بررسی رابطه بین هوش چند گانه و تفکر انتقادی مدیران ... |
![]() |
-
کل
۱۰
۳-۳-تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری
با توجه به این که اعضای جامعه آماری از ویژگیهای تقریبا” مشابهی برخوردارند، بنابراین جامعه آماری همگن در نظر گرفته شده است. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شده که حجم نمونه برابر یا ۶۶ بر آورد شده است. برای نمونه گیری از نمونه ها؛ از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده گردید.
۳-۴-ابزار جمع آوری اطلاعات
ابزار گردآوری در تحقیق حاضر بر اساس پرسشنامه استاندارد تعدیل شده با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی منطقه، می باشد که توضیح آنها در ادامه آمده است:
۳-۴-۱-پرسشنامه ی هوش چندگانه
به منظور ارزیابی هوش چندگانه ی مدیران با عملیاتی کردن ابعاد هوش چندگانه پرسشنامه ی تدوین شده است. این پرسشنامه شامل ۳۲ سوال می شود که هوش هشت گانه افراد را بر اساس نظریه ی هوش چند گانه گاردنر مورد سنجش قرار می دهد. تعداد سوالاتی که هر گروه هوشی را مورد بررسی قرار می دهد به قرار زیر است:
نوع هوش موسیقیایی حرکتی منطقی فضایی زبانی اجتماعی درون فردی طبیعت گرایی
تعداد سوالات ۴ ۴ ۴ ۴ ۴ ۴ ۴ ۴
پرسشنامه ی تفکر انتقادی واتسون_گلاسر
این آزمون دارای پنج آزمون فرعی است. که ما از سه آزمون بهره گرفته ایم. که مجموعاً شامل ۱۶ سوال بود.
دستورالعمل: استنباط، نتیجه ای است که فرد از پدیده های به وقوع پیوسته به دست می آورد. مثلا اگر چراغهای خانه ای روشن باشد و از داخل خانه صدای موسیقی شنیده شود، شخص می تواند استنباط کند که احتمالا کسی در خانه است. این استنباط می تواند درست یا نادرست باشد مثلا ممکن است اهل خانه هنگام بیرون رفتن، چراغها و رادیو را خاموش نکرده باشند.
در این آزمون هر تمرین با عبارتی شروع می شود که لازم است صحیح در نظر گرفته شود. بعد از هر عبارت چند استنباط ممکن (نتایجی که هر فرد می تواند از عبارت ارائه شده، برداشت کند) آورده شده است. هر استنباط را بررسی کرده و درجه صحیح و غلط بودن آن را تعیین کنید. با توجه به توضیحات زیر، برای هر استنباط در پاسخنامه در محل مناسب علامت بگذارید.
استنباط صحیح : یعنی با توجه به مجموعه اطلاعات ارائه شده، احتمال آن از حد معقول بیشتر است.
استنباط احتمالا صحیح : یعنی بیشتر به نظر می رسد صحیح باشد تاغلط.
اطلاعات ناکافی است : یعنی از روی اطلاعات داده شده نمی توان گفت که آیا استنتاج بیشتر صحیح به نظر می آید یا غلط. به عبارتی اطلاعات داده شده برای قضاوت کافی نیست.
استنباط احتمالا غلط : یعنی بیشتر به نظر می رسد که غلط باشد تا صحیح.
استنباط غلط : به این خاطر که مطالب داده شده را بد تفسیر می کند یا به دلیل آنکه با خود آن مطالب یا استنباطهای صحیح حاصل از آن مطلب مغایرت دارد.
۳-۵-روائی[۷۴] و پایائی[۷۵] ابزار سنجش
در پژوهش حاضر برای تعیین روائی پرسشنامه محقق ساخته چندگانه، از روایی صوری یا نمادین استفاده گردیده است، بدین ترتیب که پرسشنامه اولیه تنظیم شده، ابتدا در اختیار اساتید مدیریت دولتی و کارشناسان امر قرار داده شده تا در رابطه با روایی پرسشنامه، اینکه سؤالات طرح شده، آنچه را که مد نظر است، اندازهگیری میکند یا نه؟ اظهار نظر نماید.بعد نظرهای اساتید و کارشناسان در پرسشنامه لحاظ و تغیرات لازم در سؤالات بوجود آمد.
برای بر آورد پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. بر این اساس مقدار آلفا با لحاظ کردن تعداد ۲۰ پرسشنامه و با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS، برای پرسشنامه هوش چندگانه برابر با ۹۰۶/۰ و برای پرسشنامه تفکر انتقادی برابر با ۸۳۲/۰ بدست آمده است. بنابراین میتوان گفت: اولا"سؤالات پرسشنامه همبستگی با یکدیگر دارند و دوماً پرسشنامه از پایایی بالایی برخوردار میباشد.
Case Processing Summary
N
%
Cases
Valid
۲۰
۱۰۰٫۰
Excludeda
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 01:59:00 ق.ظ ]
|