲۲۱۸ نفر در مقطع دکتری، ۴۶۵۳ نفر در مقطع کارشناسی ارشد، مشغول به تحصیل می باشند. دانشگاه تربیت مدرس در سه سال گذشته با تمرکز بر کیفیت آموزش، کیفیت تحقیق و کیفیت امور دانشجویی و فرهنگی و ارتباطات علمی بین المللی، با چندین پله صعود جزء سه دانشگاه برتر کشور و جزء دانشگاههای برتر کشور موضوع بند«ز» ماده ۵۰ قانون برنامه چهارم توسعه و جزء ۱۰ دانشگاه برتر جهان اسلام و خاورمیانه قرار گرفته است. (سایت اینترنتی دانشگاه تربیت مدرس)
نمودار سازمانی دانشگاه در شکل زیر آورده شده است:
شکل (۳-۱)نمودار سازمانی دانشگاه تربیت مدرس
تعداد کارکنان دانشگاه به تفکیک دانشکدهها در جدول زیر آورده شده است:
جدول(۳-۱)تعداد کارکنان دانشگاه

 

واحد تعداد کارمند رسمی و پیمانی تعداد کارمند رسمی و پیمانی (کارشناس و بالاتر)
حوزه ریاست دانشگاه ۳۷ ۱۴
معاونت پشتیبانی و منابع انسانی
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...