تحقیقات انجام شده با موضوع : بررسی رابطه بهسازی نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی در سازمان آموزش و پرورش ... |
![]() |
۶/۴۲
جمع
۱۶۲
۱۰۰
۴-۲) آزمون فرضیات پژوهش
در هر پژوهشی هدف محقق گردآوری داده ها و اطلاعات به روش صحیح و علمی و نیز تجزیه و تحلیل آنها می باشد تا از این طریق بتواند پاسخ مساله پژوهش را یافته و فرضیه یا فرضیه ها را مورد ارزیابی قرار دهد؛ از این رو پس از پایان عملیات تجزیه و تحلیل محقق با تکیه بر نتیجه کار، درباره فرضیه های خود اظهار نظر کرده و با توجه به نتایج به دست آمده آنها را تایید یا رد می نماید. حال در این بخش با توجه به داده های حاصل از نمونه های پژوهش و با بهره گرفتن از آزمون های آماری به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته می شود. البته قبل از آزمون فرضیه های پژوهش محقق برای کسب اطلاع از توزیع جامعه آماری داده های پژوهش آزمون کولموگوروف-اسمیرنوف انجام داده که نتیجه این آزمون بیانگر نرمال بودن توزیع داده های مورد استفاده پژوهش می باشد(نتیجه آزمون فوق در ضمائم آورده شده است).
۴-۲-۱) فرضیه اصلی: بین بهسازی نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی در سازمان آموزش و پرورش قم رابطه مثبت وجود دارد.از پاسخ های نمونه آماری به تمامی گزاره های بخش بهسازی نیروی انسانی پرسشنامه و تمامی گزاره های بخش سرمایه اجتماعی پرسشنامه برای آزمون این فرضیه استفاده گردید؛ نمرات داده شده به پاسخ های خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد، در کدگذاری داده ها به ترتیب ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ با توجه به طیف لیکرت می باشد. برای آزمون این فرضیه از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن که برای آزمون معنی داری رابطه میان دو متغیر کیفی کاربرد دارد استفاده گردید تا مشخص گردد که از نظر کارکنان سازمان آموزش و پرورش استان قم، بین بهسازی نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد یا خیر. برای انجام آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن فرضیه های آماری را به صورت زیر بیان می شود:
برای توضیح فرضیه های آماری، فرضیه H1 به این صورت بیان می شود که میانگین نمره پاسخ های مربوط به بهسازی نیروی انسانی با میانگین نمره پاسخ های مربوط به سرمایه اجتماعی دارای همبستگی می باشد، و فرضیه H0 نیز به این صورت که دو میانگین فوق بدون همبستگی هستند، بیان شده است.
جدول(۴-۶) آزمون ضریب همبستگی مربوط به فرضیه اصلی پژوهش
متغیرها
N
میانگین
انحراف معیار
ضریب همبستگی
P
بهسازی نیروی انسانی
سرمایه اجتماعی
۱۶۲
۱۶۲
۳۷۶/۳
۳۵۵/۳
۶۸۱/۰
۶۳۳/۰
۸۳۴/۰
۱
۰۰۰/۰
با توجه به جدول (۴-۶) مقدار ضریب همبستگی مشاهده شده در سطح ۰۵/۰ ≤ P معنی دار بوده، فرضیه آماری H0 رد و فرضیه مقابل یا H1 تایید می گردد. بنابراین با ۹۵ درصد اطمینان می توان گفت که، بین بهسازی نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی در سازمان آموزش و پرورش قم رابطه مثبت وجود دارد.
۴-۲-۲) فرضیه فرعی اول: بین بهسازی نیروی انسانی و عنصر ساختاری سرمایه اجتماعی در سازمان آموزش و پرورش قم رابطه مثبت وجود دارد.
برای آزمون این فرضیه از پاسخ های نمونه آماری به تمامی گزاره های بخش بهسازی نیروی انسانی پرسشنامه و هفت گزاره اول بخش سرمایه اجتماعی پرسشنامه استفاده گردید. به منظور بررسی این موضوع که آیا بین بهسازی نیروی انسانی و عنصر ساختاری سرمایه اجتماعی در سازمان آموزش و پرورش قم رابطه مثبت وجود دارد یا خیر؟، از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن که برای تعیین همبستگی بین دو متغیر کیفی در یک جامعه کاربرد دارد استفاده شده است. فرضیه های آماری در این آزمون به شرح زیر می باشند:
فرضیه H1 به این صورت بیان می شود که میانگین نمره پاسخ های مربوط به بهسازی نیروی انسانی با میانگین نمره پاسخ های مربوط به عنصر ساختاری سرمایه اجتماعی دارای همبستگی می باشد، و فرضیه H0 نیز به این صورت که دو میانگین فوق بدون همبستگی هستند، بیان شده است.
جدول(۴-۷) آزمون ضریب همبستگی برای فرضیه فرعی اول
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 03:58:00 ق.ظ ]
|