بررسی پایان نامه های انجام شده درباره : بررسی تأثیر جهت گیری کارآفرینی بر رشد شرکتهای کوچک در شهر گلپایگان- فایل ... |
![]() |
۲
رشد کارکنان
۱
۳
۳
پیشتازی ( پیش فعالی )
۴
۴ تا ۷
۴
ریسک پذیری
۴
۸ تا ۱۱
۵
نوآوری
۴
۱۲ تا ۱۵
۳-۵ روایی و پایایی پرسشنامه
۳-۵-۱ - روایی[۵۵] پرسشنامه
به کمک روایی یا اعتبار ابزار اندازه گیری می توان فهمید که ابزار مورد نظر تا چه حد همان مفهوم مورد نظر ما را اندازه گیری نموده است. به عبارت دیگر روایی مشخص می کند که آیا ما ابزار درستی را برای سنجش متغیر یا سازه مورد نظر طراحی نموده ایم یا نه.باید توجه داشت که یک ابزار ممکن است در اندازه گیری یک خصیصه در جامعه ای به درستی عمل کند ولی برای سنجش همان خصیصه در جامعه ای دیگر به درستی عمل نکند. به طریق مشابه باید در بکار گیری ابزاری که برای سنجش یک خصیصه در جامعه ای خاص طراحی شده است در جوامع دیگر احتیاط نمود. اعتبار یا روایی یک ابزار اندازه گیری به مناسبت، درستی وصحت اشاره داشته و انواع مختلفی دارد. در این تحقیق برای سنجش روایی پرسش نامه ها در ابتدا سعی شد از پرسش نامه های استاندارد بهره گرفته و با بهره گرفتن از آن ها پرسش نامه ی ابتدایی تدوین شد . پس از تدوین پرسش نامه ها، محقق آن را در اختیا ر تعدادی از استادان و صاحبنظران و مدیران جامعه ی مورد مطالعه قرار داده و پس از دریافت نظرات، اقدامات اصلاحی در پرسش نامه ها، با نظر نهایی اساتید محترم راهنما و مشاور انجام شد.
۳-۵-۲- پایایی [۵۶] پرسشنامه
ابزار اندازه گیری اساس دقت و صحت داده های جمع آوری شده می باشد.از این رو یکی از مهمترین ویژگیهای فنی ابزار سنجش، اعتبار آن است. مقصود از قابل اعتماد بودن ابزار اندازه گیری این است که این ابزار در شرایط یکسان تا چه اندازه موضوع مورد اندازه گیری را با نتایج یکسانی اندازه می گیرد. برای به دست آوردن پایایی پرسشنامه این پژوهش، از روش ثبات درونی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بعنوان یکی از متداولترین روش های محاسبه قابلیت اعتماد استفاده شده است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا آزمونهایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند بکار می رود. در این گونه ابزارها، پاسخ هر سوال می تواند مقادیر عددی مختلف را اختیار کند. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیر مجموعه سوال های پرسشنامه (یا زیر آزمون) و واریانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه کرد.
که در آن:
تعداد زیر مجموعه سوال های پرسشنامه یا آزمون.
واریانس زیر آزمون ام. واریانس کل آزمون.
در این تحقیق برای سنجش پایایی پرسش نامه ها، یک مرحله پیش آزمون انجام شد . بدین صو رت که ابتدا تعداد ۳۰ پرسش نامه در جامعه ی مورد نظر توزیع و جمع آوری شده و پس از وارد کردن داده ها، با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS ضریب پایایی (آلفای کرونباخ ) محاسبه شد. معمولاً آلفای کمتر از ۶دهم پایایی ضعیف ، ۶/. تا ۸/. قابل قبول و بالاتر از۸/. نشان دهنده ی پایایی بالا است. از این رو هر چه این عدد به یک نزدیک تر باشد بهتر است. در این تحقیق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و ضریب مورد نظر برای پرسش نامه ها تقریبا ۸۳/. تعیین شد . در ضمن در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل و بررسی داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار ا ستنباطی )ضریب همبستگی اسپیرمن وآزمون فریدمن( استفاده شده است.
۳-۶ روش تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل آماری داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی صورت گرفته است در بخش نخست داده های خام به صورت جداول فراوانی و درصد فراوانی و توافقی ارائه شده ونمودارها و جداول آماری مربوطه رسم گردیده است و در بخش آماراستنباطی برای تبیین ارتباط بین متغیرها از روش آزمون همبستگی خطی ، آزمون اسپیرمن و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است .
۳ -۶-۱ مفروضات در کاربرد آزمون همبستگی خطی
در صورتی محقق می تواند از این آزمون استفاده کند که شرایط زیر محقق شده باشد (مؤمنی، ۱۳۸۷، ۱۲۸):
۱- توزیع خطاها باید دارای توزیع نرمال باشد و بین خطاهای مدل همبستگی وجود نداشته باشد.
۲- متغیر وابسته دارای توزیع نرمال باشد.
برای بررسی عدم وجود همبستگی بین خطاهای مدل از آزمون دوربین- واتسون و برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرهای وابسته از آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف استفاده میکنیم. در صورتی که نتایج این آزمون ها مورد قبول باشند، ما مجاز به استفاده از آزمون همبستگی خواهیم بود.
۳-۶-۲ آزمون دوربین واتسون
یکی از مفروضاتی که مدنظر قرار میگیرد، استقلال خطاها از یکدیگر است. در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر همبستگی داشته باشند، امکان استفاده از رش همبستگی وجود ندارد. به منظور بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون دوربین- واتسون استفاده میشود. مقدار آماره این آزمون در دامنه ۰ و ۴+ قرار دارد. و چنانچه این آماره در بازه ۵/ ۱ تا ۵/ ۲ قرار بگیرد، عدم همبستگی بین خطاها پذیرفته میشود .
الف ) آزمون t استودنت زوجی مستقل (Independent Two Sample T Test )
این آزمون از جمله آزمونهای است که جهت بررسی میانگین های دو نمونه مستقل از دو جامعه با واریانسهای برابر مورد استفاده می شود.اگر نمونه مستقل از جامعه اول و
نمونه از جامعه دوم باشد به شرط برابر واریانسهای دوجامعه داریم:
با درجه آزادی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 08:33:00 ق.ظ ]
|